Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ACİL! Kaplumbağamın anüsünden içi dışına çıktı

Atyxah

Gümüş 4 Üye
11-12cm felan olması lazım akvaryuma baktım kabuğunun 1/4ünü kaplayan bir bez parçası gördüm dedim bu bez nereden geldi diye akvaryumu salladım hareket etsin de bez parçasını alayım diye, hayvan hareket ettikçe parça kayboldu sonra şaşırdım dikkatlice baktım anüsünden içeri girmiş o parça. Parça simsiyahtı ve bildiğimiz suyun içerisine çorap atmışsınız üstüne de kaplumbağa yatmış gibiydi. Topladıktan sonra fotoğrafını çekebildim. Bağırsakları olduğunu tahmin ediyorum ama bu neden olur hastalık mıdır yoksa normal midir acil müdehale mi gerektirir endişelendim acil geridönüşünüzü bekliyorum teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• * Image 2024-09-05 at 20.23.33.jpeg
    * Image 2024-09-05 at 20.23.33.jpeg
    76.5 KB · Görüntüleme: 15
Hayvan son zamanlarda gayet normal, 6-7 cm iken enfeksiyon kapmıştı ondan sonra ne iştahsızlık ne başka bir şey hiçbir şey olmadı birkaç kez şehirdışına seyehate de götürmüştüm ancak son 1-1.5 aydır akvaryumunda oturuyordu ve gayet normal.

Biraz araştırdım sanırım cinsel organıymış, Cem bey cinsiyetinin erkek olduğunu söylemişti. Çiftleşme yaşına mı gelmiş benim yapabileceğim bir şey var mı ?

O cinsel organı. Cinsel gelişim sonrası vücudunu tanıma süreci başlar ve hormonların aktifleşmesi ile bir süre istemsiz biçimde çıkarır.

Birşey yapmanıza gerek yok. Olgunluk zamanına geldiğinde bunu bırakır.

Geri