Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

3 yıllık kaplumbağamız terasta kayboldu ?

ufk89

Yeni Üye
Arkadaşalar 3 yıldır baktığımız kaplumbağamız 14 cm uzunluğunda 12 cm genişliğindeydi terasta bi havuzu ve geçiş yapabildiği bi karası vardı. Bugün gezmesi için terasta yere bıraktım ve yarım saat sonra baktığımda hiçbiyerde bulamadım gireceği her yere baktık yok. Kuş veya kedi kapmış olabilirmi bu boyda bi su kaplumbağasını ?

Cvp: 3 yıllık kaplumbağamız terasta kayboldu ?

Terasda yarım saat bırakmanız yanlış bir davranış bence. Bana göre 2 ihtimal var.
1. Kuş alıp götürmüş olabilir. Eğer öyleyse yapacağınız birşey yok.
2.Kapıdan içeri girmiş olabilir. Umarım öyle olmuşdur. Evin içinde aramakdan başka çareniz yok.
Dolapların altına iyi bakmanızı tavsiye ederim.

Eve girme ihtimali yok malesef merdivenlerden inmesin diye teras kapısını kapadım ve aralık vs. geçiş ihtimali yok terastada bakmadık yer kalmadı :( Şehirde kaplumbağa kaçırcak kuş cinsi varmıdır ki , kedi desem ağır kaya gibi olmuştu nasıl götürsün.

Hayvanın boyuna bakarsak karganın parçalamadan alması zor ki o zamanda kaplumbağanın parçalarını bulurdunuz. Tutunabileceği süpürge vs gibi bir eşya ile kenara tırmanma şansı var mıydı? Eve girme ihtimali yoksa ya kaçmıştır yada başka hayvan almıştır.

Yorumumu, kaplumbağanızın büyüklüğünü hesaba katmayarak yazdım. Şehirde 14cm`lik bir kaplumbağayı kaçıracak kuş yok diye biliyorum. Kedide bunu yapamaz.
Mantıken o kaplumbağa terasdan çıkamaz.
Olabildiğince dikkatli aramaya devam edin bence.

Terasta assagiya atlayabilecegi bosluk vb. var mi ? kacmis olabilir mi ?

hangi şehirde ikamet ediyorsun.

Aşağı atlayacağı bir yer delik falan yok yüksek duvarlarla çevrili teras , Bursa Osmangazi merkezdeyim ... Bi haber yok kediden de şüpheleniyorum artık gitti ...

karga olması bir yana martı varsa affetmez. kedinin terasa çıkma ihtimali var mı ? yine de dip köşe gazete halı parçası gibi bir şeylerin içine girmiş olabilir. kuytulara bir daha bak. gider, su oluklarına ve evin çevresine bak. bahçe gibi

Buldunuzmu kaplumbaganizi ?

Malesef hiçbir iz yok kayıp ... bulamadık.

Belkide Cem' in dediği gibi martı aldı. Geçmiş olsun, çok üzüldüm.

Kargalar değil kaplumbağa yavruları olduğu dönemde kedi yavrularını bile kapa biliyor

karanlık yerlere girmiştir o

Abilerim Türkiyede Bir Çok Kuş Türü Var Atmaca,Doğan,Şahin kaplumbağanın Yanında Güvercinde Besliyorum Bu Tür Kuşlar Alabiliyor Benim Güvercinlerimi Kaplumbağayıda Taşır Rahatlıkla Geçmiş Olsun .

Geri