Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Acemi

HUKMUK

Yeni Üye
Katılım
4 Kas 2013
Mesajlar
14
İki kırmızı yanaklı su kaplumbağam var arkadaşım onları bana hediye edeli 6 gün oldu ve eve geldiklerinden beri bişey yemiyorlar üstelik ara ara suyun içinde gözleri kapalı vaziyette hareketsiz kalıyorlar.Onlar için korkuyorum.Henüz uygun bir ortam sağlayamadım şuan içinde palmiye olan küçük plastik kapta yaşıyorlar.Bir kaç petshopla görüştüm fiyat araştırması yapmak için fakat hepsi başka başka şeyler söyledi ve benim kafam karıştı.Hazır olarak satılan terrateryumları mı tercih etmeliyim yoksa bir akvaryum alıp onu uygun hale getirmeliyim ve en önemlisi bu işin içinden nasıl çıkacam?[/size]
 
Cvp: Acemi

hazır satılan terraryumlar pahalıdır.. bütçe yoksa büyük bir saklama kabına kuru alan ısıtıcı filtre temın edebilrisin ileride yavaş yavaş sistemi geliştirirsin... kuru alanı bir taş ile ısıtıcıyı kabın litresine göre filtrei de kabın litresine göre temin et...
tahminimce 30-40 tl ye halledersin eğer bütçen yetiyorsa en iyisini yapmaya çalış ..
 
Cvp: Acemi

Su kaplumbağaları için akvaryumlar uygundur. Şu başlıkta ortamı, gerekli ekipmanları ve diğer bütün şeyler için bilgiler mevcuttur. Okuduktan sonra aklınıza takılan bir şey olursa sorarsınız.

2 su kaplumbağası için yavruluk dönemlerini geçirip yetişkinliğe kadar yaşayabilecekleri minimum 100 litrelik bir akvaryum ve ekipmanları gereklidir. Eğer bir kere alayım ömürlük olsun ve hiç ekipman vs değiştirmeden devam edeyim derseniz ki (en mantıklısı da bu, ek masraf yapmaktan kurtulursunuz) minimum 200 litrelik bir akvaryum gereklidir. Akvaryum içi kuru alan yapacaksanız da bu 230 litreye kadar çıkacaktır.

İster hazır alırsınız, isterse işçiliğine güvendiğiniz bir camcıdan halledebilirsiniz. Camcıda yaptırmak biraz daha az maliyetli olabilir.


Bu arada hoş geldiniz.
 
Cvp: Acemi

Öncelikle teşekkür ederim.Öğrenciyim ve ailemin kaplumbağalarıma pek de dost canlısı yaklaştığı söylenemez.Beni 2 yıl için idare edebilecek bir ortama ihtiyacım var daha sonrasında koşullarını büyüme hızlarına göre değiştiririm.Ama plastik kaptan ziyade küçük boy akvaryuma kuru alan için aparat filtre ve ısıtıcı yerleştirsem nasıl olur. Birde lamba konusunda öneriniz nedir ?
 
Cvp: Acemi

Küçükten akvaryumdan kasıt ? 100 litrelik ara geçiş akvaryumunu camcıdan 50-60 TL civarına yaptırabilirsin. Pazarlığına kalmış bir şey aslında, daha ucuza bile halledebilirsin.

Kuru alanı maliyeti çok düşük olacak şekilde kendinize hazırlayabilirsiniz. Kuru alan başlığı altında örnek ev yapımı kuru alan seçenekleri bolca mevcuttur.

Filtre ile ısıtıcıyı da temin ettiğiniz zaman ana ekipmanlardan eksik kalmaz. ( kuru alan ısıtıcı lamba dışında) Önemli olan akvaryum ölçüleriniz uygun bir ısıtıcı ile filtre seçimi.

Lamba olarak kuru alan ısıtıcı diyorsunuz demi ? Biz bunu Bauhaustan kolayca temin edebileceğimiz "Ecolite 52 w halasoft lamba" ile hallediyoruz. Birde 60 w kaldırabilecek bir masa lambası. Bu da yine bauhausta "massive beyaz mandallı" ile halledebilirsiniz. Lamba 5.45, mandallı lamba ise 32 TL idi.


Birde lamba olarak uvb diye nitelendirdiğimiz, d vitamini sentezleyebilecekleri bir lamba kullanılıyor. mailto:/urun_detay.aspx?urn=13213&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-310-kompakt-lamba-23-w&kat=158 Bu biraz maliyetli olduğu için geçici bir sürelik eczaneden devit 3 ilacı alıp d vitamini eksikliğini bu şekilde kapatabilirsiniz. Hafta da 1 kez, bir yeme, bir damla olacak şekilde ağızdan verilir.
 
Cvp: Acemi

100 lt civarı bir akvaryumu hazır olarak 80-100 tl arası bulabilirsin. basit düzende tüm ekipmanlarla birlikte 250 tl'ye gelir.
 
Cvp: Acemi

şimdi beni onaylayın istiyorum 100 litre alan bir akvaryum benim işimi görecek. ve 100 lt için uygun ( 100lt için uygun bir filtre ve ısıtıcı desem petshop çalışanları beni anlar mı?) filtre ve ısıtıcıya ihtiyacım var bunları sağladıktan sonra ilave olarak kuru alan ve bu kuru alanı ısıtmak için bauhaustan temin edeceğim 'ecolite 52 w halasoft lamba' , 'massive beyaz mandallı' bu iki lambayı tedarik edeceğim.güneşlendirmeye gerek duymamak için eczaneden alacağım devit ilacı bir süreliğine d vitamini eksikliğini gidecek . birde sormak istediğim akvaryumun ne kadarı su ile dolu olacak ve ne sıklıkla su değişimi yapılmalı? bu şartlar sağlandığında 2 yıl bir sorun yaşamadan götürebilir miyim. ve son olarak yine şartlar iyileştikten sonra yem yemeye başlarlar mı?
 
Cvp: Acemi

Şöyle anlatayım Gülnur.

Yem yememesi yani iştahsizlik;

- Kuru alan ile su ısısı farklılıkları ( ısıtıcı ve kuru alan ısıtıcısı ile çözülür. Su 26-28, kuru alan 32-33 derece arası olmalı)

- Su ısısının istendiği seviyede olmaması ( Su ısıtıcı eksikliği)

- Akciğer enfeksiyonu belirtisi olabilir iştahsizlik ( su ile kuru alan ısı farklılığından dolayı enfeksiyona yakalanabilirler. Yani yine su ısıtıcı ve filtreden kaynaklı)

Gibi sebeplerden kaynaklanır. Görüldüğü gibi su ısıtıcısı ve kuru alan ısıtıcısı önemli ekipmanların başında geliyor.

Filtre olmaması ise su içindeki oluşacak mikrop ve kirler ile göz hastalıklarına yol açar. Ayrıca hayvanın sterilize bir ortamda olmadığından dolayı hastalığa açık bir hale getirir. Bu şartlar ve ortam sağlandığı taktirde kısa zamanda ortama adapte olup düzelme gözle görülür şekilde olacaktır. Eğer sen bu ortamı sağlayana kadar hastalık belirgin bir şekilde baş gösterir ( mailto:/forum/Konu-kaplumbaga-hastaliklari-hakkinda-bilgiler-tamamina-yakini-kapsar.html hastalıkların oluşumu ve belirtileri hakkında detaylı bir başlık) ve ilerlemişse zaten gerekli ortam olmadan düzelme imkanı çok zor. Hastalığa yakalandıysa da gerekli ortam ayarlandıktan sonra bir veterinere gösterilip uygun tedavi yöntemleri ile hastalık bertaraf edilme çalışmaları başlatılır.

Kuru alanı ev yapımı ve su içi olarak düşünürsek sen camcıdan yaptıracaksan akvaryumu minimum 120 litre civarı yap ki kuru alan boşluğunu bıraktıktan sonra yeterli alan oluşsun hayvanlara. Kuru alandan kaçma riskini düşünüp boşluğu ayarladıktan sonra akvaryumun tamamı su ile doldurulmalıdır. Ne kadar fazla su olursa o kadar iyi kas gelişimi ve mutluluk gözlemlenir hayvanlarda. Söz konusu litrede hayvanlar bence 1-1.5 sene gider. 2 seneye yakın bir zaman sonra da tekrardan uygun bir ortam hazırlığını yaparız burada.
 
Cvp: Acemi

100 lt'lik akvaryumda kuru alan kullanacaksın yan camlardan hayvan kaçmayacak şekilde alçaltmalısın. bu da suyu eksiltecek 100 lt su olması için 130-140 lt'lik akvaryum alacaksın.

100 W su ısıtıcısı olacak. ısıtıcı komple suya batan cinsinden olursa iyi olur. piyasa da atmanın böyle bir ısıtıcısı var. roxinde var ama atman daha kaliteli üzerindeki resimlere bak ve completely submersible yazısı olduğunu kontrol et. batmayan bir ısıtıcı vermesinler. onlar dik konumlandırmalı ve üstü su dışında olur. bir tane cam iç derecede alacaksın. sticker şeklinde dıştan yapışanından alma.

kaliteli filtreler pahalı bu sebeple 15 W gücünde bir filtre almalısın. mesela ben jenecanınkini kullanırdım seramik milli. bu hayvanları ufak alırsan iki sene götürür. iki taneyi aşma. 2 sene sonra güzel bir ortamda bakarsan ve hastalık durumu olmazsa 10 cm kabuk boyunu geçerler.

lamba konusu aynen.
 
Cvp: Acemi

En kısa zamanda söyledikleriniz doğrultusunda uygun ortamı hazırlamaya çalışacağım.Ekipmanları tamamladıktan sonra da sizi tekrar rahatsız edebilirim.Benim tarafımdan rahatsız edilmeye alışsanız iyi olur. ^^ Bu arada çok güzel bir iş yapıyorsunuz tekrar tekrar teşekkür ederim.
 
Cvp: Acemi

Yeter ki amaç bir kaplumbağayı daha uygun bir ortama kavuşturabilmek olsun Gülnur. Durum böyle olunca bizim için rahatsızlıktan ötürü zevk halini alıyor. Uygun ortamı oluşturma çabandan dolayı da tebrik ederim seni.
 
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Burada ideal bakım şartları yazılı. Arkadaşlar her noktaya değinmiş. Bir kezde bunu okumanızı tavsiye ederim.

100-140 lt akvaryum olacaksa dış filtre öneririm. İlki en iyisi, ikinciside bence arkasından gelir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=3532&ad=eheim-classic-2213-02-dis-filtre-plus&kat=240
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4531&ad=tetra-tec-ex-700-dis-filtre&kat=240
Karardan sonra içinde bulunanlar hariç gereken filtre malzemelerinide öneririm.
Her soruya yardımcı olmaya çalışırız. Arkadaşlarım sağolsun detaylıca anlatmışlar.
En kısa zamanda fanustan kurtulsunlar inşallah.


Ortamı hemen sağlarsanız durumlarını daha net farkederiz. Şu anki soğuk alan metabolizmayı yavaşlatmıştır. Durgun ve kapalı gözler büyük ihtimal bu sebeptendir. Tabi hastalığa geçiştede olabilir. Bu kaplardaki olumsuz bakteri üremesi göz enfeksiyonuna sebep olur. Yem yememe bazen 2 hafta alışma evresinde normal sistemlerde dahi olabilir. Ama gene burada yavaşlayan metabolizma ve kuru alan ısısızlığı da hayvanın iştah kaybına sebep olur. Bunun için sistem hızla kurulmalı. Bu arada 6 gündür yem yenmemesi vitamin takviyesi zamanı geldiğini gösterir. Sera reptilin alıp ağıza doğrudan damlatılarak verilmeli. Hayvan besinsizlikle güçten düşmesin.
 
Cvp: Acemi

Filtre konusunu tam anlamakla beraber şu vitamini ağızlarına damlatma olayını nasıl yapacam bilmiyorum ben nerdeyse ağızlarını açtıklarını hiç görmedim ve bu arada iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
 
Cvp: Acemi

yem yemiyorsa hayvanı kafası havada olacak şekilde tutup ağız çevresine süreceksin. yuttuğunu yutsun. yem yiyor ise yeme damlat ve elinle uzat yemiyorsa kurumasını bekleyip suya at.
 
Geri
Üst