Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

78 Litrelik akvaryuma ekipman

ozge35

Gümüş 1 Üye
Arkadaşlar bir arkadaşım da su kaplumbağası almaya karar verdi. Ölçülerini yazıp hesapladığımızda 78 litrelik bir akvaryum çıktı elindeki akvaryum. Tek bir tane kaplumbağa bakıcakmış bu akvaryumda. Yalnız yanına hangi ekipmanları önerirsiniz. Benim ekipmanlarımı kardeşim hallettiği için bu konuda pek bir fikrim yok. O yüzden size danışmak istedim. Arkadaşım internetten alışveriş yapmıyormuş onu da belirtmemi istedi. Isıtıcı,iç filtre ve kuru alan için lamba önerileriniz nelerdir ? ve bu akvaryuma dış filtre gerekli mi ?(şu an dış filtre almayı düşünmüyor çünkü)

Yani ekipmanlar kaç w olmalı ?

Dış filtre tabiki daha iyi olur.
Ekipmanların güçleri marka performansına göre değişir.
Isıtıcı:
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4685&ad=atman-kristal-camli-akvaryum-isiticisi-100-watt

İç filtre:
mailto:/urun_detay.aspx?urn=3528&ad=eheim-pickup-2010-filtre

Kuru alan: akvaryum ebatlarına uyumuna baksın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=12140&ad=penn-plax-kaplumbaga-adasi

Kuru alan lambası:
http://www.arkadaspet.com/jbl-reptil-spot-neodym-60-watt.html

Ampulü takmak için mandallı lamba Bauhausta var.

Birde pet shoptan akvaryuma cam derece, ipek yapraklı bitki, silis kum ve mango kökü alabilir.

Cvp: 78 Litrelik akvaryuma ekipman

Çok teşekkür ederim :) Bir de arkadaşım silis kumunu şöyle halledecekmiş. Sizce bir sakıncası var mı ? İnşaat malzemeleri satan yerlerde 0 numara kum satılıyormuş, bu kum aslında silis kummuş fakat ismi 0 numara kum olarak geçiyormuş. Böyle alma sebebi de 25kglık kumun 10tl gibi uygun bir fiyata satılmasıymış. Daha ucuz da olabilir. Aslında benim aklıma yattı internette de bu şekilde alan pek çok kişi varmış, ilk defa gördüm. Sizce nasıl bir fikir ? Tabii kumu kendisi tekrar yıkayacak.

0 numara kumun dere kumu olanından alacakmış. Bir de 0 numara deniz kumu varmış çünkü.

hayvanlar garip şekilde silis kumu seviyorlar ben bir iki kum çeşidi denedim. bir tek silisi yiyorlar. 0 aslında 0,1 dir o kum çok incedir. ben izmirde bir petshopta gördüm. 10 kg 30 tl özel hazırlanmış. markalı bir kumdu. inceledim, bizimkilere uyumlu değil. balıklara göre. çok ince olduğu için gözlerine, burunlarına kaçma riski de var. 0,7 gibi taneli olanı iyi olur. üstelik bunu yıkarken ve sonrasında kire bağlı dip çekimlerinde firesi fazla olur.

inşaat malzemelerinde satılan o kum zımpara yapmada (boya sökmede) kompresörde kullanılır. ebadına göre sanayide de metal kesmede kullanıyorlar. bu tip steril ortamda nasıl olur onu bilmem. mesela benim baktığım ve aldığım 0,7 mm kumun kilosu 1,5 tl idi. dere kumu bildiğin harç yapmada kullanılır o hiç uymaz. o daha çok seramik yapıştırıcı ürünlerde ve sıvada kullanılıyor.

akvaryum belli zaten 5-10 lira hesabına gerek yok. 0,7 mm bize uyumlu ölçü ne az ne fazla büyüğü.

Bencede 0 a bu kadar yakın kum uygun olmaz. Aşırı sıkı olacak ve rahatça ellerini kollarını başlarını sokamayacaklar.

Teşekkür ederim. O zaman daha kalın bir kum almasını söyliycem. Fakat inşaat malzemesi satan yerden alıcam sorarak diye tutturmuş durumda :D Hayvana inceliği dışında herhangi bir açıdan başka sorun etmezse, yani öyle diyorsanız kendi isteğine bırakıyım.

silis 0,7 veya 0,5 mm varsa alsın. diğer sakıncaları yukarıda anlattım. emrenin dediği sıkılama işi de var. bunu şöylede düşünebilirsin plajda deniz önündeki ıslak kumu avuçlamaya çalıştığında nasıl zorlanırsın bu da aynı o düzen.

çok iyi yıkamasını da ayrıca belirteyim. kullanma amacı steril olmasını gerektirmediğinden durum bu. mavi metilen de alsın.

Peki teşekkür ederim ileticem söylediklerinizi :)

Bir de bir şey sorucam. Ben kendi akvaryumumda silis kum kullanıyorum. Akvaryumu komple 1 kere temizledim şu ana kadar ve o kumu yıkamak çok zor oldu benim için. Ben de 2. temizlikte kumu değiştirmeyi düşünüyorum. Sizce bu boyda bir şey nasıl olur ? Bunu yutma ihtimali var mı ? Kaplumbağam daha küçük yavru 3-4cm anca. O yüzden korkuyorum almadan size sormak istedim.
mailto:/3465ezc.jpg

ben en başta bu tipte almıştım. bunlar aralarına pislik aldığı için orada zararlı bakteriler oluşmasına neden oluyor. kirlendiğini farketmiyorsun. bir kaplumbağam bunun yüzünden kulak iltihabı olmuştu. ayrıca belli bir boya geldiklerinde sert yemi midelerinde parçalamak için kum yeme gereksinimleri doğuyor bunu yemeye çalıştıklarında boğulma riski meydana gelebilir. o açıdan da sakıncalıdır. en iyisi 1 mm'den küçük olandır.

veya yutsa dahi sindirim ve boşaltım sisteminde tahribat yapar.

O zaman bendekini kullanmaya devam edicem. bendeki yanlış hatırlamıyorsam 0.5mm büyütmeye gerek var mı bunu ? 0.7 nasıl olur. Hangisi daha iyiyse onu kullanıyım.

1 mm de olabilir

Teşekkür ederim o zaman 1mm alıcam bulursam. Çünkü yıkarken gerçekten çok zor oluyor. 1mm en azından daha kolay olur hem yutarsa da sorun olmaz :)

Geri