Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

4 günlük beslenme ve bakım önerisi

BlackEagle

Bronz 5 Üye
merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi 4 günlük bir iş seyahatim olacak eşimle birlikte 4 gün kadar evde olmayacağız.
İlk defa böyle bir durumla karşılaşıyorum bu sebepten fikir almak istedim. Kuru alana 4 günlük yem bıraksam benim canavarlar hepsini bir günde yerler komşuya bırakmaya içim el vermiyor. Gideceğimiz yerde sürekli yanan bir kalorifer var genişçe bir kaba (leğen gibi) su doldurup kalorifer yanına bıraksam sorun olur mu?
Desteklerinizi bekliyorum.

Ekli dosyalar

• 9E2264E1-33ED-48CD-AF0E-D3ACBEAECB4C.jpeg
    9E2264E1-33ED-48CD-AF0E-D3ACBEAECB4C.jpeg
    834.5 KB · Görüntüleme: 15
Götürürseniz saklama kabı ile alan, su ısıtıcı ve lambayı alın.

Sabah çıkacaksanız sabah akşam çıkacaksanız akşam yem vermeyin. Eğer 8 cm kabuk boyu üstü ise o gün yem vermeyin.

Ayakkabı kutusu yada o ayarda bir kutunun içine kullanılmayacak bir bez serin. Üstüne yada doğrudan bez kullanmadan gazete kağıtlarını koparıp ufak yongalar halinde doldurun. Hayvanı silip kurutun ve içine koyun. Kutuya kafasını çıkaramayacak şekilde ufak 3-4 delik açın. Kutuyu kapatın.

Arabayı önden ısıtın. Poşet içinde arabaya indirirseniz esintiye maruz kalmaz. Arabada poşeti çıkarırsınız.

Araba çok sıcak olmasın. 22 derece gibi uygun. Sizde bunalmayın. İşeme ihtimaline karşı kutu altına birşey koyun koltuklar ıslanmasın yada arka paspasların üstüne koyabilirsiniz.

Yada güvendiğiniz birine bırakın günde bir kez yemlesin.

Yolculuk kaç saat sürecek?

Yolculuk uzun değil 2 saat falan sürer en fazla. Ben bırakma taraftarıyım canlılara eziyet olmasın diye ama eşim pek oralı değil o yüzden bırakamıyoruz. Dediğiniz gibi ekipmanları da alıp portatif bir kurulum gerçekleştireceğim artık yapacak bir şey yok teşekkürler hocam sağolun.

Götürürseniz sulamaya gerek yok süre kısa.

İyi yolculuklar!

Cem hocam bahsettiğim gibi taşımayı yaptım problem olmadı geldiğim yerde kurulumu da yaptım fakat hiç kuru alana çıkmıyor ikisi de acaba yerlerini mi yadırgadılar normalde ısıtma lambasının altından çıkmıyorlardı

Yeni bir ortama giren hayvanlarda tedirginlik olur. Bir de yoldan geldiler onun stresi de var. Hayvanlar tedirgin olduğu için güvenli suda durmayı tercih etmişler.

Sonunda eve geldik keyifler yerinde :)
Gece olunca da eski led lambanın beyaz kısımlarını bantlayıp mor ışık elde etmeye çalıştım. Gece lambası gibi kullanıyorum şimdilik bir faydası olur mu hayvanlara sizce?
IMG_4630.jpeg

Ekli dosyalar

• IMG_4626.jpeg
    2.4 MB · Görüntüleme: 7
Gece kontrol edin. Hayvan uyumuyorsa prize takılan led gece lambalarından alın. Gölgede olsa etrafı görebilsinler.

Ama uyuyorlarsa yanabilir.

Zifiri karanlık olması mantıklı mı sizce gece komple bütün ışıkları kapatsam nasıl olur? Bir süre bu şekilde yaptım ama geceleri de az da olsa bir ışıkları olması gerektiğini düşünerek bu mor ışıklı ledi koydum şimdilik. Gece kontrol etmiştim uyuyorlardı bu ışıkla birlikte. Zifiri karanlıkta da uyuyorlardı suyun içinde uyuyorlar ama kuru alanda hiç uyuduklarını görmedim.

Geceleri suda uyuduklarında nefes almak için yüzeye çıkarlar bu hareket esnasında zifiri karanlık olursa gözlerini bir yere vurabilirler. Onun için gölgede olsa önlerini görecek kadar bir loşluk olmalı.

Pencereden sokak lambası ışığı vuruyorsa o da yeterli.

En iyisi işi garantiye alıp geceleri bu ışığı açmak. Yakında cinsiyet tespiti için fikrinize ihtiyacım olacak hocam iyi geceler diliyorum.

Geri