Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

5 ADET KAPİŞİM VAR ALANLARI İYİMİ ACABA.

sametkaraca58

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba.Aranızda yeniyim  adım samet. 5 Adet tospişim var  neymar cr7 messi volkan ve muslera. Ofısıme kaplumbagalarım ıcın yasam alanı yaptım sızce yeterlımıdır.Eksıklerım varsa soylermısınız.
fıltre ve  ısıtıcıya gerek yok  sanırım  yeterınce gunes alıo  oglen 12-5 arası.
suyuda haftada 1 kere degıstırıyorum en az. yem de  btıkı ve karıdes verıyorum gunde 1 defa.. 
yorumlarınız ıcın cok tesekkurler..
nasıl daha ıyı bır yasam alanı saglarım  tskkrler.. :helpsmilie: :helpsmilie:

[img=300x300]mailto:/v5Gdg4.jpg[/img]

Ortamı görünce kara kaplumbağası sandım bu şekilde olmaz bu hayvanlar suda yaşar ömürlükte 600 litrelik bir akvaryum lazım.

Akvaryum içinde ekipman. Su ısıtıcı, filtre, ısıtıcı lamba ( bu 12 saat yanacak) ilerisi için uv takılı ampul, kuru alan vs.

Yem olarak 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P sera raffy I yeterli sonrasında yem çeşidi artar. Bu hayvanların tükürük bezi yoktur bu sebeple yemler suda verilmelidir.

Bu konuda detaylı bilgi mevcut.

mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Cvp: 5 ADET KAPİŞİM VAR ALANLARI İYİMİ ACABA.

cem bey  arkadada derın bı akvaryum var ıcınde yuzuyorlar ve plastım kabında  derınlıgı yaklasık 10 cm  bu alan yeterlı degılmıdır yuzmelerı ıcın ınsanlar  ufacık kaplarda beslıo bu hayvanları?

Akvaryumu da çeker misin ?
Ne kadar çok kaplumbaga o kadar büyük akvaryum demek küçük dar alalanlarda kaçış noktası olmadığı için birbirlerini yaralarlar. Haftalık su değişimi ile olmaz hava kabarcıklı iç filtre ve su ısıtıcı alman gerek şu sabit 28 derece olması şart aksi taktirde yavru Kaplumbağalar da bu oran çok yüksek akciğer enfeksiyonu gecirebilirler yavrularda kurtulma ihtimali yetişkinlere gere daha düşük
Kuru alan lambası ısı veren armut lamba soft buzlu cam olcak şekilde kuru alana konumlandirip onu da 31 32 dereceye sabitliceksin bu 12 saat yancak gece gündüz kavramı ve güneşlenmesi için.
İç filtre olmazsa olmazlardan hayvanı göz kulak iltihabindan korur bunlar gerekli temel şeylerdir umarım en yakın zamanda temin edersiniz

hayır yeterli degil samet bey kırmıızı yanaklı su kaplumbagaları yuzmeyi çok sever o alan onlara yuzmek için çok kucuk bendede var 5 tane oraya koysam sıgmaz ve yuzemezler çok hareketli hayvan bunlar alan dar oldumu yuzemez ve kendini guvende hissedemez

hemen temın edıcem arkadaslar cok tesekkur ederım ılgınız ıcın..

Bırakın su kaplumbağasını hiçbir egzotik sürüngen ısı kaynağı olmadan bu şekilde bakılmaz.
Slider Türü Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu isimli konunun okunmasında fayda var.

Cvp: RE: 5 ADET KAPİŞİM VAR ALANLARI İYİMİ ACABA.

Dilan1903' Alıntı:
Akvaryumu da çeker misin ?
Ne kadar çok kaplumbaga o kadar büyük akvaryum demek küçük dar alalanlarda kaçış noktası olmadığı için birbirlerini yaralarlar. Haftalık su değişimi ile olmaz hava kabarcıklı iç filtre ve su ısıtıcı alman gerek şu sabit 28 derece olması şart aksi taktirde yavru Kaplumbağalar da bu oran çok yüksek akciğer enfeksiyonu gecirebilirler yavrularda kurtulma ihtimali yetişkinlere gere daha düşük
Kuru alan lambası ısı veren armut lamba soft buzlu cam olcak şekilde kuru alana konumlandirip onu da 31 32 dereceye sabitliceksin bu 12 saat yancak gece gündüz kavramı ve güneşlenmesi için.
İç filtre olmazsa olmazlardan hayvanı göz kulak iltihabindan korur bunlar gerekli temel şeylerdir umarım en yakın zamanda temin edersiniz

bırsey sorucam  benım   yasam alanım zaten   gunluk ısık ve gece kavramını kapsıyor yanı dısarıda kaplumbagalrım neden ısık alıyım kı yeterlı gunes ısıgını dogal yoldan alıo dılan hanım genede gereklımı?

bende balkona buyuk bır kurualan vs yapmayı dusunuyorum yardımcı olurmusunuz aceba hep guneşlenip hemde dolaşacakları bir yer olsunistiyorum ama aklıma hiç bir plan gelmiyor

valla yapman gereken  ozaman akvaryumu balkona koyucaksın  akvaryum sevıyesınde kum veya  toprak doldurup bı tarafını ormen lazım tugla veya ytongla. bırazda  yuksek orersen on numara olur dıye dusunuyorum:D

ya ben boyle inşaat alanı gibi degılde oyunalanı park gıbı bişi olsun diyom aama nasıl yaparım nasıl olur onu bulamıyorum

ınsaat alanı degıl soyle dusun akvaryumu gumuceksın topragın ıcıne bıldıgın göl olucak..yesılık de ekersın yanına miss gibi ^^

Sizin dediğiniz şekilde sadece ışığı görür gerekli ısıyı alamaz hayvan sudan çıkınca kurulanmak ister bunu üşütmeden saglamamız lazım yaz kış o lamba kullanılması şarttır

ben sadece yazın rahat rahat dolaşıp guneşlenecekleri alanları olsun istiyorum dilan.butun kıs akvaryumun içinde ıkış tıkışlar balkonda rahat etsinler guneşlenirken

Hayvanı balkona koyarsan başında durman gerek sürekli olarak durması sağlıklı değil başka hayvanlara yem olma ihtimali çok yüksek eğer guneslendirmek istiyosan yaz gelince bende aynısını yapıcam çünkü 1 2 saatligine doğal güneş alsın diye farklı bi kapta kuru alanı da olucak şekilde bir tarafı gölgede olcak şekilde güneşlendirebilirsin

Kuru bir şekilde o sıcağa direk olarak bırakma küçük bi alana suya koy ve gözün üstlerinde olsun.

ya başında durmadan olmaz zaten kaçarlar o alandan zaten bende 1-2 saatliğine diyorum eskiden legenimiz vardı gecensene baktım sıgmıyorlar ve çıkıyorlar ben başlarında olmalarına ragmen boyları yetiyor ondan yeni buyuk geniş bişiler olsun istiyorum.ben surekli baslarında duruom

Daha geniş bir legen alabilirsin ya da ayrı ayrı 2 legen sıgabilicekleri şekilde dogal d vitamini sağlamak için idarelik onun dışında akvaryumun da mutlular zaten

akvaryum küçük buyutucem şuanda akvaryum orta boy oldugu için mutlu değiller

balkona kuru alan için fikir vermesi adına bunlar kara kaplumbağaları için kullanılıyor

[url=mailto:/v5Go5O][img]mailto:/v5Go5O.jpg[/url]*

mailto:/1vbnv1.jpg

marangoz da yaptırılabilir

Samet bey , öncelikle yavru olduklarından eğer 600 litrelik bi akvaryuma bütçeniz yetmıyorsa idarelik uygun akvaryum alırsınız uzun sure idare edilir çünkü baya küçükler .Lakin nacizane tavsiyem baştan ömürlük akvaryuma geçilsin ki sonradan sürekli masraf çıkmasın . Ayrıca 6 tane çok fazla , sahiplendirebilirsiniz bir kaçını çünkü ileride büyüyüp her birinin 20 küsür cm olacağını unutmayalım çok büyük bir alan gerekecek yapılmazsa kavgalar olur , yaralanmalar artar hatta ölüme bile yol açabilir . Su ısısı 28-29 sabit kalmalı bunu ısıtıcı ile sağlıyoruz . Filtre temizlik açısından önemli ekipman kesinlikle akvaryuma koyulmalı . Sürekli su değişimi hem suyun biyolojik dengesinin oturmasını engeller yararlı bakterıler üreyemez hem de her su değişiminde suya alışmak için efor harcar canlılar ve bu da hastalanmalarına sebep olur.Küçük olduklarından çok savunmasızdırlar hastalığı kolay kaparlar.Lütfen bakım koşullarını detaylı siteden okuyup uygulamaya çalışınız yoksa ehli veteriner hekim çok az olduğundan hastalandıklarında kurtarmak güç oluyor.Işığa gelince camdan uvb ışınları geçmez yani güneş ışığının faydası olmaz.Isı olarakta sabit ısınmaz bu sekilde ,kuru alanı ısıtmak için masa lambalarını kullanıyoruz .Bu canlılar için ısı çok önemlidir.Kısaca şuan paylaştığınız alan kesinlikle uygun değildir.Umarım uygun şartlarına göre yeniden alan oluşturursunuz iyi günler

Geri