Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

5 ve 6 yaşında iki adet dişi kaplumbağamı üzülerek sahiplendirmek istiyorum

bernabt

Yeni Üye
Arkadaşlar belirttiğim gibi 5 ve 6 yaşında iki adet son derece sağlıklı, dişi kaplumbağam var. hatta geçen ay her ikiside yumurtladı... Ancak şuan alan ve imkanlarımın yetersiz olması sebebiyle onlara yeterli yaşam alanını sağlayamıyorum ve bu beni oldukça üzüyor... 6 yıldır bakıyorum ve tabiki artık onları birer hayvan gibi görmüyorum bu nedenle sahiplenmek isteyen kişinin en az benim kadar iyi bakabilmesi, onlara en az benim kadar özen gösterebilmesi ilk şartım. Daha büyük bir akvaryumda daha uygun şekilde yaşabilmelerini istiyorum. Bunun için sahiplendirmek dışında yapabileceğim birşey varsa doğal bir yere bırakmak gibi mesela yer mekan belirtebilirseniz çok sevinirim... bu kaplumbağaların Türkiyede yaşayabileceği bir yer var mı mesela? çünkü tabiki sahiplendirmekten çok doğal bir ortama bırakmayı tercih ederim... Özellikle ikisi de gecen ay yumurtladıktan sonra onlara uygun şartları sağlayamadığımı ve üremelerine de engel olduğumu düşünmeye başladım. Bu nedenle ilgilenen yada yardımcı olabilecek varsa aranızda çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden...

Kabuk boyları, fotoğrafları, nereden sahiplendirdiğinize belirtirseniz daha iyi olacaktır. 5-6 yaşına kadar ev ortamında oldukları için doğal ortama adapte olmaları zorlaşacaktır. 2 dişi kaplumbağanız varsa sadece boş yumurta atıyorlardır zaten. İnşallah hayırlısıyla sahiplendirirsiniz.

Cvp: 5 ve 6 yaşında iki adet dişi kaplumbağamı üzülerek sahiplendirmek istiyorum

Şehir neresi yazarsanız ben ilgilenebilirim.

Cvp: 5 ve 6 yaşında iki adet dişi kaplumbağamı üzülerek sahiplendirmek istiyorum

Şehir Trabzon ancak bir şekilde getirebilirim hiç sorun değil yeterki düzgün bir ortama kavuşsunlar fotoğrafta yarın gündüz çeker gönderirim size ikisi de gayet güzel, sağlıklı... Gerçekten çok çok üzülüyorum vermek zorunda kaldığım için...

Şehir Trabzon ancak bir şekilde getirebilirim hiç sorun değil yeterki düzgün bir ortama kavuşsunlar fotoğrafta yarın gündüz çeker gönderirim size ikisi de gayet güzel, sağlıklı... Gerçekten çok çok üzülüyorum vermek zorunda kaldığım için...

Snapper ile bir görüş istersen o da trabzondaydı uygun yeri varsa düşünebilir.

Çok teşekkürler bir sorayım umarım gercekten iyi bakabilecek birini bulurum...

Snapper'a mesaj attım. Gördüğünde iletişime geçer.

Ben İzmir'deyim malesef. Umarım iyi bir yuva bulurlar.

Doğal ortam konusunda sadece İstanbul'da belgrad ormanı civarında Atatürk Arboretumu'nu söyleyebilirim sadece. Orası bir çok ağaç ve bitki türünün bulunduğu çok güzel bir doğa parkı.

Oradaki gölette her boyuttan su kaplumbağası gördüm hatta bazıları sarı çizgiliydi. Ve hepsi balıklarla çok uyumluydu.

Buranın dışında doğal ortam olarak pek bilgim yok malesef.

Geri