Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Abbas'ın yeni evi görüşlerinizi alabilirmiyim

okankrn

Gümüş 1 Üye
mailto:/2i707kj.jpg*

Akvaryumu dün kurduğum için biraz bulanık zamanla düzeleceğini umuyorum..

Cvp: Abbas'ın yeni evi görüşlerinizi alabilirmiyim

okan, filtre suya tam batsın motor ısınır ve yanar. derecede aynı şekilde komple suda dursun. ikinci olarak o çakılları komple çıkarıp silis kum ser. aralarına giren kir parçaları bakteri oluşturarak hayvanların hastalanmasına sebebiyet verir. son olarak kuru alan niyetine tepeye koyduğun sünger taşı da aynı şekilde lav taşı değilse fazla delikli olanlarda çakılların yaptığı etkiyi yapar. ayrıca renkli olan taşlar boyalı olduğu için salınım yapar. hayvanlar aynı zamanda o suyu içeceğinden onlara zararı olur.

silis kum üstü bir de enli ipek yapraklı bitki alırsan güzel bir görsellik yakalarsın. hayvanlarda gördüğüm kadarıyla büyümüş onlara kabuklarındaki plakaları atmaları için mango kökü alman da şart gözüküyor. hayırlı olsun. foruma hoş geldin.

Teşekkürler kuru alan ve yeni filtre siparişi verdim şuanda hava oldukça sıcak olduğu için ısıtıcıyı kullanmıyorum gözüm devamlı termometrede verdiğiniz bilgiler içinde çok teşekkürler şimdi hemen işe koyuluyorum :) bu arada uzun yıllardır benimleler 2 si 2 de ufaklığım var mutluyuz. :)

ben de diğer konudaki resimde ufaklığı görünce mango kökü dedim ama hayvan ufakmış şimdilik gerek yok diyecektim açıklama yaptığın iyi oldu. Allah mutluluğunuzu bozmasın. başarılar.

Bu arada cem abi şuana kadar sürekli tetra yem kullandım sen ne önerebilirsin şimdiden teşekkürler.

Akvaryumunuz oldukça güzel gözüküyor.Cem Bey in tavsiyeleri ile kaplumbağlarınız için daha yaşanası bir alan olacaktır.Emeğinize sağlık.

Hayırlı olsun Okan. Cem abi herşeyi söylemiş. Benim eklemek istediğim , suyun seviyesini elinden geldiğince yükseltmek. Ve canavarlar için daha çok yüzme alanı oluşturmak. Unutma ne kadar çok yüzme alanı o kadar mutlu kaplumbağalar. Artık bunu cd kabı kuru alanından mı yaparsın yada başka türlümü sana kalmış.

Yem olarak ta Sera P + Sera I (gammarus) düşünebilirsin. kısacası benim önerdeiğim markalar Sera, Jbl ve tetra dır.

Ana yem olarak tetra ve sera P yeteceği düşüncesindeyim. Diğer yemleri de sen belirle. Ben sana benimkileri yazayım oradan da baka baka inceleyebilirsin.

Sera P + Sera I + Sera Reptil Carnivor + Jbl turtle food + Jbl Tortıl ve tetra reptomin

Çok teşekkür ederim bilgiler için en yakın zamanda bitmiş halini de gösterecem sizlere o zamanda eksiklerimi söylerseniz sevinirim :)

Cem ve Emin gerekenleri söylemiş. Yem olarak iki büyük için sera vital yemde gerekir. Bitkisel besinlere kesinlikle başlanmalı. Arada marulda verilmeli. Bu konuda hangilerini basıl besleyeceğinizi bulabilirsiniz.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

alacağın yemler tetra reptomin var demişsin. yanına sera raffy p, carnivor da alabilirsin. bu raffy p ile emsaldir. raffy p'de protein, mineral ve tahıl içerikli olan stick vardır. carnivor ise simit şeklinde dış kısmı protein iç kısmındaki kırmızı mineraldir. gammarus/karides olarak raffy I. ayrıca emrenin belirttiği gibi yetişkinler için vital, yanında agil (kemik yapısı geliştirici) ve calcil (kemik yumuşamasını önleyici) uygundur. calcil haftada bir verilir. eğer raffy p ve carnivor alırsan içeriğindeki kırmızı mineraldeki kalsiyum sebebiyle calcil almana gerek kalmaz.

kısaca hepsi için raffy p; carnivor; raffy I
sadece büyükler için agil; vital; calcil küçükler 6 cm kabuk boyuna ulaşınca bu yemlere yavaş yavaş başlar.

Çok karıştırmadan bence şunlar tüm hayvanları karşılar.
Ana yem: tetra reptomin, çeşitlilik için ilave olarak sera raffy p.
Ek yem: sera raffy I.
Destek yem: sera mineral (raffy p deki kırmızı olanlar bitince alınabilir).
Büyükler için bitkisel yem: sera vital.

Geri