Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

agresiflik

baranb

Bronz 3 Üye
agron ve nasir arasında arasında görünürde olmayan ama iş yemek yemeğe gelince bişiyler oluyo genelde önce birine sonra diğerine direk ağızdan yem veriyorum . ikinciye hemen vermem gerekiyo yoksa ilk alanın ya bacağını ısırıyo yada ağzından yem almaya çalışıyo bu gün agronu baya bi azarladım:(

Cvp: agresiflik

İstediğin kadar azarla bağır çağır kaplumba anlamaz öyle şeylerden yine yapar Boşuna azarlıyosun Patron hangisiyse yemi ilk ona vercen

benimde iki kaplumbağım var biri diğerine göre daha büyük. büyük olansa daha pasif. küçük olan yeme ilk atlayan karekteri hareketli. ben ilk olarak küçük olana yem veriyorum bu arada diğer kaplumbağın dikkatini cekip onu akvaryumun uzak bir köşesine götürüyorum yem elimde hemen diğerine yetişiyorum böylece daha az kavga ediyorlar. tabi büyük olanında saldırdığı oluyor yem için. yani bu kavgalar biraz kacınılmaz.

Aynı anda iki elinizle yem verin. Kandırarak ayrı uçlara sürükleyin. Ayrılınca aynı anda ağızlarına uzatabilirsiniz.

Büyük kaplumbağalar kavga ederken birbirini öldürebilir mi? Cinayet oluyomudur aralarında ? Doğada olanlar kız için de kavga ediyolar bazılarıda birbirine tosluyo kafa atıyo belgeselde gördüm

Dişi yazcağıma kız yazmışım ya :haha:

doğada birbirlerini öldürme ihtimalleri bence azdır. sonucta biri cekilecektir. ama akvaryum ortamında bu cekilme cok uzağa gidemez diye düşünüyorum. ısırmaya bağlı yara oluşursa belki enfeksiyon kapar ve kaplumbağ ölebilir.

venom' Alıntı:
Büyük kaplumbağalar kavga ederken birbirini öldürebilir mi? Cinayet oluyomudur aralarında ? Doğada olanlar kız için de kavga ediyolar bazılarıda birbirine tosluyo kafa atıyo belgeselde gördüm

Dişi yazcağıma kız yazmışım ya :haha:

Ölümcül kavgalar olabiliyor. Hem dişi hemde hiyerarşik düzen konusunda ölümcül kavgalar yapabilirler.

Aynen olabiliyor. Hatta akvaryumda bu kavga sebeplerine yetersiz akvaryum boyutlarıda ekleniyor. Rahat etmediğinde, alan dar geldiğinde diğerini ortadan kaldırmaktan başka çaresi olunmayan bir durum çünkü.

Bende ikisinide beslerken sorun yasıyorum ayriı ayrı koselerde vermessem birbirinin yemlerini göz dikiyolar bazen kavga ediyolar keratalar :)

ayrı köşelerde yem verme ile olmuyorsa elle set çekmek en iyi yöntem.

Bir yöntemde birini ayrı kapta aynı anda diğerini akvaryumda yemlemek.

Geri