Arkadaşlar belirttiğim gibi 5 ve 6 yaşında iki adet son derece sağlıklı, dişi kaplumbağam var. hatta geçen ay her ikiside yumurtladı... Ancak şuan alan ve imkanlarımın yetersiz olması sebebiyle onlara yeterli yaşam alanını sağlayamıyorum ve bu beni oldukça üzüyor... 6 yıldır bakıyorum ve tabiki artık onları birer hayvan gibi görmüyorum bu nedenle sahiplenmek isteyen kişinin en az benim kadar iyi bakabilmesi, onlara en az benim kadar özen gösterebilmesi ilk şartım. Daha büyük bir akvaryumda daha uygun şekilde yaşabilmelerini istiyorum. Bunun için sahiplendirmek dışında yapabileceğim birşey varsa doğal bir yere bırakmak gibi mesela yer mekan belirtebilirseniz çok sevinirim... bu kaplumbağaların Türkiyede yaşayabileceği bir yer var mı mesela? çünkü tabiki sahiplendirmekten çok doğal bir ortama bırakmayı tercih ederim... Özellikle ikisi de gecen ay yumurtladıktan sonra onlara uygun şartları sağlayamadığımı ve üremelerine de engel olduğumu düşünmeye başladım. Bu nedenle ilgilenen yada yardımcı olabilecek varsa aranızda çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden...