Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

45x70x40 Çakıl'ın akvaryumunun kurulum aşamaları

Cvp: 45x70x40 Çakıl'ın akvaryumunun kurulum aşamaları

2. Adresteki bitkinin siparişini verdim sağolun banada fikir vermiş oldunuz. :)

Önemli değil. Marka olarakta verdiğim iyidir. 1 sene önce aldığım bitki o kadar uğraşmalarına rağmen daha yeni bozulmaya başladı :) Muhtemelen 1 sene daha gider...

Bitki önerileri çok güzelmiş ben 3 tane aldım şimdilik, denemek için. Bunlardan bir tane alırım :)

Nazlı Hanım, kuru alana malesef alışmadı :( Bende sizlere onu danışacaktım, sürekli suda. Geceleri o rampada vücudu suda kalcak şeklinde uyurdu. Başı dışarda olurdu. Şimdi orada uyumuyor. Filtrenin hortumuna tutunup orda uyuyor. Çok üzülüyorum. Kuru alana koyarsam bir hışım suya atlıyor. Ne yapsam suyun içine turtle bank mi alsam en azından orda uyusun?

Bir de kumları adamakıllı dağıtmış, deli gibi çırpınıyor. Acaba sevmedi mi akvaryumunu :(

Kuru alan ısısını ölçtünüz mü? Uygun sıcaklığı elde ettiniz mi? Yaklaşık 31-33 derece olmalı.

Kuru alana alışma durumu zaman alabiliyor. Hemen kuru alan girişine ve zemine birkaç yem koyun. Saatler sonra gittiğinizde oradaki yemleri yediğini göreceksiniz. Elinizle kuru alana koymanız onu strese sokabilir.

Şu an akvaryumu keşfettiği için farklı yerlerinde uyuyabilir. Daha rahat edeceği yerler beğeniyordur.

O konuda sıkıntımız yok, lambalarım tam ve uygun yükseklikte. Bugün eve geldiğimde kuru alandaydı :) Galiba alıştı. Yalnız kumların halini görmelisiniz :D

Çabuk bile alışmış, çok sevindim :)
Kumlarla oynaması da çok güzel. Benim akvaryumda kum tepeleri oluştu.

mailto:/11ahp8o.jpg

Kumdan kaleler :)

Ben bu hale getirmelerini çok seviyorum, doğal bir görünüm sağlıyor. Ancak size biraz daha kum gerekir. Taban ortaya çıkmış.

Evet durmadan eşeliyor :)) En iyisi iki katına çıkarmak kumu. Şu karlar bir erisin alırız. Şimdilik her şey yolunda çok şükür :)

Kum seviyesi bence uygun sanırım 5 cm kadar kalınlığı var. Kum tepeleri cok hos olmus sizinki iyi iş çıkartmıs:)

Bu arada kabuğu neden öyle acaba? Ayrıyetten resif akvaryumunuzu akvaryum tanıtım bölümümde görmek istiyoruz :)

Ben Çakıl'ı arkadaşımın evinin kapısında bir leğen içinde buz gibi suda bulduğumda öldü sanmıştım. Gözleri tamamen kapalıydı. Ona hediye gelmiş ve tabiki uygun koşullar sağlanmadığı için aylardır (yaklaşık 7ay) bu şekilde yem yemeden uyur vaziyette kalmış. Bana vermesini istedim. O da eğer iyileştirabilceksen senin olsun dedi. Hemen eşimi aradım. Eve gelirken büyük bir saklama kabı, ısıtıcı ve lamba aldı. Bende bu siteye girip neler yapabileceğimi ve resimlerini paylaştım. Kabuğu yumuşak değildi ama bembeyazdı :( Gözleri de tamamen kapalı açamıyordu ve yemek yemiyordu. Sağolsun arkadaşlar çok yardımcı oldu. Veterinere de götürdük. günlerce krem, antibiyotik vitamin takviyeleri verdik ve sonunda gözleri açıldı. Yem yemeye de başladı. Bize geleli 7 ay kadar oluyor. Şimdi canavar gibi ama kabuk rengimiz hala tam düzelmedi. Uzun süreceğini söylediler. Şimdi tam bir obur ve çok hareketli, beni görünce çıldırıyor. Her tarafa su sıçratıyor. Kum yoksekliği sanırım 5cm yok, biraz daha atmak iyi olabilir.

Artık tek isteğim eski rengine dönmesi. Artık daha iyi bir akvaryumu var inş düzelecek...

Resif için en kısa sürede paylaşım yapacağım, aklımda :)

Bu kaplumbağanın iyileşme süreci gerçekten çok başarılı ve özverili çabanızla oldu, tebrik ederim :) Zamanla tamamen güzelleşecek.
Kumu 1-2 cm artırırsanız eşelese dahi bir kısmı geri kayacağından büyük ihtimal alttan cam gözükmeyecek hali alır.

Ben hiç kıyamıyorum hayvanlara, insanlar yine derdini anlatabiliyor, kendine bakabiliyor ama onlar bizim ilgimize muhtaçlar. Allah bu soğukta dışarda kalan canlıları korusun :(

Tavsiyelerinize uyacağım Emre Bey :)

Çakıl ilk haline gör çok çok iyi durum da ki bu sizlerin sayesinde.
Ciddi anlamda O'nun için elinizden geleni yaptınız ki yavaş yavaş normale dönecek afacan :D

Kum konusu benim baş belam :D
Pakize'nin tek bir ayak savurmasıyla kumun yarısı bir uçtan bir uca gidiyor ki 0 numara kum kullanmamama rağmen :D

Akvaryum harika olmuş tek kelimeyle bayıldım :)
Kum eşelemeleri bir süre sonra heveslerini alınca geçti benimkilerin :D Sizinkilerinde öyle olacağını umuyorum :D

Çok teşekkürler, inşallah benimkinin de hevesi geçer. Yalnız farkettim ki kum eklesem de o hepsini eşeleyecek ön tarafın. Orada cam görünsün istiyor :)

O iyi olsun da gerisi önemli değil. Akvaryumda değişiklik yaptıkça resim ekleyeceğim. Yorumlarınız için teşekkürler...

Geri