Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Agresifleştiler

istiridye

Bronz 2 Üye
Katılım
26 May 2010
Mesajlar
87
7-8 aydır benimle olan su kaplumbağalarım ilk zamanlarda elime aldığımda tepki vermezler sadece izlerler veya elimden kaçmaya çalışırlardı.Şuan herşey yolunda beni gördüklerinden yerlerinden fırlar bana koştururlar,elimi uzattıgımda peşinde dolaşır dururlar ama bi sorum var elime aldığımda ağızlarını yarım açıp ısırma pozisyonunu alıyolar yada hızlı hızlı ısırma darbelerine başlıyolar.Hiç bi şekilde stres içinde bırakmadım;düzenleri bana geldiklerinden beri aynı ama bu son günlerde ısırma,ağız açma gibi eylemlere başladılar.


NOT : Ele alma sebebim suya yemi attığımda koşturup o azimle yem için birbirlerini ısırmaları.Yemi elimde suya uzattığımda yine kavga çıkarıyolar o yüzden elime alıp tek tek veriyorum.
 
Hep elimle verdim bana geldiklerinden beri.

Beslenmeleri aynı hiç değişmedi sadece ilk zamanlarında bilgisiz olduğum için kalitesiz bi stick yemle besliyodum son 2-3 aydır Sera raffy P ' ye geçtim.

Sera raffy-I kullanımım 4-5 aydır sürüyo,bu süreç içinde bu zamana kadar problem yoktu.

Tek değişim Sera Raffy P ' ye geçişim olabilir diyebilirim.

Ben büyüdükçe agresifleştiklerini düşünüyorum..
 
Kaplumbaganızın büyüklüğü ne kadar ?
Akvaryumunuz kaç litre ?

Yer darlığı en birincil derece kavga & agresifleşme sebebidir.Eğer kaplumbaganız büyüdüyse ve akvaryum boyutunuz kucukse mutlaka yeni bir akvaryuma ihtiyacınız var demektir.

Sık sık gözlemleyin birbirlerinede saldırabilirler...
 
Buda çok normal bir davranis hani her ne kadar sahibi olsanizda elinize aldiginizda onun düsmani haline gelirsiniz. Büyüdüklerinde daha güçlü bir hale geldikleri için kendilerini daha kolay savunabilirler. Onlar sadece hakli olarak kendilerini korumak istiyorlar. Kaplumbagalar ele alinacak hayvanlar degiller zaten hoslanmazlar ele alinmaktan. Yem vermeyi su sekilde yapabilirsiniz, birini uzaklastirip ayni anda ikisinede yem vermek.
 
@furkan54ozan ; evet akvaryumları onlar büyüdükçe artık küçük gelmeye başladı ama şuan büyüklüğü onları belli süre idare eder.Almışken tam bir akvaryum almayı planlıyorum onun için bi yandan para biriktiriyorum belli bi miktarda babamdan alıcam.

@MissSevda ; bende öyle düşünüyorum fakat Furkan'ın da dediği gibi akvaryumun etkenide var artık yavaş yavaş küçük gelmeye başladı.

İlginiz için teşekkür ederim.
 
ben akvaryumun küçük olmasının bi etken olucağını sanmıyorum benimkiler de ısırıyo bence senin yem vericeğini biliyolar elini de yem sanıyolar :D onlara arada bi ceza ver sonra ısırmaktan vazgeçiyolar ben öle yaptım :D
 
Yok yaw onlara ceza veremem:D Bazen çok sinirlendirdiklerinde ters çeviriyorum :D
 
istiridye' Alıntı:
Yok yaw onlara ceza veremem:D Bazen çok sinirlendirdiklerinde ters çeviriyorum :D
Sakın öyle yapmayın ! Daha öncede okumuştum bağırsakları birbirine dolaşabiliyormuş bu dönmelerde bu yüzden tehlikeli olabilir.
 
Geri
Üst