Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ACİL Öneri Lütfen

Osimosi

Yeni Üye
Merhaba herkese, foruma yeni üye oldum ve bilgi almak istiyorum acilen. Yıllar önce komşunun çocuğundan kurtardığımız erkek kırmızı yanaklı su kaplumbağımız Haydar'a yeni bir akvaryum yapmak ve malzeme almak istiyorum ama hiç bir bilgim yok. Haydar 15-16cm boyunda. Bize geleli en az 15 sene olmuştur ve maalesef o zamanlar durumu olmadığı için ailemin hiç bir zaman düzgün bir yaşam ortamı olmadı ama her şeye rağmen Haydar nazar değmesin çok sağlıklı ve hala yaşıyor. Şimdiye kadar hiç su filtresi, ısıtıcısı veya UV ışığı olmadan hayatta kaldı. Annem babam sürekli suyunu değiştirerek ve gerektiğinde yeterli olmasada kabını büyüterek baktılar. Şu an Uzunluk 105cm En 50 ve Derinlik 45 cm olan bir akvaryum edindik. Bu akvaryum için gerekli filtre, ısıtıcı vs gerekli akvaryum malzemleri için isim ve mümkünse link olarak tavsiye vermeniz mümkün müdür?
Çok teşekkürler şimdiden. Ne kadar çabuk karar verirsem o kadar hızlı Haydar yeni ve hakettiği yaşam alanına kavuşacak inş.

Foruma hoşgeldiniz.

Akvaryumun cam kalınlığı kaç mm?

Isıtma lambası hakkında burada bilgi verdim. Link olarak bilmiyorum. Talep yüksek olduğu için çabuk bitiyor.

Yemler ne marka?

Bu akvaryuma uygun olan dış filtredir. Bunda fiyat kalite oranında önereceğim tetra ex 1000 plus model. Yeni nesil motor ve düşük elektrik sarfiyatı var.

Kuru alan akvaryum üstü olursa iç filtre olarakta sobo 808c köşe filtre uygun. 31 cm gibi yükseklik istiyor. Akvaryum güzel ama yükseklik az. 5 cm'de sarı silis kum desek kalan kaçış boşluğuna yeter.

Buna uygun su ısıtıcı jbl protemp 200 watt evladiyelik gider. Plastik koruması olduğu için kırma olanağı yok. Tam batar ve emniyet korumalıdır.

Çok teşekkürler hızlı dönüş için.

Sobo Sf-350f veya Sobo SF-550F uygun olmaz mı? Tetra şu an için çok pahalı bütçemiz için maalesef. Isıtıcı lamba bakacağım forumu okumaya başladım.​

Sobo Hs-300 Akvaryum Cam Isıtıcı 300w iş görür mü :) diğeri stokta yok gibi.​

Cam kalınlığı neredeyse 1 cm​

Bu filtreler iş görmez. Akvaryum uzun, bunlarda ise sirkülasyon yapacak güç yok. Hazne ufak yeterince filtre malzemesi almaz. Bu şelale model filtrelerin bir tık iyisi. Sorun şelale tip filtrelerin kaplumbağalara uygun olmaması. Ayrıca skimmer dediğimiz yüzey kirlerini alan aparatı var. Bu kir açısından iyi olsa da debi şiddetini düşürüyor.

Dış filtrelerde esas masraf filtre malzemeleri belli aralıklarla yenileriz. İyi tarafı hayvan tek olduğu için en az 3 ay filtre açma derdi olmaz. Sadece tabandaki kirler alınarak eksilen su tamamlanır su tazelenir.

Bu yazdıklarınızı alsanız bir de dalga motoru takviyesi lazım. Sirkülasyon yaparak kiri filtreye doğru götürecek.

Isıtıcı camı ince hayvan çarptığında kıracaktır. Dikey konumlandırmalı olması eksi tarafı. 300 watt olduğundan tahminimce 40 cm civarı uzunluğu vardır.

En azından tetra ht alın bu tam batıyor. Camı kalın. Plastik koruması yok ama haricen ısıtıcı plastik koruması satılıyor. Aratınca çıkar. Uygun çap ve boyda alırsınız.

Bu filtre güzel yorumlar almış? Bunu kullanabilir miyim peki?

Sunsun HW-603B New Desing Dis Filtre 400 Lt/h 6w
SUN SUN DIS FILTRE 603B
Ozellikle nano ve 150 litreye kadar olan akvaryumlar için ideal.
Filtre içi degisik gözenek yapilarinda biyolojik 4 parça sünger malzemeden olusmaktadir.
Akvaryumunuzun ihtiyacina göre elyaf, karbon, biyolojik veya kimyasal filtre mazleme katmanlari olusturulabilir.
Giris ve çikista bulunan vanalar sayesinde su debisi ayarlanabilir.
Su filtreye üstten girip alttan çikmasi sayesinde tüm filtre katmanlarini dolasarak en mükemmel sonuç verir.
400 litre/saat su debisi, motoru 6 W' dir.
Boyutlan; cap 16,5 cm, vükseklik 29,5 cm.

Bu da yetersiz. Dış filtre gibi gözükse de iç filtreden biraz hallice.

Akvaryum yarısı kadar olsa idareten öneririm ama bunları alırsanız çöp olur.

Görselde göründüğü gibi büyük birşey değil. Görseniz verdiğiniz paraya acırsınız.

Parayı denkleştirene kadar 31 cm yükselti sağlayabilirseniz. Sobo 808c köşe filtre alın. Olmazsa yatayda konumlandırılabilen sunsun hj 952 alın. Yalnız boru aparatı kullanılacaksa dikey konumlandırılmalı. Yine 30 cm su istiyor.

Bu filtreleri dış filtre olduğunda da kullanabilirsiniz çöp olmaz.

Geri