Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Acil yardımmmmm

Ozgeplttt

Yeni Üye
Merhabalar aşık olduğum bir haywandır su kaplumbağası lütfen bana yardımcı olun hiçbir haywanın ölmesini istemem insanlardan daha çok sewerim haywanları yeni bir kaplumbağa aldım filtre we ısıtıcısını aldım fakat maddi imkansızlıktan dolayı uwb lamba alamadım d.bakırda yaşıyorum koçtaşa tekzene gittim bugün we bulamadım internetten baktığımda 200 tl ciwarında görüyorum fiyatları we alma gücüm yok kışa giricez we uykuya yatmasını istemiyorum deep marka witamin aldım dewit 3 witaminide bulamadım böyle bir ilde bana yardımcı olurmusunuz kaplumbağa için gerekli olan şeyleri almak istiyorum fakat maddi gücüm fazla el wermiyo

Uvb yapı markette bulunmaz. Büyük şehirlerdeki egzotik hayvanlarla ilgili ürün satılan yerlerde satılır. Uvb'de uygun ve hesaplı olan exo terra uvb 100'dür. Uva+uvb içerir. Netten bakacaksın. Atakanpetshop uygun veriyordu bir ara.

Yalnız buna aceleye gerek yok 7-8 cm kabuk boyu civarı alırsın.

Isıtıcı lamba kullanacaksın. Kıskaçlı yada deveboynu lamba. Kuru alan 32 ; su 28 derece olacak. Kullanacağın ampul eski tip armut ampul olacak soft yani buzlu camı olanlardan. Lamba max ne kaldırıyorsa 40 yada 60 W ampul kullanacaksın.

Aydınlatma bölümünde öne çıkan konularda gerekli bilgi mevcut. Bir de zamanlayıcı alacaksın. Aç kapa derdin olmaz. Kendi açılır kapanır. Günde 12 saat yakacaksın.

Yemde 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve raffy I kullanacaksın sonrasında ek yemler geliyor. Juenpetmarket, mamacı.net, teleskop akvaryum güvenilir sitelerdir.

Akvaryum ölçüsü nedir ?

Cvp: Acil yardımmmmm

50 cm uzunluk 45 cm yükseklik akwaryumun ölçüsü sunsum marka filtre aldım ısıtıcımda roxin 300 w aldım fakat suyu ellediğimde su sıcak olmuyo 

Canım tosbağamda bu ????

Ozgeplttt' Alıntı:
50 cm uzunluk 45 cm yükseklik akwaryumun ölçüsü sunsum marka filtre aldım ısıtıcımda roxin 300 w aldım fakat suyu ellediğimde su sıcak olmuyo 

Canım tosbağamda bu ????

Foto yollayamıyorum acaba nasıl yapıcam ?

www.hizliresim.com üzerinden resmi seçip yükle forum yazan linki buraya yapıştır.

Isıtıcıyı tam batan model değilse üsteki plastik kısmına kadar su içinde tutacaksın. Camı komple su içinde olacak yoksa patlar. Hava teması olmasın. Isıtıcı çok güçlü. 100'lük yeterliydi. Isıtıcının ışığına bak yanıp yanmadığını kontrol et. Bir tanede iç derece al. Tercihen sera yada jbl marka ince cam çubuk 0-50 göstergeli. Bununla ısıyı kontrol et. Isıtıcıdan en uzak ön köşeye koyacaksın. Doğru ısıyı derece verir. Isıtıcıyı 28 dereceye ayarladığında ışık yanmıyorsa kalibrasyon bozuktur. Derecedeki göstergeye göre ayarlarsın. Çalışmıyor ise geri iade edersin. Fabrikasyon hatası vardır.

İç filtrede 650lt/h debili ve hava kabarcığı veren bir filtre al. Su sirkülasyonu ısıyı akvaryum geneline dağıtır. Hayvan küçükse ve sunsun düşük debili ise şimdilik idare eder. Suyu 20 cm kadar yükselt en azından. Hayvanın su içinde tutunup dinleneceği bir tünek yada ipek yapraklı bitki olsun. Kuru alanda olmalı.

Bu arada hayvan res değil mi ?

Hocam dediğiniz gibi ısıtıcımda problrm war bugün değiştiricem internet üzerinden kuru aşan yapımlarını izledim kuru alanla ilgilide uğraşıcam şimdilik taş üstüne çıkıyo

Hayvan yellow belly. Res ile aynı ortamlara sahipler. Res için anlatıklarım bunun içinde geçerli. O renkli taşları çıkar bunlar salınım yapar. Bu hayvanlarda silis kum kullanırız. Tercihen vitasand marka bu juenpetmarkette küçük poşetlerde satılır. Juen bu konuda geniş yelpazeye sahiptir. Balık ve kaplumbağa bölümlerini inceleyip lazım olanları al. 150 tl üstü ücretsiz kargodur. Teleskopta 50 tl üstü ama fazla çeşit yok. Kargolar aşağı yukarı 2-4 gün arası gelir. Pazar gününe denk gelirse +1 gün uzar.

Isıtıcıda çelik al. Kırılma derdi olmaz. İleride büyüdüğünde akvaryumu yenileyeceksin dolayısıyla 200 W alabilirsin. Bu tam batar. Jbl protemp en iyisi ama pahalıdır. Bu da tam batar. Çelikte roxin ve ribao markaların var.

CD kabından kuru alan yapabilirsin şimdilik. Taşta iyi değil hayvan soğuk alır. Lamba işini de hallet bu gerekli. Hava soğumaya başladı üşümesin.

Tamam hocam taşı çıkartıcam uvb için maddi güç şuan el wermiyo siz daha iyi bilirsiniz uygun fiyat atakan petshopta war dediniz üye olup baktım ama çok pahalılar şuan bilmiyorum napıcam kuru alan için bi kaç wideo baktım yapıcam renkli taşlarda çıkıyo kum alıcam dediğiniz siteden çok teşekkür ederim hocam bilgilerinizden dolayı bu arada site içerisinde gönüllü olarak imkanlar warsa bilgilenmek isterim

Hocam bu lamba uygun olurmu en uygun bunu bulabildim fazlasına el wermiyo gücüm malesef

Yazdıklarımı dikkatli okumamışsın. Şu aşamada uvb ye gerek yok. Ampulüde normal armut ampul alacaksın. Verdiğin linkteki aşırı güçlü pahalı ve çabuk patlar. Gereksiz masraflara girme.

Tamam lambayı bi sonraki plana attım cd kutusundan kuru alan yapıcam teşekkürler

Lambayı acilen alacaksın uvb'yi almayacaksın.

60 w armut ampul yarın alıcam bide yanına bi kaplumbağa daha geliyo :) cd kutusundan pek beceremedim kuru alan yapmayı bu interntte satılan plastik yeşil kuru alan gördüm belki ondan alabilirim

Alacağın kaplumbağa emsal boyda ve anı tür olsun. Büyük hayvan öldürürebilir.

Çöpçü balığı kaplumbağalara zarar werirmi weya onlar . Arkadaşım yarwu 15 santim uzunluğunda yawru sanırım bana bırakıcak

Balıklar ile kaplumbağalar bir arada olmaz. Her ikisi aynı ısı düzeyinde yaşamaz. Çöpçü o kadar büyümez vantuz vatozu kastediyorsun sanırım. Hayvana yapışabilir. Bunlar bol kılçıklı hayvanlardır. İlerde kaplumbağa saldırırsa bu kılçıklar ağzına batabilir. Birbirlerinden hastalık kapabilirler.

Geri