Cvp: Adrenalin
pelin, biz kaplumbağalar yanında bu tip paylaşımlarla forumu zenginleştiriyoruz. birbirimize olan samimiyetimiz artıyor. her forumda olan bu öğeler insanların üye olduğu foruma bağlanmasını da kolaylaştırıyor. bunda saçma bir yan arama. her şeyden bir parça olmalı. elbette herkesin kendine göre sorunları oluyor. bu paylaşımlarımız kafa dağıtıcı niteliktedir. yoksa forum çekilmez bir hal alır.
yukarıda yazdığına istinaden, kimse ben soru sordum cevap alamadım da diyemez. iyi kötü herkese yardımda bulunuluyor önemli olan yardımcı olacak kişinin o konuya vakıf olmasıdır. eğer bir konu hakkında bilgisi olmadan yardımcı olmaya çalışan olursa, bu özellikle yeni üye olmuş bir arkadaş tarafından ciddiye alınıp uygulanırsa kaplumbağası için ciddi problemlere yol açacaktır. burada neslihanı tenzi ederek genel anlamda anlatıyorum. ki neslihanda bilgilidir o ayrı.
mesela kendimizden örnek verecek olursak; siz gerekli olanlara bakar ve sorular sorup cevaplara bakarsınız. bu size yetebilir ama biz yönetici olarak her mesaja her konuya bakmak durumunda kalıyoruz. cevaplamasından tut, yazıları düzeltme, uygun başlığa alma, gereksiz ve uygun olmayan mesajları silme gibi bir sürü işle uğraşıyoruz. bu da bir noktadan sonra bunaltıcı bir hal alıyor. her gün en az 5-6 saatimiz burada geçiyor. bazen yeri geliyor sabah 3'lere, 4'lere kadar sürüyor. uykudan ödün veriyoruz. bu sebeple bu tip paylaşımlar gerekli. bunu kötüye yorma, sende ilginç bir konu bulursan burada paylaşabilirsin. bu da ihtiyaç öyle düşünmelisin.