Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

acil kuru alan

meroglu75

Yeni Üye
arkadaşlar 3 yıldır baktığım kapluşumun akvaryumunu büyütüyorum. kuru alan satmak isteyen arkadaşlar varsa lütfen cevap yazsın.

Cvp: acil kuru alan

meroglu75' Alıntı:
110×40 yükseklik 60

Akvaryumda kullanılan camın kalınlığı kaç mm ?
8-10 mm aralığındaysa en uygun kuru alan akvaryum üstü olanıdır.
Kule ve Sehpa Tipi Kuru Alanlar isimli konuda örnek fotoğraflar mevcut.

Odontochelys' Alıntı:
meroglu75' Alıntı:
110×40 yükseklik 60

Akvaryumda kullanılan camın kalınlığı kaç mm ?
8-10 mm aralığındaysa en uygun kuru alan akvaryum üstü olanıdır.
Kule ve Sehpa Tipi Kuru Alanlar isimli konuda örnek fotoğraflar mevcut.

camın kalınlığı 8 mm. akvaryum üstüne karar verdim. anladığım kadarıyla camın üstüne taş yapıştırılmış temizliği zor olmuyor mu ?

taşları akvaryum siliconu ile yapıştırıyorsun. kirlenirse su tutup temizlersin. veya şu yerlere serilen kalın paspasların üçgen desenlisi var onlardan kullanabilirsin. ben böyle yaptım. şu an üstünde 4 lamba var. iki ısıtma bir gece bir uva+uvb kompakt.

mailto:/forum/konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

yan camları 30 cm yaptırabilirsin ben 25 cm yaptım 19 cm kabuk boyundaki dişi üzerinden dışarı atlıyor. arka köşelerden dış filtre boruları için köşelerde boşluk bıraktırdım. ek köşelerle bana 150 tl'ye mal olmuştu.

en 40 cm olduğuna göre enini 42 cm yaptır. yan camlarda bendeki gibi 3 cm kadar sarksın. bu sağa sola kayıp düşmesini önler. arka cama gerek yok ben yaptırmış bulundum ama olmaması daha iyi. böylece akvaryumdan kaldırmadan üstünden yanlara kaydırıp akvaryumu temizleyebilirsin.

Cem bey kuru alanınız çok güzel olmuş. Kuru alanın dışarda olmasi akvaryumdaki alanın daralmamasi adına çok iyi olmuş. Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Nasip olursa önümüzdeki hafta kuru alan calismamı bitirip burda sizinle paylaşacağım. Yardımcı olan bütün arkadaslara Teşekkürler.

rampayı 45 dereceye yakın yukardan 35-40 derece gibi tatlı bir açıda yaparsan iyi olur. ben onu zamanında göz kararı yapmıştım. açıyı yukardan yaptım biraz daha ve bu sebeple rampa uzantısıyla akvaryumun yarısını kapladı. diğer bir dezavantajda su buharlaşmasına bağlı eksilme bir noktaya gelince hayvanlar çıkamıyor. hayvanın en yetişkin halini göz önüne alırsak rampanın su içinde kalacak kısmı 8-10 cm kadar olsun.

bunun avantajı yer kaplamama ile birlikte su seviyesini de yükseltebilme imkanın. yalnız sonradan rampa kenarlarından büyüdükleri için akvaryum kenarlarına uzanıp kaçıyorlardı. rampa kenarlarına yelpaze biçimli cam yaptırdım. yani 4'te 1 daire gibi. sizin akvaryumun eni 40 cm dolayısıyla daha küçük boyda da kaçabilirler.

akvaryumculara yaptırmak daha iyi olur elemanların eli yatkın bu tip işlere. ama bu planı camcıya gösterirsen o da yapabilir. sağlam olması için yerinden kımıldatmadan en az 3 gün beklesin. hemde kokusu gitsin. akvaryum silikonu tercih sebebi.

Kuru alan yaptirildi mi bilmiyorum ancak bende hazir vahsettiginiz akvaryuma uygun bir kuru alan var, hala ariyorsaniz iletisime gecebiliriz. Sehpa falanda verebilirim.
Fotograflar burada mevcut;
mailto:/forum/konu-yeni-akvaryumumla-birlikte-yeni-sorularim.html

Geri