Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

30lt için 100w ısıtıcı kullanımı

hendrixster

Altın 5 Üye
Hayırlı akşamlar herkese ,

Bir konuda desteklerinize ihtiyacım var 30lt lik bir akvaryuma 100w lık ısıtıcıyı ne şekilde kullanabilrim? 28 dereceye sabitlemelimiyim yoksa daha aşağıda mi?

Teşekkürler.

Cvp: 30 Lt için 100w Isırıcı kullanımı

orçun evde derece varsa suya koy. tam net olarak anlayabilirsin. ısıtıcı çelikse cama göre biraz daha düşük seviyede olmalı . elinde derece yoksa ve mecburi koyman gerekliyse. çelikse 24-24.5; camsa 26 dereceye ayarla ne olur ne olmaz. net birşey söyleyemiyorum.

28 dereceye ayarlamak zorunda değilsiniz, yavru kaplumbağalara 25.5 derece de yeterli, 25.5-28 arası bir sıcaklığa sabitleyebilirseniz öyle kalsın.

Tamamdır , deneyip sonuçları iletiyor olacağım:)

RE: 30 Lt için 100w Isırıcı kullanımı

Ama en doğrusu ilk fırsatta derece almak. Kalibrasyonu bozuk olur yada arızalı olur. Göz ardı etmemek gerek. Her zaman düşük ihtimaller önemsenmeyerek soruna sebep olur.

Cvp: 30lt için 100w ısıtıcı kullanımı

bence ne olur ne olmaz derece almalısın

Selamlar ,

Konu hakkında ki sonucu paylaşmak istedim.

100w lık ısıtıcıyı 25 dereceye sabitledim ve şu an akvaryumda genel olarak ısı 27,8 dereceye sabitlendi.

fazla değil kararında. buna göre ısıtıcı lambayı 33'e sabitlemen lazım. aslında olanağın olmadığını biliyorum. ama karma veya uva olsa daha faydalı olurdu, bu bağlamda. vitamin takviyesi de yapıyorsun değil mi ?

hendrixster' Alıntı:
Selamlar ,

Konu hakkında ki sonucu paylaşmak istedim.

100w lık ısıtıcıyı 25 dereceye sabitledim ve şu an akvaryumda genel olarak ısı 27,8 dereceye sabitlendi.

Uygun değerlerde. 26-28 derece arasında olması kafi.

Geri