Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

ada & su için akvaryum boyutu?

alpingen

Bronz 5 Üye
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
21
artık ada ve su'nun yeni büyük ve ferah bir eve ihtiyacları var. internetten güzel bir model buldum, camcıya da gosterdim, tamam yaparım dedi. sizden ricam resimlerine bakarak boyutları ne kadar olmalı soyleyebilir misiniz? kaça kaç olsun? içindeki camdan kuru alan ne boyutta olsun? bu resimdekiler gibi derin su olursa rahat yüzerler mi yoksa ayaklarını yere koyduklarında kafalarını cıkarıp nefes alabilsinler mi? fotograftakilerde dipte kum var sanırım, ben kum koymayım değil mi? kuru alanın içine ne konulabilir resimdekilerden anlamadım pek? boyutları nasıl olmalı ki uv floresanımı neresine ne sekilde yerleştireyim? artık dış filtreye geçicem. en kullanışlısı en sessizi hangisidir? her konuda acil fikirlerinizi belkiyorum.. sevgilerr :)

Edit tubidik: Başlıkta acil, yardım gibi kelimeler kullanmak yasaktır. Konu başlığı içerikle alakalı olmalıdır.
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    51.7 KB · Görüntüleme: 309
  • 2.jpg
    2.jpg
    57.5 KB · Görüntüleme: 341
  • 3.jpg
    3.jpg
    58.4 KB · Görüntüleme: 296
RE: ada & su için yardım lütfeen...

Çok güzelmıs aynısından ben de yaptıracağım fıkır super..
kardes camcı ne kadar fıyat bıctı yazarmısın ona gore para bırıktırıp bende oyle bırsey yaptırmayı dusunuyorum

Edit tubidik: Türkçe'mize özen gösterelim.
 
RE: ada & su için yardım lütfeen...

Resimlerdeki gibi su çok olsun.. Derine dalsın..
 
RE: ada & su için yardım lütfeen...

Kum kullanmayın onun yerine iri çakıl taşları kullanın. Mümkün olduğunca, yeriniz ve maddi durumunuz el verdiğince büyük olsun. 100x40x40, 125x50x50, 150x70x50 gibi ölçülerde olabilir. Bir de akvaryumu tam dikdörtgen değilde eni de boyuna hemen hemen eşit olcak şekilde yaptırın ki kaplumbağanız sadece tek yönde hareket etmek zorunda kalmasın.
 
RE: ada & su için yardım lütfeen...

tolga2434' Alıntı:
cok gzl mıs aynısından bende yaptırıcam fıkır super..
kardes camcı ne kadar fıyat bıctı yazarmısın ona gore para bıırıktırıp bende ole bıse yaptırmaıı dusunuorm



benim camcım kabataslak bir hesap yaptı 90 lira gibi bir para olur dedi kenar çıtalarını da koyacak. 10 lira aşagı 10 lira yukarı olabilir dedi benim tam verecegim ölçüye göre.
normalde camcılar cam fiyatı 100'se akvaryum yaptıgı için ozel bisey oldugu için direk 150-200 lira fiyat veriyolar. siz de bir sorarsınız, çok uçuk rakamlar olursa eger istanbul'daysanız benim camcının telefonunu verebilirim. yeri bayrampaşa kocatepe mega center gıda sitesinde (bu yeni açılan forum istanbul alışveriş merkezinin yanı).
sessiz ve iyi temizleyen bir dış filtre için fikriniz var mı?
bir de uv lambasını bu akvaryumun tepesine nasıl koyacağım? onun cercevesini kim yapar?

HA BİDE ONEMLİ BİR SORU:

bir yerde su mercimegi diye bir bitki gordum, suyun ustunde yetisiyor mercimek gibi aynı, kaplumbagalar da severmis yerlermis ve suya da dogal filtre olurmus. bilginiz var mı? bir zararı olur mu? nerden temin ederim? bilmeyip te merak edeniniz varsa fotografını yukleyebilirim.
ya bir de bu fotograftaki akvaryumlardaki kuru alanların içinde ne var sizce? kum gibi duruyor goruntu cok guzel ama sacma olur kum? kuru alanın içini nasıl halledeceğim??


Türkçe'mize özen gösterelim/tubidik
 
RE: ada & su için yardım lütfeen...

Öncelikle dış filtreden başlayalım. Maddi açıdan imkanınız varsa eheim tavsiye ederim. Daha ucuz birşeyler istersniz de atman hem fiyat olarak uygun hem de kaliteli bir marka. Atman eheime göre daha sesli çalışır bunu da belirtmek gerek. Bunların dışındakilere pek güvenmeyin derim ama yine de dolphin, ekol gibi markaları da sorunsuzca uzun yıllar kullananlar var. Bir de dış filtre alırken akvaryum kapasitenizin en az 4-5 katı kapasiteye sahip olmasına dikkat edin.

Bazı petshoplar özellikle akvaryumcular akvaryum kapağı yapıyor araştırıp onlardan birine yaptırabilirsiniz akvaryumunuzun ölçülerine göre.

Su mercimeğinin bir zararı yok akvaryumunuza ekleyebilirsiniz. Kaplumbağanızın yemesi için de ek bir besin kaynağı olmuş olur. Yeşilliğe alışması açısından faydalı. Azot döngüsüne de katkı sağladığı için bir nevi doğal filtre görevi gördüğü de doğrudur az da olsa. Canlı bitki satan akvaryumcularda bulabilirsiniz.

Fotoğraftakilerde kum ve çakıllar var karışık bazılarında da. Şahsen kum koymayın derim kaplumbağanızın yutamayacağı büyüklükteki çakıl taşlarını kullanmanız daha iyi olur. Temizlik açısından da daha kolay olur çakıl taşı kullanmanız. Tek renk (doğal renk burdan kastettiğim, boyama vb olmamalı) çakıl taşları ile ya da karışık renktekiler ile de görsel olarak çok hoş bir akvaryum dizayn edebilirsiniz.
 
Geri
Üst