Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Acil İleri Mantar Hastalığı

Ahmed_Fehim

Yeni Üye
Merhaba. Yaklaşık 10cm civarında bir kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. Bir dönem kabuğunda beyazlamalar başladı, mantar diye düşündüm ama kireç denildi. Kabuktaki beyazlık iyice yayıldı. Kaplumbağam şuan neredeyse hiç suya girmiyor, çok az hareket ediyor ve az yemek yiyor. Kuru alanda bir süre durduktan sonra kabuğu fotoğraftaki gibi oluyor. Forumda önerilen lambadan siparişini verdim ama tek başına yeterli olmayacak diye düşünüyorum. Çok geç kalmış olmak istemiyorum, nasıl bir tedavi uygulamam lazım?

Ekli dosyalar

• IMG-20241206-WA0032.jpg
    IMG-20241206-WA0032.jpg
    145 KB · Görüntüleme: 21
Hayvana ait diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça fırçalayın. Akvaryuma emsal sıcaklıkta su ile durulayın.

Eczaneden devit marka damla alın bunu kabuğunu peçete ile kurutup iki üç damla damlatıp yayın. Çok vıcık vıcık olmasın. 30 dakika kuru yerde bekletin kalanı yine peçete ile silip akvaryuma alın.

Bir tane fırçalama sonrası bir tane de devit uygulaması sonrası resmini çekip atın.

Lamba işinde geç kalmışsınız. Hayvan metabolizmasını yavaşlatmış olabilir. Isı kendine getirecektir.

Su ısıtıcı var mı?

Petshop yada netten Deep fix reptivit vitamin damla alın. Her gün 1 damla ağzına damlatın. Bu da iştahını açar.

Isıtıcısı yok, lamba ısıtıcı görevi görür demişlerdi o yüzden sadece onu aldım

Suyun ısınması için su ısıtıcı lazım. Akvaryumdaki suyu lamba ısıtmaz.

Akvaryum ölçüsü nedir?

Su yüksekliği ne kadar?

Şuanda yeni bir akvaryuma geçmeye çalışıyorum. Bu boyuttaki bir kaplumbağa için kaç litrelik bir akvaryum ideal? 100 litre civarı iyi olur mu? veya 75, daha yüksek 150 vs. mi dersiniz?(Kabuk boyu yaklaşık 10cm)

Şuanda yeni bir akvaryuma geçmeye çalışıyorum. Bu boyuttaki bir kaplumbağa için kaç litrelik bir akvaryum ideal? 100 litre civarı iyi olur mu? veya 75, daha yüksek 150 vs. mi dersiniz?(Kabuk boyu yaklaşık 10cm)
100litre idealdir 120litre ve üstü ömürlük akvaryum olur. Su ısıtıcı ve ısıtma lambasını halletiniz mi bunlar hayvanın iyileşmesine de yardımcı olur ve şart ekipmanlardır.

Su ısıtıcı watt değeri su hacmine göre belirlenir. 50litre için 50W 100litre için 100Watt uygundur.

Kaplumbağanın kabuğunu bir diş fırcaşı ve batikon ile fırçayabilirsiniz. Yalnız batikon akvaryum suyuna karışmamalı.

Su değişimlerini ve hayvanı durulama işlemini aynı sıcaklıkta su ile yapın.

Son düzenleme:
80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum son ara geçişli olarak uygun olur. Akabinde ömürlüğe geçersiniz.

Lambayı aldım hayvanın kabuğundan yaklaşık 15cm üste denk gelecek şekilde yerleştirdim. Isıtıcıyı da bu hafta halledeceğim. Bu bakımları kaç gün arayla ve ne kadar süre devam edeceğim?

Deviti haftada 2 defa şubat ayına kadar uygulayın. Sadece kabuğa süreceksiniz. Ağızdan uygulamayın.

Geri