Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Acill

yunusemreshn12

Bronz 1 Üye
Katılım
28 Eki 2024
Mesajlar
109
Tatile gittiğim icin kaplumbağalarımı akrabaya bıraktım fakat şuan hiç yem yemediklerini söylüyorlar ne yapmam gerek
 
Hasta olmuş olabilir ekipmanlar tammiydi kabuk boyu kaç cm
 
Hayvanların sistemi nedir? Akvaryumdalar mı?

Ekipmanları var mı?

Yemler ne marka?

Esintiye yada doğrudan güneşe maruz kalmışlar mı?

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası denesinler.
 
Hayvanların sistemi nedir? Akvaryumdalar mı?

Ekipmanları var mı?

Yemler ne marka?

Esintiye yada doğrudan güneşe maruz kalmışlar mı?

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası denesinler.
İstanbul da hava zaten sıcak diye ısıtıcı açik değil.Akvaryumdalar kabuk boyları 6-7 cm ekipman sadece uvb lamba eksik.Yemleri ahm Turtle sticks,vitamin ise Tetra founa reptomin.
 
Klima kesinlikle açmayın esintiyede maruz kalmasın.


Su ısıtıcı ve ısıtma lambası Adanada bile yaz kış kullanılır.


Su ısıtıcı zaten termostatlı suyu 28 derecede sabit tutar su gece veya sabaha doğru soğuduğunda devreye girer.


Yazın 25 veya 28Watt akkor halojen ampul alıp mesafeyi de birkaç cm yukseltin.
 
Isıtma lambası olsun mutlaka.

Vitamini bir hafta boyunca yapabilirlerse hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına 1 damla damlatsınlar.

Ek yemler alınacak. Omega one juvenile turtle sticks, gammarus, sera carnivor.
 
Bu boyda uvb gerekli değil.


Yemi yiyebileceği boyutta ve su içinde veriyorlar değil mi?
Isıtma lambası olsun mutlaka.

Vitamini bir hafta boyunca yapabilirlerse hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına 1 damla damlatsınlar.

Ek yemler alınacak. Omega one juvenile turtle sticks, gammarus, sera carnivor.
Cem bey son durum salonda kimse olmayınca su yüzeyindeki yemleri yemiş oluyorlar.Başka birisi verince yemiyor.Ortama alışamadığı icin olabilir mi.
 
Ortama alistiysa yer ama yabancı elinden yemezler onada alışınca yerler şöyle algılar ha bu iyi niyetli bize yem veriyor diye diye alışır 1 ay yemezlerse bile bişey olmaz çünkü akvaryumdan kaçıp 1 ay köşelerde saklanan kaplumbağalar var
 
Normalde konu yem olduğunda gözleri birşey görmüyor ama tanımadıkları insanlara karşı her zaman temkinli davranır ve güvenli olan su dibine kaçarlar. Veren kişi ev halkındansa zamanla alışır. Ama şimdilik yem verip uzaklaşsınlar.

Yem vermeden önce kutuyu sallayıp ses yapın. Buna odaklansın. Konuşabilirsiniz sesinizi algılaması da olumlu olur. Parlak farklı giysi ve hatta gözlük giyip giymeme de fark ettirir.
 
Geri
Üst