Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

acemi üye

iskender

Yeni Üye
Katılım
4 Ocak 2018
Mesajlar
6
Merhabalar 
2 adet kaplumba sahıbı olduk.Akvaryum aldım ısıtıcı aldım bırde normal ampulüm var.Filtre ve sus bıtkısı alıp akvaryuma daha cok su koymak ıstıyorum.yaklasık 30 lıtre su alabılır.
istanbulda oncelıkle bu konuda doğru durust alışverıs yapabılecegım yer neresidir?
filtre dıştan takmalımı yoksa iç filtre olmalı mıdır?marka model onerısı olan varmı?
cok sorum varda nereden başlayacağımı bılemedım.

selamlar
 
Foruma hoşgeldin. Hayvanlar ufak ise şimdilik akvaryum yeterli gelir. Isıtıcı 50 yada 100 W ise uygun. Yalnız tam batan cins mi; dikey konumlandırmalı mı onu bilmek gerek. Kutu üzerindeki resimlerden bakabilirsin yada completely submersible yazıyorsa tam batabilir. Resimdeki kullanma talimatı yada bu yazı yoksa dikey konumlandırmalısın. Üst plastik kısım su dışında olacak şekilde konumlandıracaksın. Ayar 28 derece olacak. Isıtıcının kalibrasyon hatalı olma ihtimaline karşı ısıtıcıdan uzak ön köşeye bir derece koy. Bunu baz alarak ayarlarsın.

Kuru alanda lazım. Soğukkanlı canlılar dışarıdan gelen ısıya ihtiyaç duyar ona göre kendini adapte eder. Isıtıcı lamba olarak akvaryum camına kıskaçlı lamba tutturabilir, deveboynu lamba yada tavandan sarkıtma armatür kullanabilirsin. Kuru alan 32 derece ısıda olacak bunun için hayvanlar küçük olduğuna göre cam dereceyi (evde kullanılan da olur) ampul altına yatırıp yarım saat bekledikten sonra bakar ve mesafeyi ona göre ayarlarsın. Kullanacağın ampul lambanın max kaldıracağı oran 40-60 W ne ise ondan büyük olmayacak armut ampul olacak. Ecolite halosoft veya tekzende satılan wiselite halogen energy saver olabilir. Yada eskilerden kalma armut ampul ise elindeki o da olabilir.
mailto:/forum/konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul-ecolite-52-w.html

Filtre iç filtre olacak. 600-650 lt/h debili olmalı. Fazlası savurur. Azı kiri çekmez. Kaliteli markalar pahalı onun için orta düzey birşey alabilirsin. İç filtre çeşidi çok olduğu için fazla bir fikrim yok. Sobo fena değil. Başka marka kullanan arkadaşlar varsa öneride bulunabilirler. İç filtrede kraterler şunlar: pervane mili seramik, şelale aparat dediğimiz ön kısmında delikli borusu olanlar tercih sebebi olmakla birlikte mutlaka olması gereken hava kabarcığı verme özelliğinin olması.

Dış filtre ufak akvaryumlar için gereksiz masraftır. Pipo filtre ve üstten cama takmalı şelale filtre olmaz. Yalnız sunsun marka mini dış filtre iç filtreye göre bir tık öndedir. Ama ilerde kullanma olanağın olmaz. Büyük akvaryuma geçtiğinde iç filtreyi dış filtre yanında sudaki derileri toplamada da kullanırız. Çöp olmaz.

Bu konuyu incele hayvanlar hakkında detaylı bilgi mevcut.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Başta "aksesuar ve ekipmanlar" bölümü alt başlıkları olmak üzere "genel" bölümündeki başlıkların içinde "öne çıkan konularını" incelemende iyi olur.
 
Cvp: acemi üye

Çok teşekkür ederim.İç filtre olarak Eheim Pick Up 45 düşünüyorum. 75 liraya ınternnet satıyorlar.Önerir misiniz?
 
Bu az gelir. 2010'a bak. Boyut büyük gelirse 2008'e bakarsın. Bunlarda üst kısımdan su akar ve su üstünde durur. Su sesi gürültü yapabilir. Kendi odanda duruyorsa uyuma açısından su sesi sıkıntı yapabilir
 
Cvp: acemi üye

2008 aldım.Akvaryum kucuk.Bu modeller komple suda durmuyor mu?
 
Üstten su çıkar motor alttadır, bu kısım su üstünde konumlandırılır. Su yüzeyinin hemen altına doğru da konumlandırabilirsin ama çıkan su debisi akvaryumun suyu ile karşılaşacağı için tepki olarak biraz düşebilir. Gündüz yukarı gece aşağı indirebilirsin.

Yukardan akan su, akvaryuma boşalırken hava kabarcığı yapar bu da suya oksijen verir. Suda hava kabarcığı yoluyla oluşan oksijen, hayvanların idrarına bağlı oluşan amonyağa bağlanarak uçmasını kolaylaştırıp su kalitesinin daha uzun süre korunmasını sağlar.
 
Geri
Üst