Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ağustos Geziyor

Dışarda ne işi var onun :D sonunda kendini dışarı mı attı yoksa :)
Yaşarcan Ağustos biraz tombalak mı yoksa ekranda mı kilolu görünmüş ?

Cvp: Ağustos Geziyor

Maaşallah diyelim nazar değmesin ağustosuna.

Kaç aylık yada senelik ağustoscuk acaba? :133: Bir de kaç cm şuan?

Maşallah sağlıklı ömürler :)
Neslihan kamerada kilolu cıkıyorlar ya :p :p

Bilemiyorum artık, gerçekten AgusTOSUN gibi görünüyor. Gideyimde akvaryum odasının kapısını kilitleyeyim tehlikeli durumlar :)
Maşallah Sağlıklı ömürler imşallah

Yok yok Ağustos kilolu değil tam ideal sportif yastıklara tırmanan şınav çeken sert bir erkek Neslihan Ablam :)

Ağustos 11 yaşında artık ama kötü bakımdan dolayı büyümedi daha 1 2 yıldır iyi şekilde bakmaya çalışıyorum kendimce cm olarak tam ölçmedim ama tahminen 11 12 cm dir diye düşünüyorum ..

Bu arada kaçmadı yemeğeni yedikten sonra yüzdü biraz sonra tekrar tırmanmaya çalıştı bana dışarı çıkardım küçüklüğünden beri istediği zaman çıkarıyorum sıcak odada cam kapı kapalı geziyor :)

Neslihan Abla ağusTOSUN dersen talipleri kaçıcak hayvanın :)

Masallah allah saglikli
Ömür nasib etsin insallah benim bildigim suda yasadigi icin disariya cikmasi gezinmesi sakincali olabilir toz mikrop vs.benim esime kalsa oda diyor cikart gezsinler evin icinde diyorum yol olmaz biryere girer cikaramam birde :) kalsin oldugu yerde

Benim dedemde beslerdi su kaplumbağası o hergün çıkarırdı 1 2 saat gezerlerdi evde 20 30 senede yaşadılar diye biliyorum .. Vallahi ben gezerken izliyorumda heycanlanıyor mutlu oluyor heryere giri çıkıyor sudanda sıkılıyorlar bazen malum kuru alanlarımız çok büyük değil arada gezmesinde bi sakınca varsada ben gezdiriyorum büyüklerimden öyle gördüm diyebilirim .. Birde ilk geldiği zamandan beri hep gezdiriyorum daha bir zararını görmedim :)

Hmm iyi olmasina sevindim ne bileyim birkeresinde öyle bir konu gecmisti cem veya emre bu konu hakkinda daha iyi bir yorum yazacaklardir

yaradılışları gereği meraklı hayvanlar fakat ben bir kez balkona güneşlensin diye yazın rüzgarsız ortamda ve balkonu yıkayarak çıkarmıştım. o tırnaklar yüzünden hayvanlar çok eziyet çekmişti. bir daha da yapmadım. zaten sudan çıkmıyorlar. tek yaşamanın dez avantajlarından biri de bu bir tane daha olsa seninle yem harici ilgilenmezler. bunun harici salmonelladan dolayı temas ettiğin noktalarda dolaşmamalı. bunu unutur yastıkları eline aldıktan sonra elini yıkamaz ve bir şey yersen sana bulaşması da mümkün. her zaman bir risk var. olabildiğince minimumda tutmak gerek.

abi hoşuna gidiyor halı olduğu için eziyet çekiyor gibi görünmüyor geziyor kafasına göre odada 10 tur atıyo dinleniyo yastklarda .. Dirseklerime kadar yıkıyorum abi o konuda dikkatliyim

Elbetteki dışarı çıkmaları pek uygun değil. Özellikle küçükken dışardan mikrop kapma ihtimalleri dah yüksek olduğu için dahada tehlikeli, o yüzden her fırsatta akvaryumdan çıkarmayın diyoruz. Ayrıca bir de bizler için tehlike salmonella bakterisi var o yüzdende bizim yaşam alanımızda gezmemeleri gezerlerse de temizliğe dikkat etmemiz gerektiğini biliyorum.
Yaşarcan forumun iyi takipçilerinden olduğu için bunları göz önünde bulundurmuş ve gereken önlemleri almıştır diye düşünüyorum.

zaten evde herkes terlikle geziyor hani ağustosla birebir sadece ben temas ediyorum .. Mesela gezdiği odada hava akımını 0 a indirmeye çalışıyorum malum soğuk hava kapının altından giriyor orları kapıyyorum güzelce ondan sonra yani ağustos ve biz riske girmeden yapıyoruz bu gezmeleri :)

Cem abi ben senin dedigin uygulamayi yazlari yapiyorum ama benimkiler korkup kacmaya calismiyor oyuzden haftada bir yapiyorum bu uygulamayi

Bencede fazla dışarı çıkarma Yaşarcan. Bu arada kireç çok fazla. Üstteki plakaları atıp bir nebze kurtulabilirsin.

Bazen bir birileriyle kavga ettikleri zaman ben değil ama annem kendisi çıkartıyor. Sonra halıyı yıkıyor. Hem de evi siliyor. Evde benden başka dokunan yok zaten babam hasta olmayayım diye ilaç sürüyo elime.

Keyifler yerinde beyefendinin...
Çok tatlı çıkmış maşallah :D Kızlar görse pervane olur ;)

zaten suya gitmek istediği zamanda ortada durup bakıyor gözümün içine anlıyorum hemen sistemi oturttuk :)

Ama tabiki kapısı camı açık odada bilinçsiz bi şekilde çıkarılmasına karşıyım .. Ağustosta alışkanlık bu 3 cm den beri ama hep sıcaktı gezdiği alanlar.. Küçük kaplumbağalar kesinlikle çıkmamalı sularından

Pek de yakışıklı çıkmış oğlunuz maşallah :) benim kızı size gelin vereyim diyeceğim ama akvaryumda sevgilisi var :D

Oğlumun hiç şansı yok kız konusunda :) çok teşekkürler İpek Hanım forum haraketli olsun neşeli olsun diye paylaştım :)

Geri