Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

6 aylık

Boris25

Yeni Üye
Katılım
7 Tem 2017
Mesajlar
10
kaplumbağam






Karşınızda kaplumbağam üstüne titremediğim gün kalmayan isimsiz kaplumbağa diye seslendiğim kapluşum...yavrumu sizlerle tanıştırmak istedim fotolarla kapluşum  :D
NOT: aslında sadece foto atacaktım ama dayanamadım akvaryumu da tanıttım kısaca...  :10:



süs bitkilerinin altında 50 wattlık termostatlı ısıtıcı ve 100 wattlık ısıtıcı vardır...
güçlü bir de iç filtresi vardır. Akvaryum geniştir....küçüğümün keyfi yerinde..
 yemleri...gammarusu, raffy p mevcut(kırmızı mineralleride mevcut))
su düzenleyicisi vitamin tüpü vardır

akvaryumdan kaçmaması için de ayrıca siyah kalın maket kartonundan kapağıda vardır bu kapluş bahçesinin...
bence tek eksik yanı uvb nin yokluğudur onu da petshoplardan brinden bulup alacağım zaten hergun paludayumundan çıkarıp kendilerini guneşe koyuyorum kucuk kapın içinde 30dk max.sonra da fırcala kaplunu yumusakca temizleyip eski yerine bırakıyorum....şimdilik elimden gelen bu...yakında daha güzel yerlere de alıcam inş.




Buarada,
SİTEDE İlk günüm burası hayvan severleri ve hayvanlarına ilgilenleri görebilmekle daha da  bi sevdim de sanki burasını...hoşuma da gitmedi değil ...selam ve sevgiii ilee... tuttum burayı  :133:





mailto:/nWWGW0]
okkz2Q.jpg
[/url]
 
Foruma hoş geldin. Hayvan genel itibariyle sağlıklı gözüküyor.

Kabuk boyu 6 cm'yi geçmiş gibi duruyor. 6 cm kabuk boyu itibariyle ek olarak tetra reptomin veya eheim professional food ve jbl agil yem alacaksın.

8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün ve günlük toplam kafa hacmi kadar olacak. Sonrasında tek öğüne düşüreceksin.

6 cm boyunu geçince uvb'ye alternatif olarak eczaneden devit damla alıp 3 ayı geçirmemek kaydıyla haftada bir stick yeme bir damla damlatıp ilk yem olarak ver. Fazlası vücutta birikir. Damar böbrek ve karaciğerde taş birikmesine neden olur.

Hayvanın kabuğu yosun veya mantar kaplanmadığı sürece fırçalanmaz. Bu hayvanı strese sokar. Güneşe çıkarmana gerek yok pencere arkasından uvb geçmez. Dışarı çıkarsan üşür akciğer enfeksiyonu olur. Isıtma lambası kullan. Kıskaçlı veya deveboynu. Armut ampul olacak spot alma. Kuru alana vereceği ısı 32 derece olacak su 28 derece. Su için cam iç derece al. Doğru ısıyı derece verir. Isıtıcıdan en uzak ön köşeye koyacaksın.

Isıtıcı tek başına iş görüyorsa taban ısıtıcısına gerek yok. Tabana sarı silis kum alacaksın. Bu hayvan için faydalıdır. Kumu hazımsızlık çektiğinde veya parazit olduğunda yer. Bacaklarındaki eski derileri ile alt bağadaki eski plakaları sürtünerek atar. Vitasand marka kalitelidir. Aldığında sterilizasyonunu anlatırım.

Exo terra uvb 100 olanı bize uygundur. Bu kompaktır. Uva ve uvb içerir. Ama ısı vermez. İkinci bir lambada mutlaka ısıtıcı olmalıdır. Bunlara zamanlayıcı da alacaksın. Aç kapa derdi olmaz. Isıtma 12 saat; uv 3-4 saat açık kalacak.

O bitkiler plastik. Petrol artığı ve plastik ürünleri kullanmıyoruz. Bunlar salınım ve koku yapar. Hayvan suyu içiyor. Bu bitkiler yerine ipek yapraklı bitki alabilirsin. Plastik oranı az ve yaprakları beze benzer.

Su düzenleyici kullandığına göre şebeke suyu kullanıyorsun. Su düzenleyiciyi doğrudan akvaryuma değil damacanada bekleteceğin suya damlat. 1-2 gün dinlensin. Toz girmeyecek şekilde ağzını açarsan kloru uçar. Yeterince damacanada su koy. Su akvaryumdaki ile emsal sıcaklıkta olmalı. Isı farkları hayvanı hasta eder.
 
Cvp: 6 aylık

cem bey verdiğiniz bilgiler çok değerli yalnız ben kalsiyum için mürekkep balığıkemiği aldım onu toz haline getirip yemle beraber karıştırıp veriyorum hergün mü vermeliyim kemik tozunu yoksa haftada bir ya da ayda bir yeterli midir 
mazallah taşla doldurmayayım şimdi keratayı direk geri dönüş için ayrıca teşekkürler


bir de kabuğu arkada ve sağ yanda yumuşak bastırınca esniyor ama çok fazla değil ama arkada esneme payı var
mürekkep balığı kemiğinde kalsiyum var dediler aldım ama kullanama talimatlarını bilmiyorum güneşe de fazla çıkaramıyorum bebek kaplumbağa diye mi yumuşak acaba?sonra kabuk sertleşir mi acaba kendiliğinden biraz huzursuzum bugun aslında bana bir tavsiye verin elinizden ne gelirse kabulümdür zorlama yok  :ff:   :neydi:
 
O halde devite gerek yok. Kabuk boyu 6 cm'den büyükse ayda bir vermen yeterli, toz haline getirmene gerek yok. Yapabilirsen maket bıçağı ile sünger gibi olan kısmından stick yem kadar ufak parçaya ayırıp verebilirsin. Mineral yemde kalsiyum var. Mineral yemde haftada iki öğün verilir. Ayrıca gammarusta kitin maddesi vardır. Bu kemik ve kıkırdak dokunun yenilenip gelişmesini sağlar. 6 cm kabuk boyu sonrası jbl agil veririz. Bunda da lizin amino asidi vardır. Bu kemik gelişiminde yapı taşıdır. Sert yemdir yavrular yiyemez.

Yavru kaplumbağaların kabuğu esnek olur. Bu darbe yada düşme sonucu oluşan şiddeti absorbe etmesini sağlar. Büyüme sırasında organların kabuk içinde baskılanmasını önler. Dolayısıyla kabuğun erkenden sertleşmesini istemeyiz. Kabuğun erkenden sertleşmesi büyürken çukur yada bombe gibi deformasyona da neden olur. Bu sebeple 6 cm kabuk boyu öncesi ne devit ne kalsiyum takviyesi yapılır. Sadece çok yumuşama durumları hariç. O da şu şekilde anlaşılır. Hayvanda kalsiyum eksikliği olursa vücut kemiklerden emmeye başlar. Kabuk gözle görülür biçimde incelir. Tepe nokta en sert kısımdır. O kısım arka kabuk gibi yumuşamış hale geldiğinde kalsiyum eksikliği mevcuttur. Hayvan suda dibe inemez halsizlik gösterir.

O esneklik normal. Hayvanda kalsiyum eksikliği yok. Büyüdükçe kabuk sertleşir. Büyürkende kabuğun dengeli büyümesi gerekir.
 
Cvp: 6 aylık

lcam bi de ıstıcı bi de uvb alcam başka ne anlamam gerekir bir de alıncakların detaylı ve isimlerini de soleyip anlatır mısınız? 

ıstıcı 100 watlık kayaların arasına koydum ... mulum bacakları yara oluyormus dokununca atlamaya çalışıyorlarmış forumda yaralanma vakalarını okumustum oyüzden buşekil birönlem aldım kendi çapımda :8  deliklerden scaklık gelior termoda sıcaklık 30 C kuru alanı var arada çıkar çıkmaz ona kalmıs ıstıcı lamba ışık yok onun dışında su altı f+f dolu ful set ama kara alan sadece kuru alan mevcut 




 
Taşlar bütün akvaryumu kaplamış. Hayvanın yüzeceği alan yok. Sadece bir tane ve onunda üstü su dışında olacak. Şimdilik uvb'ye gerek yok. Sadece ısıtıcı lamba lazım. Kabuğun kuruyarak ısınması lazım. Alttan ısıtma ile olmaz. Taş filtreden uzak köşede olacak. Bu şekilde sirkülasyon engellendiği için randımanlı filtreleme yapamaz. Isıtıcıya bir iki dokunur yanarsa kaçar bu şekilde dokunmamayı öğrenir.

Bu paludaryum için birşey alma. 100 litre su alan bir akvaryum 3-5 sene götürür. Tabi boyu 80-100 cm eni 35-40 yükseklik 50'ye yakın olmalıYalnız ısıtıcı ömürlük düzeyde olmalı. Jbl protemp 200 W 250 litre suya kadar ısıtır ve tam batar. Dışında plastik koruması vardır. Kuru alan olarak turtle pier olabilir. Medium olanını 3-4 sene rahat kullanır hayvan tek. Isıtma lambası mutlaka olacak.

O taşlar yerine su yüzeyine yakın ipek yapraklı bitki alabilirsin. Su içinde ona tutunup dinlenebilir ve uyuyabilir. O da şimdi 40-50 tl'dir. Yada oklava veya kuş tüneği gibi tahtaya vantuz takıp ön cama su yüzeyinde sabitlersin. Silis kum alacaksın. Dip sifonu resun marka 2.10 mt. olanını mavi pompalı. Diş fırçası sadece akvaryuma ait maşrapa kova ve akvaryum kepçesi. 10 cm'lik olanı yeterli. Camlar için bulaşık süngeri.
 
Yada doğrudan ömürlüğe geçip tek kalemde çıkarırsın. Bu maliyetli gibi gözüksede uzun vadede hesaplıya gelir. Özel yaptırırız büyüdüğünde kabuğu kalınlaştığı için hazır akvaryum camını kırma riski vardır.

Makul ölçüler 80*50*50h ve 8 mm cam; 100*50*50h ve 10 mm cam; 100*50*60h ve 10 mm cam.
 
Cvp: 6 aylık




Son hali bu oldu. Isıtıcı lambayı nerden bulup temin edebilirim acaba sitelerden alma imkanım yok elektirikçiyemi gidmeliyim gidersem ne diye sormalıyım ? bu paladaryuma göre bir Isıtıcı lamba önerin lütfen bir de zamanlayıcı nerden bulurum? teşekkürler...
 
Aydınlatma bölümü öne çıkan konularda gerekli bilgi mevcut. Kıskaçlı lambada horoz elektrik marka güzel 60 W kaldırıyor kablosu 2 metre.

Zamanlayıcıyı koçtaştan alacaksın. Ampul ecolite halosoft marka veya eski armut ampulün soft olanı olacak.

Elektrikçi ve lamba satan yerlere bak. Avizecilerde de belki olabilir. Yalnız bu paludaryuma kıskaç oturmayabilir. Buna strafor parçası ile destek vereceksin. Yada tablalı deveboynu lamba al. Tabanı ağır olanlardan. Duyu seramik olursa iyi olur.

Lambayı alana kadar taşa çıktığında burnu dışarıda gövdesi su içinde duracak yükseltide suda olsun ne çok ne az. Ama geciktirme kabuk sürekli suda kalırsa yosun ve alg bağlar.
 
Cvp: 6 aylık


abi lamba ne alam ısıtıcı düzgün bişi bulamadım son durum bu kuru alanı kendim yaptım plastik sidi kabı üstüne halıflex kaydırağı dolamacası yaptım salınımı göze aldım elden gelen bu  :10:


KApağı da benim tasarımım biraz kaba oldu ama su geçirmesin diye etrafını bantla kapladığım 2 parça arasında boşluk bırakıorm akciğer enfeksiyonuna karşı koru almış oluorm + su buharlaşması bir nebze de olsa daha kontrollü oluyor bant yardımıyla damlacıklar havada kalıyor kartonu ıslatmıyor oyuzden ben beğendim az biraz  :8
 
Lamba aldığında kuru alan su üstüne çıkacak. O kadar salınım yapmaz.

Lambayı alana kadar o karton durabilir ama içerdeki buharlaşmada yoğun olmasın. Yoğun nemde hayvana iyi gelmez.

Dediğim gibi ya kıskaçlı yada deveboynu lamba alacaksın. Yada çanak duy kablo alıp tavandan sarkıtacaksın. Elektrikçiye yaptırırsın. Tavana çengel vida takılacak.
 
Geri
Üst