Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

3 yıldır ölüm kutusunda bakılan bir kaplumbağa sahiplendim

Edassa

Bronz 5 Üye
Katılım
27 Şub 2024
Mesajlar
35
Merhaba bugün 3 yaşında dişi bir kaplumbağa sahiplendim.3 yıldır ölüm kutusu diye tabir edilen plastik kutuda beslenmiş ve hiç gelişememiş.Kabuk rengi çok farklı.Durumuna çok üzüldüğüm için sahiplendim ama çok bilgim yok hemen daha büyük bir akvaryum,ısıtıcı lamba,kuru alan vs gibi ihtiyaçlarını sipariş verdim.Ama bu kabuk sorunu ile ilgili ne yapabilirim ve beslenmesi vitaminlerini falan nasıl yapmalıyım.neler almalıyım hangi yemler hangi markalar ne sıklıkla ne miktarda vermeliyim yardımcı olusanız çok sevinirim . Yaklaşık 4cm kabuk boyu
 

Ekli dosyalar

  • IMG_1434.jpeg
    IMG_1434.jpeg
    1.5 MB · Görüntüleme: 52
  • IMG_1436.jpeg
    IMG_1436.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 52
Of kıyamam ya bebek gibi kalmış ölmemesi de mucize zaten 3 yaşında kaplumbağalar onun 3 4 katı vardır. Umarım gelişip düzeldiğini sağlıkla büyüdüğünü hep beraber görürüz
 
Merhaba bugün 3 yaşında dişi bir kaplumbağa sahiplendim.3 yıldır ölüm kutusu diye tabir edilen plastik kutuda beslenmiş ve hiç gelişememiş.Kabuk rengi çok farklı.Durumuna çok üzüldüğüm için sahiplendim ama çok bilgim yok hemen daha büyük bir akvaryum,ısıtıcı lamba,kuru alan vs gibi ihtiyaçlarını sipariş verdim.Ama bu kabuk sorunu ile ilgili ne yapabilirim ve beslenmesi vitaminlerini falan nasıl yapmalıyım.neler almalıyım hangi yemler hangi markalar ne sıklıkla ne miktarda vermeliyim yardımcı olusanız çok sevinirim . Yaklaşık 4cm kabuk boyu
Sizin şuanlık yapacaklarınız ekipmanlarınızı tamamlayana kadar suyuna sıcak soğuk su eklemeleri yapmamak çünkü bu hasta eder bırakın sabit ısıda kalsın suyu akvaryum ve ısıtıcınız gelince ısıtıcıyı 28 dereceye ayarlayın, hem üşütmemesi hem de stres olmaması için ele almayın, kuru alan ve ısıtıcı lambası geldiğinde bol bol kurutur kabuklarını, kapalı kutuda gammarus ve reptivit almanız gerekir, stick yem tropical axolotl alabilirsiniz, her gün 2 öğün toplamda kafa hacmi kadar yem verin sabahları stick yem akşamları gammarus şeklinde, ilk stick yeme vitamini damlatıp öyle verin bir süre vitamin alsın, ortam değiştirdiği için alışana kadar siz varken yem yemeyebilir yemini atıp odadan çıkabilirsiniz kapıyı da kapatabilirsiniz.
 
Tropical axolotl ve sera, tetra yada dajana markalardan birinin gammarusunu alın.

Hayvan bugüne kadar iyi dayanmış.

Hayvana ait ıslak diş fırçasına sofra tuzu döküp yavaşça fırçalayıp akvaryum suyu yada emsal sıcaklıkta su ile durulayın. Deri ve gözüne temas ettirmeyin. Sonra hayvanın kabuğunun resmini çekip atın. Bir de önden mümkünse başı dışarıda bir resmini çekip atabilir misiniz?

Deep fix reptivit vitamin damla alın. İlk hafta günde bir kez 1 damla ağzına damlatın. Sonra haftada iki gün 1 damla yapın.
 
Tamamdır dediklerinizi uygulayacağım ben şimdilik 10 litre su koydum akvaryuma metilen mavisi damlatmalı mıyım damlatacaksam kaç damla ve damlatır damlatmaz kaplumbağayı suya koyayım mı bu konuda bir çok farklı kaynak okudum hangisi doğru bilemedim
 
Bir de doğru anladım değil mi günde kafasının boyutu kadar gammarus vereceğim besin olarak sadece .
 
Dediğiniz gibi tuzla fırçaladım kabuğu böyle görünüyor. boynunu bu şekilde mi görmek istemiştiniz
 

Ekli dosyalar

  • IMG_6814.jpeg
    IMG_6814.jpeg
    1.7 MB · Görüntüleme: 36
  • IMG_6815.jpeg
    IMG_6815.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 36
  • IMG_6805.jpeg
    IMG_6805.jpeg
    1.6 MB · Görüntüleme: 36
Metileni balıklardaki gibi fazla kullanmıyoruz. 10 litre suya 1 damla damlatın. Üzerinde bakteri varsa onları yok etsin. 3 gün 1 damla daha damlatıp bırakın.

Tamam tekrar fırçalamaya gerek yok. Hayvan büyüme potasına girip birkaç cm boy atınca eski plaka ve derilerini atmaya başlayacak.

Sistemi bir an önce grup yemleri alıp verin.

Vitamin damla metabolizmasını canlandırıp aktive edecek.

Sabah stick yemi akşam gammarusu verin. Her öğün başının yarısı kadar olacak. 3 adet axolotl 3 adet gammarus ile başlayın. 5 cm kabuk boyuna gelince birer adet artırın sonra bakalım.
 
Tamamdır yazdığınız her şeyi sipariş verdim bekliyorum.Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.son bir sorum daha olacak akvaryum ve kuru alanı yaptım ama bu kaplumbağa 3 senedir çok çok az ayaklarını ıslatacak kadar suyun içerisinde bırakılmış şimdi büyük bir akvaryumda kalırken boğulma ya da yüzmekten yorulma gibi sorunu olabilir mi diye korkuyorum.Dün 1 saat akvaryuma koyup denedim yüzebiliypr ama kuru alana çıkmayı karidesle takip ettirerek gösterdim kendisi hiç çıkmadı sadece arada tutundu.Sizde bugün tüm gün akvaryuma alayım mı boğulur mu ?
 
Şu an su ısıtıcıya gerek yok. Suyu 7-8 cm yükseklikte olsun her gün bir miktar yükseltirsiniz. Hayvan derin su psikolojisi yaşayabilir. Hiç yüzmemiş. Bacaklarını çalıştırsın. Tutunacağı yer olmadığı için şimdilik rampa civarından ayrılmayacaktır. Diğer uca su yüzeyine yakın birşey koyun. Tırtıklı kase gibi birşey olur. Kaseyi ters çevirip koyacaksınız. Yoksa alternatif birşey de olabilir. Bu şekilde yüzmeye alışır. İstek olur.

Kuru alana bir kereliğine alıp koyun. Rampa tutunacağı gibi mi? Çıkabilir mi?

Bir de lamba yoksa çıkmaz. Önceleri lambayı rampaya çevirin. Hayvan ısıyı algılasın, çıkmaya başlayınca alana ortalarsınız. Hayvanı şimdilik fazla rahatsız etmeyin. Yani mümkün olduğunca yalnız kalsın. Ortamı keşfetsin. Hareket fazla olursa güvenli sudan çıkmak istemez.

Lamba konusunda burada bilgi verdim. Hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece koyun yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.
 
Tamamdır suyu az az yükselttim ve suyu çok seviyor ilk gün yüzmek istemedi bende yavaş yavaş alıştırdım.Şuan sürekli kumla oyunlar oynuyor kuru alana çıkıp uyuyor evim iyi güneş alıyor güneşleniyor orda iştahı falan çok yerinde söylediğiniz yemleri yaşadığım şehirde bulamadım sipariş verdim gelir gelmez onlara da başlayacağım.Kargo uzun sürer diye bir sürü elektrikçi gezdim ısıtıcı lamba için bunlar eski zor bulursun dediler bugün bir kaç yere daha bakacağım bulamazsam onu da internetten sipariş edeceğim.Desteğiniz için çok teşekkür ederim bu canı kurtardığımız için artık içim çok rahat 🙏🏻 Bu arada akvaryuma taş koymayı önermediğinizi biliyorum sonradan çıkaracağım ama şuan bize çok alışkın değil eski kutusunda aralarına saklanmayı sevdiği için koydum genelde onların üstünde yatıyor
 

Ekli dosyalar

  • image.jpg
    image.jpg
    2.3 MB · Görüntüleme: 34
Hayvan öyle kötü şartlarda yaşamış ki şimdi cenneti bulmuş. Sistem güzel olduğunda hayvanların mutluluğu belli oluyor.

Yemler piyasada bulunmaz. Ellerinde kalacağı endişesiyle ucuz kalitesiz yemler getiriyorlar.

Taşlar şimdilik durabilir.

Hayvanı kurtardığınız için teşekkür ederim.
 
Merhaba kaplumbağamı hatırlamanız için bu başlığın altına yazmak istedim.2 hafta kadar önce 3 senedir plastik kapta az miktarda su ve günde 2 adet kötü bir marka stick mama ile beslenen bir kaplumbağa sahiplendim. Sizin önerdiğiniz mamalarla günde 6 adet mama ve söylediğiniz vitamini veriyorum.Sanırım kaplumbağam çok hızlı büyüyor sürekli çok fazla miktarda hem derisi hem dış kabuğu soyuluyor.Filtre olmasına rağmen bu kabuk parçalarını temizlemiyor ve su çok sık bulanıklaşıyor.Acaba bu süreçte filtreye ek suyu değiştirerek sık sık temizlemem sorun olur mu ? Ve kaplumbağamın kabuk değiştirmesine yardım etmek için fırçalama yapmalı mıyım ?
 
Hayvan ne kadar hızlı büyürse plaka ve eski deri atımı o oranda artar.

Açılmaya yüz tutmuş plakaları ağzı düz cımbız yada tırnağınızla kanırtıp çıkarabilirsiniz. Yalnız sıkı tutan noktaları varsa çok zorlamayın kanatabilirsiniz.

İç filtre suda uçuşan derileri toplar. Filtreyi çıkarmadan önce fişini çekip haznesine poşet geçirip çıkarın, derileri suya salmasın.

Plakalar için akvaryum kepçesi alıp kullanın. Ufak ince ve yumuşak olanları yiyebilirler bu kalsiyum desteği olur, velakin kalın ve büyük yapıda olanlar boğazına takılabilir. Onun için gördüğünüzde hemen alın.

Suyu kısmi değişimlerle temizleme yapabilirsiniz. Kirlenme çok sık oluyorsa akvaryumu büyütme zamanı gelmiş demektir.
 
Geri
Üst