Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

4 hafta sonra kavuşma..

Çitlembik0216

As 5 Üye
Arkadaşlar merhaba,

3.5-4 hafta sonra RES'lerime kavuştum.. Şimdi öncelikle aşırı büyümüşler.

Çitlembik Normal büyümüş 6 cm olmuş..

Yalnız 2.aldığım zencefil 7 cm'e yakın.. Mükemmel ayak tırnak büyümesi gerçekleşmiş aşırı cesurluk gözlemledim çitlembik gibi değil tam bir pirana gibi suyu birbirine katıyor..

Şimdi arkadaşlar 7 cm'e gelen zencefil'in ilk geldiğinde kafası çok büyüktü muhtemelen eksik yemleme ile ufak bırakıldı bir anda boy attı fakat teni çok açık renkte bunun bir anlamı varmıdır ? Ten rengi gerçekten açık..

[url=mailto:/rM0rEM][img]mailto:/rM0rEM.jpg[/url]*

Kafa suyun üstünde olduğu için resim garip çıktı uykudan uyandırdım ondan net çekemedim ama ten ve kabuk rengi belli oluyor ten rengine çok takıldım. Gözler cam gibi ve tekrarlıyorum hayvanı eline almak cesaret istiyor gerçekten.

Hayvan obez gibi durmuş gündüz vakti daha güzel resimlerini çekicem :)

Evet buyuk ihtimalle ozellikle UVa isiniyla az temas etmesinden kaynaklaniyor, zaman ve UV lamba kullanimi ile ya kahverengiye ya yesile donecektir.

Bu tip renk değişimleri görülebilen normal şeyler. Yalnız bu hayvan büyüdüğünde kabuktaki kahverengi oran fazla olacak. Alisarpın dediği gibi uv ampul pigmentleri canlandırır.

Çizgilerin genişliğine bakarsak gayet hızlı büyüme potasına girmiş. Önümüz yaz hastalanmazsa coşar gider.

Cvp: RE: 4 hafta sonra kavuşma..

Alisarp' Alıntı:
Evet buyuk ihtimalle ozellikle UVa isiniyla az temas etmesinden kaynaklaniyor, zaman ve UV lamba kullanimi ile ya kahverengiye ya yesile donecektir.

Uv kullanımına başlayalı 4-5 gün oldu daha o yüzden sanırım dediğin gibi :) çok teşekkürler..

cem' Alıntı:
Bu tip renk değişimleri görülebilen normal şeyler. Yalnız bu hayvan büyüdüğünde kabuktaki kahverengi oran fazla olacak.

Çizgilerin genişliğine bakarsak gayet hızlı büyüme potasına girmiş. Önümüz yaz hastalanmazsa coşar gider.

Abi yarın 200 litre akvaryum'a koyuyorum keretaları, inşallah dediğin gibi hastalıksız çok güzel bir gelişime gidicez çok teşekkür ederim sizlerin sayesinde böyle bu keretalar daha da güzelleşicekler inşallah :)

Cvp: 4 hafta sonra kavuşma..

Arkadaşlar unutmadan, Vitasand yıkanmış kum var elimde sıfır. Tekrar yıkamak en iyisi dimi bunu

Sudan tekrar geçirmek gerekir. Kumu özellikle yaş halde sakladıysan koku oluşur. Bir iki kez durula.

Cvp: RE: 4 hafta sonra kavuşma..

cem' Alıntı:
Sudan tekrar geçirmek gerekir. Kumu özellikle yaş halde sakladıysan koku oluşur. Bir iki kez durula.

Kuruydu abi ben her zaman yaptığım şekilde ılık suyla az biraz karistiriyim en iyisi

Akvaryuma koyup akvaryumun 1/3'ü ya da yarıya yakını kadar su dök kumu karıştır suyu çekip yeni suyu ekle tortu kaynaklı bulanıklık olursa onu da almış olursun.

İlk kum koyma sonrası bir iki su değişiminden sonra kum kendine gelir. Tozuma olmaz.

hadi gözün aydın, dip süpürgesi vardı dimi sende? onunla ve tisert in filtre torbasıyla halledebilirsin alternatif olarak, ama kumun miktarına bağlı olarak elde yedekte pil bulundurman faydalı olur

Insanlardaki gibi reslerde de esmer açık tenli farkli deri renk tonlarinin olduğuna şahit oldum.Bazilari koyulastikca koyulasiyor bazilari pastel tonlarinda kaliyor bazisinin bagasi kahverengiye caliyor. Ama senin hayvanin büyük ihtimalle kahverengi olacak kabuğu.

XeuaHwaHero' Alıntı:
Insanlardaki gibi reslerde de esmer açık tenli farkli deri renk tonlarinin olduğuna şahit oldum.Bazilari koyulastikca koyulasiyor bazilari pastel tonlarinda kaliyor bazisinin bagasi kahverengiye caliyor. Ama senin hayvanin büyük ihtimalle kahverengi olacak kabuğu.

Teşekkür ederim, Banada öyle geliyor ama enteresan tarafı dediğin gibi kabuk rengi koyu ten açık melez sanırım bu :)

Geri