Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Acaba sağlıklı mıdır sahiplenicem

Emin16

Bronz 5 Üye
IMG_20240625_172703_822.jpg

Gözleri sağlam. Kulakları gözükmüyor ama kafasını içeri aldığına göre kulaklarda da sorun gözükmüyor.

Kabuk yapısı güzel yoğun plaka yok.

Hayvan dişi. Sahiplenebilirsiniz.

Buna adacık ve kumu gelicek bende baya büyük bir akvaryum var hali hazırda içine ne kadar su koymalıyım vesair bunlardan bahsedermisiniz Cem bey

Akvaryum camı 8 mm'den kalın ise akvaryum üstü cam kuru alan yapılabilir. Böylece su üstten 7-8 cm kaçış boşluğu bırakacak kadar yükseltilebilir.

Akvaryum içi kuru alanda, kuru alan için kaçış boşluğu bırakacağımız için kayıp fazla olur. Bu da hayvan ayağa dikildiğinde ön ayakları ile akvaryum camı üstüne uzanamayacak kadar bir mesafe ister.

Bunda pay kazanmak için. Kuru alan çevresine dışarıdan paket bandı ile mukavva kartonu çerçeveleyip yapıştırırız. Alanı yükseltir suyu artırırız. Yükselti 25 hatta 30 cm olursa iyi olur. Dişiler yumurtlama dönemi kaçma girişiminde bulunur.

İçini nasıl yaparız ederiz bir fikrim yok temizlemek için motor var

birde sahiplenmekmi daha iyi aca yukarıdaki hayvanı yoksa sıfırdan yavru alıp alışma süreci falan sıfırdan dahamı iyi olur o hayvan hemen adapte olabilirmi bir de yem ne almalıyım?

1719522182655.jpeg
Hayvanın zemin katı için bu tabakayı bunun ile kaplasam bir problem yaşanırmı?

Yavru alırsanız titiz bakmak gerek bünyeleri zayıf olur. Hastalık olayı olmaz ise 25-35 sene ömürleri var. Dişiler erkeklere nazaran daha fazla büyür ve ömürleri de erkeğe göre biraz daha uzun olur. Başta yavruların bir süre adaptasyon süreci olabilir. Bunda baştan itibaren büyütme olayı var ama sağlık riski de var. Sistem gereklilikleri sağlandığında kolay kolay bir sorun çıkmaz. Yetişkinde bu dert tasa olmaz. Ömürleri uzun zaten. Bunun bakımı biraz daha kolaydır. Yalnız yetişkin hayvanda kir oranı yüksek olur. Dış filtre gerekecektir. Akvaryumu da ömürlük olarak almanız gerekebilir.

Akvaryum ölçüsü nedir?

Arka fonda 3D akvaryumu geniş gösterir. Hatta hayvanlar gerçek sanıp o tarafa doğru yüzmeye çalışıyorlar.

Yemi hangisine karar verirseniz ona göre yazayım.

Şu anki hayvan ne kadar büyük bilmiyorum bende fotoğraftan gördüm şu anki akvaryum küçükmüdür bu hayvaana göre acaba?
Sahibinden mesaj bekliyorum eğer çok büyük ise yavru alıcam ailem bunu istiyor en baştan büyütmek istiyorlar.

Ben biraz da diğer hayvana yazık olur diye düşündüğüm için sahiplenmek istedim ama küçük olursa o da bizim direk bir ailemizin parçası olucak bu da öyle fakat bu biraz daha büyük olduğu için çocuklar alışamayabilir biraz da çocuklar ile beraber büyümesi için istiyorlar.

Akvaryumun ölçüsü nedir?

Çocuklar 7 yaş altı ise salmonella riski var. Sucul ortamda yaşadıkları için bulaşı riski yüksektir.

Bir de yetişkin hayvanların özgüveni yüksektir. Savunmayı bilirler. Ellerini kapabilir. 15 cm sonrası elden deriyi koparabiliyorlar.

O akvaryum yetişkin hayvan için ufak. Yeni akvaryum almanız gerekiyor

Sorun yok o zaman. Ağız ve göz yoluyla bulaşıyor. Ellerini su yada hayvana temas sonrası sabunlarlarsa sorun olmaz. Öncesi sabunlama da hayvanın sağlığı için gerekli

Geri