Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

8 kaplumbağa için akvaryum öneri

sarcoptes

Bronz 4 Üye
Merhaba 8 tane res im var (binlercesi çöpe atılmıştı 8 tanesini kurtarabildim özellikle almadım). Hepsi yavruydu ben de 55 litre akvaryumda baktım şu an 1 yaşındalar ve sığmıyorlar. 120-60-50 390 litre akvaryum yaptırıyorum daha büyüğünü odam kaldırmıyor. Sizce yeterli mi ? Yoksa birkaç kaplumbağayı sahiplendireceğim. Bir de zemine ne kullanmalıyım silis kum önerilmiş genelde kaç mm lik olmalı bambularım var köklerini sıksın istemiyorum kumun.

Teşekkür ederim.

Yükseklikte en az 60 olsun. 8 kaplumbağaya 1000 litre akvaryum gerekir. Buna göre hesap et. En azından 3'ünü sahiplendir. 5'i dursun. Ama 4 daha makul olur.

Vitasand marka silis kum al. 0.7 mm kalınlığında. Kökler kum içinde durmalı yoksa yeriyle koparıp yiyorlar.

Cvp: 8 kaplumbağa için akvaryum öneri

Merhaba, nerede oldu bu olay? hangi cani hayvanları çöpe atar arayıp yetkili bir merciye bildirmediniz mi durumu? 8 tane rese bakabileceğinizi sanmıyorum devasa bir akvaryum gerek bunun için hele hayvanlar büyüdüğünde başedilmesi mümkün dahi olmaz. Derhal sahiplendirmenizi öneririm. Sevdiğiniz 1 veya en fazla 2 tanesine bakmanızı öneririm. Silis kumu juenpetmarket den alabilirsiniz.

Teşekkür ederim. Sabiha Gökçen de oldu bu olay. Kargo hasar gördüğünden alıcı ülke istememiş bizim ülkemiz de çöpe atmakla buldu çareyi. Kaç kg kum yeterli olur acaba ? Dediğiniz gibi vitesand bakıyorum 19 kg lik var yeterli olur mu acaba ?

Nasil ya?Hayvanlari baya cope mi bosalttilar? Kim boyle birsey yapabilir ki?Ne bileyim, bir kere kendileri zarar etmemek icin yapmaz.Aklini mi yitirmis bunlar?

Normal bisey gibi anlatmakta isin ayri bir ilginc tarafi . Gozlerim yerinden cikti oysa benim okuyunca . Yetkili aranmadi mi ? Hayvan haklarina aykiri bu durum . Canli cope atilamaz . Bu nasil bir canavarlik ve vahsettir . Tanik olanlarin duyarsizliklarida cabası :/

Alıci kabul etmeyince gonderici bir bildiride bulunmamış orda bir calisandan ogrendigim. Sonra da ölüme terketmişler hatta çalışan eniştem. Cogunu kuslar yemis kendi anlatti. Neyse bu eski bir olay 1 sene oldu ve elimde yasayan 8 tanesi var :) onerileriniz icin tesekkur ederim.

Binlerce diyorsunuz Cok ilginc, orasinin kaynamasi lazimdi Hic mi hayvansever kimse gormedi. Bir de bizim ulkeden res gidiyor mu anlamadim?

Buyumeden de sahiplendirmeniz iyi olur Hem siz baglanirsiniz,hem de genelde kucuk kaplumbaga istiyor herkes maalesef, sanki ellerindekiler bir yila buyumeyecek gibi..

O ölçülerdeki akvaryuma yaklaşık 50 kg kum gider. Buda yükselti olarak 7 cm kum eder 6 cm yapsan bir miktarı yedek durur. Eksileni takviye edersin.

Özellikle köşe kenarları eşeleyip boşaltıyorlar. Buradaki kayıtın kenarları keskin ise hayvanın ayağını sürtündüğünde kesebilir. Onun için bu kadar yükselti uygun olandır.

Aynen,Tonton'um yumurtlama doneminde, bir kez ayna gibi yapti o kismi Dibe kadar acti. Ki bende de 4-5 cm rahat vardir.Fazla da olabilir

Cem Bey bir de ısıtıcı kaç watt olmalı şimdi sipariş edeceğim 200 watt yeterli midir acaba ? ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Normalde 1 litre 1 watt şeklindedir. Ama eheim ve jbl gibi kaliteli ısıtıcılar daha düşük watt'ta daha yüksek performans sağlar.

Mesela 200 W jbl protemp 300 litreye kadar ısıtabiliyor. Eheimın tam batan bir modeli vardı. Bir miktar geldi geldiği gibi tükendi artık gelmiyor. 300 W 600 litre suyu ısıtıyordu.

Özellikle ömürlük akvaryum için alacaksan veya 1-2 sene içinde geçeceksen ömürlüğe uygun jbl protemp al. İkinci defa alım masrafın olmasın. Yalnız sera yada jbl marka cam iç derece alıp dereceye göre ısıyı ayarla. Doğru neticeyi derece verir.

Geri