Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

4-5 gün yalnız kalacaklar..

turtle..

Altın 4 Üye
İyi günler,kapluşlarım 4-5 gün yalnız kalıcaklar,evde olmayacağız..bu süre içinde aç kalmaları sıkıntı oluşturur mu?kuru alan lambaları da yanmayacak fakat akvaryum üzerini örtücem..Gitmeden önce ne kadar yem vermeliyim ?

Cvp: 4-5 gün yalnız kalacaklar..

Bir sıkıntı olmaz ama akvaryumda söke bilecekleri yemeye kalkacakları şeyleri alırsanız birde suyu temiz bırakın işinizi garantiye alın 2 hafta kala bilirler o şekilde :)

Hmmm tamam,birde bi kapluşum hasta olduğu için kuru alanda fazla vakit geçiriyor ve ayırma imkanımda yok ne yazık ki :( su buharının sıcaklığıyla idare edebilir mi?

Hasta kaplumbağanız açısından bu durum kötü olmuş :(
Sağlıklı kapluşlar bu süre zarfında kendi başlarının çaresine bakabilir.
Isıtıcı ve filtrenizi sağlama alın ki siz yokken afacanlar onları suyun dışına çıkarmasınlar :)

yok o kadar afacan değiller henüz :) ama tabiri olabileceklere karşı önlemimi alırım..
inşaallah huysuzumda başının çaresine bakabilir :(

Örtünün dışına çıkarsa susuzluktan ölebilir.

Üstünü kapatıcam dedi yani dışarı çıkamazlar.

Benim akciğer enfeksiyonu olan kapluşum bezin üstüne çıkıyordu. bezin üstüne çıkarsa kapluş evde kaybolabilir.

Dışarı çıkacak kadar yakın değil kuru alan örtüye,şimdiye kadar öyle bir durum olmadı inşaallah da olmaz ^^

4 Gün boyunca su buharlaşır kuru alandan aşağı iner su seviyesini yükseltip gidersiniz 4 gün boyunca yüksek kalır.

Evet su seviyesini yükseltin.belki ısıtıcınız patlayabilir.kapluşları tehlikeye atmayın su seviyesi olabildiğince
yüksek olsun.

Allah korusun korkutmayın beni :( ısıtıcı su seviyesi azalsada su içinde kalacak şekilde,ayrıca sularını temizleyip,su seviyesini yükseltip gideceğim,kuru alan rampamda uzun,su seviyesi azalsa da rampadan aşağıda kalmıyor..yaz mevsiminden dolayı bu şekilde 4-5 gün mecburen yalnız kalacaklar ^^ teşekkür ederim önerileriniz için..

Sizin büyükler küçük kaplumbağaları yerler artık yem olarak :D

Yok artık :)sağlıklı olsalar belki diyeceğim de kendilerine hayırları yok bu aralar,sakin sakin duruyorlar ^^

İyi günler arkadaşlar,yeni gelen miniklerim hasta olan huysuzumu ısırmaya çalışıyorlar,hasta güçsüz olduğunu mu anladılar bilmiyorum ama yanımda hasta kapluşumuda götürmeye karar verdim,ben yokken zarar vermelerinden korkuyorum..yolculuk onu daha da kötü yapar mı ???

Eğer yanınıza almaya karar verdiyseniz, etkilenmemesi için götürceğiniz kabın üzerini havlu ya da tül ile örtün ki hava akımından etkilenmesin. Ya da kapalı bir kapta da götürebilirsiniz. Büyük bir yoğurt kabı olabilir mesela. Kapalı kabun üzerine küçük delikler açıp oradan da hava almasını sağlayabilirsiniz.

Daha küçük bir karton kutuda götürmem doğru olur mu peki?daha az sarsılması açısından?

Iste hayvan beslemenin en zor tarafi. Biz insanlar yuzunden bazen cok zor durumlara dusebiliyor garibanlar. Ve tabii biz insanlar da elimizden birsey gelemeyip sevgili hayvanlarimizi bu zor sartlarda nasil birakacagiz diye aciz bir sekilde kara kara dusunuyoruz boyle.
Henuz boyle bir duruma dusmedik ama yakinda senelik izin icin 15 gunlugune Turkiye`ye gelirken kaplumbagamizi ne yapacagiz diye aylardir kara kara dusunuyoruz :((

Petshoplardaki kötü koşulları görünce kıyamıyoruz alıyoruz birde üzerine ben 2 tane de sahiplendim dayanadım kötü koşulda yaşamalarına ^^ ama büyük sorumluluk bir gün dahi yalnız kalsalar aklım evde kalıyor :( sizin durumunuz biraz daha zormuş 15 gün uzun bir süre :(

Artik bir tanidiga teslim edecegiz mecburen :( Gonul istemese de...

Geri