Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Adana - Kırmızı yanaklı kaplumbağama arkadaş arıyorum.2

sibernetik

Yeni Üye
Önceki konuyu nasıl düzenleyebileceğimi bulamadığımdan yeni konu açıyorum. yaptığım değişiklikler ve yeni resimler ekliyorum.

İstek : Kabuk boyu ortalama 8 cm olan Kırmızı yanaklı kaplumbağama eş/arkadaş arıyorum. (cinsiyetini tam olarak bilmesemde internetteki bilgiler ışığında sanırım Dişi )

mailto:/2uh07y8.jpg
mailto:/35l97di.jpg
mailto:/1qmxxw.jpg
mailto:/ajxuom.jpg
mailto:/53s8ip.jpg

Cvp: Adana - Kırmızı yanaklı kaplumbağama arkadaş arıyorum.2

Çukurova dr.aşkım tüfekçi devlet hastanesinin (eski adı ssk ) arka bahçesinde bulunan havuzun içinde 3 ay kadar önce gittiğimde sayamıyacağım kadar kaplumbağa vardı muhtemelen vatandaşlar tarafından bırakılmış çünkü önceden balık besliyorlardı o havuzda oraya gidip içlerinde bir tanesini istemek mantıklı geliyor bana gidip bir şansınızı deneyin derim hem kaplumbağalardan birini kurtarmış olursunuz çok iyi bakıldığını düşünmüyorum çünkü

Sistem çok iyi. Cam kalınlığı uygunsa ileride üste kuru alan yapılıp su hacmi daha da artırılabilir. Kabuk boyu 11 cm öncesi kesin cinsiyet belirlenemez. Bu sebeple bekleyip kesinleşince uygun cinsiyette almak daha iyi olur görüşündeyim.

Esas konu akvaryumun altındaki masadan şüpheliyim. Çökerse evi su basar, akvaryum camları insana yada hayvana zarar verir ve bu kadar emek ve masraf çöp olur. Bazen ufak ihmal büyük kazalara sebep olur. Aman dikkat.

Cvp: RE: Adana - Kırmızı yanaklı kaplumbağama arkadaş arıyorum.2

AEK' Alıntı:
Sistem çok iyi. Cam kalınlığı uygunsa ileride üste kuru alan yapılıp su hacmi daha da artırılabilir. Kabuk boyu 11 cm öncesi kesin cinsiyet belirlenemez. Bu sebeple bekleyip kesinleşince uygun cinsiyette almak daha iyi olur görüşündeyim.

Esas konu akvaryumun altındaki masadan şüpheliyim. Çökerse evi su basar, akvaryum camları insana yada hayvana zarar verir ve bu kadar emek ve masraf çöp olur. Bazen ufak ihmal büyük kazalara sebep olur. Aman dikkat.

altındaki masa özel olarak akvaryum için yapıldı, akvaryumun oturacağı şekilde pervazları var. su seviyesini bundan çok yükseltemiyorum çünkü bir temizlik sırasında sol yan cam çatladı. SSK nın ordaki havuzu biliyorum, gider bakarım ancak orada kırmızı yanaklı bulabileceğimi düşünmüyorum.

benim havuzda görebildiğim kaplumbağaların hepsi kırmızı yanaklıydı irili ufaklı bir sürü vardı su bulanık olduğu için hem sayamadım hem de başka tür var mı seçemedim açıkçası ama kırmızı yanaklı bayağı vardı

akvaryum imalatçısı bulabilirsen o çatlak camı ayırıp yenisini takabilir.

evet dediğiniz gibi gittim SSK havuzuna , düşündüğümün aksine hepsi kırmızı yanaklı. Ama sanırım orada artık ev edinmişler her boy vardı, yavru bile gördüm yani oradaki ekolojiye ayak uydurmuşlar sanırım. Onların orada kalması benim alıp akvaryumda beslememden daha iyi gibi geldi bana. zaten kimse bakmıyordur onlara yani havuzda zaten balık yaşamıda var oradaki besinler ile yaşayabilirler. Şahsen gönlüm el vermedi o geniş yerden alıp akvaryuma koymak. Zaten almak isteydim bile zor olurdu etrafında çit çevrilmişti ve istediğim boyda olanlar çok korkaktı 2 mt yaklaşmadan kaçıyorlardı suyun içine, büyük olanların dünya umrumda değil :)

mailto:/fcvfkp.jpg
mailto:/sgk275.jpg
mailto:/18kqwx.jpg
mailto:/2m3lk6r.jpg
mailto:/33cu3vq.jpg
mailto:/sdcy1c.jpg

aslında kurtarmış olursunuz dememdeki amaç oraya giden bilinçsiz insanlardan kaynaklı ellerine ne geçiyorsa o suya atıyorlar evet havuz büyük ama ben suda devirdaim görmedim ne kadar sıklıkla havuzun temizliği yapılıyor onuda bilmiyorum her gördüğümde o havuzda bir sürü pislik oluyor yoksa dediğiniz gibi hacim olarak büyük bir havuz biraz bilinçli davranılsa daha güzel yaşarlar

Özellikle naylon poşetler çok tehlikeli. Hayvanlar suda dolanıp boğulabilir. Yazık :(

Geri