Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

5cm kabuk boyundaki kaplumbağa tıslar mı ?

ozge35

Gümüş 1 Üye
Bugün haftalık su değişimi günüydü. Su değiştirmeye gittiğimde bir baktım mango kökünde kabuğunu kaşıyor, ilk defa gördüm ve çok hoşuma gitti :) daha sonra onu ayrı bir kaba aldım içindeki filtre, ısıtıcıyı çıkartıp yıkadım temizledim. dip çekimi yaptım suyu boşalttım, yeni su ekledim. ısıtıcının ayarı 28di onu 26 yaptım artık. su sıcaklığı şu an 27 derece. tam kaplumbağayı koyacakken akvaryuma elime alıcağımı anladı sanırım, 2 kere tısladı. tıslama sesi sanki güçlü bir nefes verme sesine de benziyordu ama herhangi bir sağlık sorunu olmadığından eminim. zaten o boydaki bir kaplumbağanın öyle nefes alacağını sanmıyorum. ilk defa tısladığı için küçük müçük ne olsa korkmadım değil :D

:) evet tıslıyorlar ilk seferinde bende bir sağıma soluma baktim korkudan :) bana yapmamıştır heralde okadar ilgileniyoruz sonuçta :D Ve artik o ağız hic kapanmiyor elime aldığımda her an tehdit var temizlikte yaptırmazlar insana -.-

Cvp: 5cm kabuk boyundaki kaplumbağa tıslar mı ?

valla tısladıktan sonra elime almaya korktum ısırır falan diye. bunlar büyüdüğü zaman yandık desene :D

bana tısladığında içimden dedim, beni görünce cama koşmasını biliyorsun ama :)

bir de tıslarken benimkinin ağzı kapalıydı. burnundan nefes verip de tısladı galiba :D nasıl tıslıyorlar bunlar, ağızdan mı burundan mı acaba ?

Nasıl bir tıslama teknikler var bilmiyorum ama büyüdükçe özgüvenleri tavan yaptı :) şımarıklık diz boyu yemleri saatinde istemeler, 100 liralık ampullerde güneşlenmeler, vitaminler, tamamını görmediğimiz mangonun kökünde kaşınmalar, bi havalar bi tafralar bide tıslamak eklendi :hih: :D:D:D:D :133:

Bak bak keyfe bak ^^ Çılgın bunlar :133:

mailto:/u/48/92/d9ea9248_orginal.jpg

maşallah ya çok sevimliler :) çok iyi yakalamışsın. Keyifleri baya yerinde :)

Ozge dedigin gibi bir sorundan degilde tamamen korunma psikolijisi adina yapmistir.

Milletin kaplumbagalarinin yaptiklarini okuyunca burada, ya benimkilerde bi mazlumluk oldugu yada sizinkilerde özgüven patlamasi oldugunu dusunuyorum :)

Sanirim tamamen sans :) eger sadece Peter olsaydi canımız sıkılırdı ama Olivia dedigin gibi özgüvenden çıldırmış durumda :)

Emin, emin ol sana tıslamalarını istemezdin :D ben beni sevdiğini sanıyordum az da olsa ama tıslama olayından sonra bilemiyorum :)

Onlarin bu hali bile mutlu etmeye yetiyorken, bu tür saskinliklar daha eglenceli hale getirir durumu.

Valla bana yapsa bende tislayarak cevap verirdim, patronun kim oldugunu anlasin :) gerci boyle konussam da her daim onlarin hizmetkari olarak kalacagiz

keyiflerine çok düşkünler, patron falan hak getire :) biz onlarsız, onlar da bizsiz yapamazlar tabii ki. her halleri ayrı güzel dediğin gibi :)

tıslamaları beklemedikleri anda korkmaya bağlı ele alma gibi oluşan bir tehditte çıkardıkları sestir. tıslamadan yana korkmaya gerek yok. bu iş su içinde olursa bir anda hava kabarcığı çıkarırlar.

o sesi duyduğumda tırsmadım değil :D evet elime alıcakken yaptı korktu sanırım. halbuki gayet normal sakindim ama korktu herhalde :)

Büyüdükçe ele alındıklarında kabuğa çekilip saklanmak yerine ağızlarını açıp ısırmaya çalışırlar. Tabi ısıramadıklarında bazende tıslarlar. Sürüngenlerde ses olmadığı için bazıları boğazlarından çıkardıkları ani hava ile çıkan bu sesle diğer canlıyı ürkütmeye çalışır.

Ben büyük akvaryumda dalgıç floresanı düzeltmek için dün elimi suya soktum. Genelde yüzeydeyken yem şartlanması ile parmağıma ısırmak için atlarlar. Elimi su içine sokunca sorun olmaz. Ama dün cumberland ilk defa elim suyun içindeyken ısırdı. Neye uğradığımı şaşırdım, kuvvetlenmişte. Artık iyice elini evimizden çek havasına girdi sanırım.

Artık onlar da biliyor evlerinin orası olduğunu koruma içgüdüsü demek ki :) güldüm gerçekten Emre abi. bari bizi bir tehtit olarak görmeselerdi. benimkisi de artık yem yerken bazen elimi kapıyor da fark ediyorum onun da ağzı kuvvetlenmiş, artık acıtıp kızartıyor :)

benimki de dün başımda şapka ile su içine bakıyordum pislik durumu var mı diye büyük (turbo) su içinden zıplayıp ucunu ısırdı. ve ucunu bir parça söktü. yavaş yavaş kuş gagasına döndü ağızları. ancak kaçan kurtuluyor. bugünde yem verirken tutturamayıp parmağımı ısırdı. acıdan bağırdım. iş ciddileşti artık. bu yem verirken viyaklıyor diyordum meğer tırnakları cama sürtündüğünde o ses çıkıyormuş.

eyvah eyvah :) bunları okudukça gelecekteki sağlığımdan şüphe etmeye başlıyorum cem abi :) bence kendine dikkat et kazara da olsa bir şey olmaması için. tabii ki bizler de. büyümeleri ile canlarımızı yakmaları doğru orantılı. tırnak sesi viyaklama sesi gibi geliyorsa hele o tırnakların uzunluğunu düşünemiyorum bile :)

Cem aynısını çizgili akvaryumunda duyuyorum ben. İlk başlarda bende anlamamıştım sabahları bu gıcırtı ne diyordum, sonra farkettimki tırnağı camda ses çıkarıyor.
O değil artık büyüdüklerini net farkediyorum. Geçen sene büyük akvaryumun 15 mm camına vurduklarında ses yokken artık tık sesi geliyor :) parmaklara artık dikkat et Cem. Öyle böyle değil ısırıkları. Gagaları özellikle alttaki kıvrık ve yırtıcı duruma geldi.

Özge ilerde elden yem verme zor iş. Ben 10 cm boyu geçince suya atmaya başladım.

Evet Emre abi ilerde elimden vermem ben de , belli bir boya gelsin suya atarım. Şu an suya attığımda yemle mücadele ediyor bir yemi nerdeyse 2-3 dakikada anca yiyebiliyor. O yüzden elimle veriyorum. Büyüyüp kendisi yiyebilceği boya gelince bu okuduklarımdan sonra hele kesin suya atarım :)

şu an 1 cm'ye yakın daha da uzayacaklar. ısırmaları bir şey değilde o acıyla eli kaldırıp hayvanı havada uçurmamak lazım. tuttu mu bir kaç saniye bırakmıyor. bugün diyeceğim dün oldu artık elimi ısırmış ayaklarıyla da çekiştirip parça koparmaya çalışıyor. sonradan farkına varınca bıraktı.

Geri