Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

32 derece fazla mı?

bıdık-şıpıdık

Gümüş 4 Üye
merhaba arkadaşlar,
normalde suyun ısısının 28 derece olduğunu biliyorum fakat su 32 derece bu onlara fazla mı gelir?:ff::ff::ff:

Cvp: 32 derece fazla mı?

Benımkı de 30 dereceydı az once tekrardan 28e getırdım ne olur ne olmaz dıye ıdeal 28 bence :))

Bu kaplumbağalar için sağlıklı iken ideal su ısısı 26-28 derecedir. Bunun üzerinde metabolizma hızlanır. Uzun süre bu şekilde yaşarsa normal dışı gelişim seyri gösterir. Buna ek ve çok önemli bir sorunda kuru alanı kullanmak istememeleri olacaktır. Kuru alan zaten 31-33 derece arasında olmalı. Isınmak için kuru alana yani 4-5 derece yüksek bir ısıya çıkarlar. Daha sonrada serinlemek için suya girerler. Bu fark olmadımı kuru alana çıkmak istemezler. Çıksalarda ısı farkı olmaz yada su ısından aşağıda kalırsa üşürler. Her bakımdan olumsuz bir su ısısı.

Akciğer enfksiyonu riski burda doğuyo. Odanın sıcaklığı düşükse yani su sıcaklıgıyla fark 4-5 dereceden fazlaysa odadaki en ufak bir pencere açımı, kapının açık kalıp cereyan yapması hasta eder.

demek o yüzden kuru alana çıkmıyorlardı. suyun ısısını hemen 28 e düşüreceğim.
her sabah odayı havalandırmak için kapıyı açıyorum.. umarım hasta olmamışlardır.şuan hastalık belirtisi yok gibi. teşekkürler her şey için..:smile::smile::smile:

Havalandırdığınız odanın açtığınız pencere yada kapısından gelen hava direk akvaryuma doğru olmasın. Ayrıca az açarak yavaş yavaş havalandırmanız daha iyi olur. Birden soğuma yada ısınma olmaz.

AEK' Alıntı:
Havalandırdığınız odanın açtığınız pencere yada kapısından gelen hava direk akvaryuma doğru olmasın. Ayrıca az açarak yavaş yavaş havalandırmanız daha iyi olur. Birden soğuma yada ısınma olmaz.

akvaryum kapının önünde sayılır .. artık daha dikkatli olmalıyım.. kaplumbağa beslemek hiçte düşündüğüm gibi kolay değilmiş ama seviyorum onları:smile::smile:

benimki de 32 deydi suyunu değiştirdikten sonra tekrar 28e indirdim :)

ben birindeki kulak iltihabı yüzünden 29 dereceye sabitledim. havalandırmak istersem havanın güzel olması koşuluyla öğlenleri yarım aralıyorum. bu arada akvaryumun üzerini kapatıyorum. odanın kapısını kapatıyorum. çünkü diğer pencereler açık olmasa dahi dış kapı kenarlarından hava sirkülasyonu yaparak cereyan yapabiliyor. şu anda pencereden uzakta sebebi gece rüzgar estiğinde pencere kenar contalarından da hafif bir içeri esinti oluyor. yazın o tarafa alıcam. böylece güneşten de faydalanma olanağı olacak. ne kadar temiz tutsakta koku oluyor. maşallah sindirim sistemleri kuvvetli verdiğimiz yem harici bir de dışkı yeme var. dön dolaş kokuyu besliyorlar.

Cem, neden koku oluyor? Benim 96 lt çizgili (13 cm) akvaryumumu biraz ihmal edip filtre temizliğini ertelediğim halde hiç koku yok. Burnumu neredeyse suya sokacağım ama koku almıyorum. Acaba filtre malzemelerinde bir eksik yada filtrende yetersizlik mi var? Su değerlerini test kiti ile kontrol ediyor musun? Belki kulak konusu bununla alakalı olabilir. Sorun yaşamaman için konuya değindim.

dış filtre almadım daha 2 günde bir iç filtreyi temizliyorum. 3 günde bir, suyu 3 te 1 oranında değişiyorum dip sifonuyla dibi alarak, üste dolaşan birşey olursa üst kısmından da biraz. royalinde etkisi olabilir bu kokuda. yemin kapağını açtığımda bile koku odaya doluyor. normalde üstü açıkken koku olmuyor bu daha çok gece sıcak olsun diye kapağını örttüğümden dolayı birikme yaptığından. ve odanın kapısı sürekli kapalı. bende babadan kalma 100 lt'liği kullanıyorum şimdilik daha doğrusu su 70-80 lt arası bahara doğru evladiyelik alınca dış filtreye dönücem. pislik konusunda iç filtrenin bir sıkıntısı yok ince kum alınca dahada güzel temizlemeye başladı. süngeride temizlerken el değmeyecek sıcaklıkta suda temizliyorum.

kulak olayı ecem mi arzu muydu bilmiyorum belli bakterilerin faydası var dediğinden yüzeysel temizleme sonucu olmuştu. mavi damlayı kullanmıyordum şimdi veteriner tavsiyesiyle biyo ıchthyo kullanıyorum su değişiminde; su berrak tabi yeni koyduğum mango kökü hafif sarartıyor.

Mango kökü benim akvaryumlarda da olduğu için sararma yapıyor, ama güzel :)

Bahsettiğin yem, akvaryumun hacmi gibi konular etken olsada benim görüşüm dış filtreye geçince kokunun tamamen ortadan kalkacağı. Ben zeolitin bu konuda çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Özellikle amonyağı tutması kokunun gitmesine en büyük etkendir. Hem bu sayede sık sık filtre temizliği ve su değişimiylede uğraşmak zorunda kalmazsın. Bahsettiğin sıklıkta yaptığın su değişimi ve filtre temizliği gerçekten sabır işi Cem. Özverini kendi adıma tebrik ederim.

yok hoşuma gidiyor açıkçası, başka zaman yanlarında durmuyorum. oturup seyredeyim diyorum bana odaklanıyorlar, yem bekliyorlar, kuru alandaysalar suya atlıyorlar yani doğal anlarını yakalayamıyorum. bu yüzden kapıyı sessizce aralayıp bakıyorum bende mecbur, rahatsız etmemeye çalışıyorum. temizlerken oynama imkanımda oluyor. parmağımla burunlarını okşuyorum. sırtlarını kaşıyorum.

Geri