Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

3 Kaplumbağa fazlamı?

Masters

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar 1 kaplumbağa besliyordum. Yanına 2 tane daha aldım saldırınca aynı akvaryumun farklı köşesine koydum.  (Ayrı)

Ancak şimdi akvaryumum kokmaya başladı odaya yayılacak diye korkuyorum. Aldığım 2 yavru kaplumbağayı sahiplendirmelimiyim. Pet Shop'a vermek istemiyorum aldığım yer resmen küçüçük leğene , azıcık suya 50 ye yakın kaplumbağa doldurulmuştu.

Kaplumbağalar mutlular ama odayı kokuturlarsa sahiplendirmek zorunda kalırım , akvaryum büyük. 150-200 litre arası olması lazım. 3 Kaplumbağa (1 i yetişkin , 2 si yavru) fazlamı gelir. Yavruları sahiplendirmelimiyim?

Akvaryumu ayırdığın için sirkülasyon randımanlı olmuyor. Fazla hayvan kir ve amonyak seviyesini yükseltir. Dış filtre ve amonyak ve kokuyu giderici filtre malzemeleri de olmalı. İç filtre sadece kiri alır. Amonyağı ve idrarı temizlemez. Yalnız hava kabarcığı veren tip iç filtre suya oksijen verip amonyağa bağlanarak, amonyağın belli ölçüde yükselip uçmasını sağlar. Ama dış filtrenin vereceği randımana ulaşamaz.

Akvaryum ve ekipmanlar da en uygun şartlar sağlansa dahi bulunduğu ortam küçük ve hava almıyorsa yani kapı kapalı ise buharlaşma olup ortam ılımanlaşır. Amonyak uçucu olduğu için yükselir. Bu da koku yapar. Yazın esinti olmayan havada pencere açmak; kışın ise oda kapısını açık tutmak bu kokuyu rahatsız etmeyecek orana düşürür.

İç filtre kullanıyorsan belli sürelerde kımi değişim ve haftada iki kez iki damla metilen mavisi damlatman kısmen çözüm olur.

Geri