Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Acill yardım yaşıyor mu anlamıyorum

elify

Yeni Üye
Kaplumbağam ters dönmüş vaziyette haraketsiz bi şekilde suyun içinde duruyor haldeydi, ne yaparsam yapayım hareket etmiyor. Yaşayıp yaşamadığını anlamıyorum

Hayvan su yutmuş.

Kulaklarının arkasından kafasını tutun. Boynunu ani hareketler yapmadan hayvanı zorlamadan yavaşca uzatın ve baş aşağı kuyruk yukarı olacak şekilde tutun hayvanı. Hayvanın ağzından su damlaması lazım bu damlama bitene kadar o vaziyette tutun hayvanı.

Bittikten sonra hayvanı düz bir zemine koyun arka bacaklarını düz bir şekilde kendinize doğru hayvanı zorlamadan çekin düz bir konumda tekrar itin.

Su atılımını gördükten sonra hayvanı kuru bir yerde ısıtma lambası altında bekletin. Isıtma lambanız yoksa kuru bir kaba vb. alıp kalorifere tam temas ettirmeden yakınına koyun.

Hayvanda nefes almada zorlanma , sürekli kuru alanda durma , kabuk altı renginin griye çalan pembe renge bürünmesi , suda yan yüzme benzeri bir şey var mıydı?

• Beğen
Tepkiler: cem
Hayvan su yutmuş.

Kulaklarının arkasından kafasını tutun. Boynunu ani hareketler yapmadan hayvanı zorlamadan yavaşca uzatın ve baş aşağı kuyruk yukarı olacak şekilde tutun hayvanı. Hayvanın ağzından su damlaması lazım bu damlama bitene kadar o vaziyette tutun hayvanı.

Bittikten sonra hayvanı düz bir zemine koyun arka bacaklarını düz bir şekilde kendinize doğru hayvanı zorlamadan çekin düz bir konumda tekrar itin.

Su atılımını gördükten sonra hayvanı kuru bir yerde ısıtma lambası altında bekletin. Isıtma lambanız yoksa kuru bir kaba vb. alıp kalorifere tam temas ettirmeden yakınına koyun.

Hayvanda nefes almada zorlanma , sürekli kuru alanda durma , kabuk altı renginin griye çalan pembe renge bürünmesi , suda yan yüzme benzeri bir şey var mıydı?
Son zamanlarda kuru alanda çok duruyordu onun dışında diğer durumlar yoktu ters durduğunu gördüğümde hemen düzelttim ne yapacağımı bilmiyordum suda yan duruyordu uyuduğunu düşünüp kuru alana alıp bıraktım ama hiçbir değişim yok sanırım geç kaldım onu kurtarmakta

Benim çizgili dere kaplumbağam öyle ölmüştü ama siz yinede başkalarının önerilerini uygulayın👈

Kuru yerde 1 gün bekletin. Sertleşme yada gevşeyip boyun ve bacaklarını istemsiz biçimde sarkıtma varsa ölmüştür.

Ertesi gün resmini çekip atın tepeden ve önden gözleri görülecek şekilde.

Geri