Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ağustos Kolunu Isırıyor

Ağustos

Bordo Bereli
Herkese iyi forumlar.. Biraz önce ışığını kapatmaya gittiğimde Ağustos kolunu ısırıyordu ve ağzının etrafından ölü deriler sarkıyordu bu bir aydır deri dökme aşamasında hatta 1.5 .. Alt kabuklarıda atmaya başladı ama kolunu ısırdığını hiç görmemiştim sizin başınıza geldi mi ?

Evet Yaşarcan bizimkilerde atamadığı derilerden kurtulmak için yapıyorlar bazen.

Ölü derileri atamayınca yaptıkları bir davranış. Neslihan da belirmiş Yaşarcan. El ve kollardakilerin atılmasına silis kum çok yardımcı olur. Baş ve boyun içinde bol yapraklı ipek bitki.

Kendine zarar vermesini önlemen için kum alman gerekecek sanırım. Aşırı kaşıntıda yara yapabilir.

Cvp: Ağustos Kolunu Isırıyor

Abi hepsini alıcam ama şu sıra alamıyorum korktum bir an acaba yalnızlıktan kendine zararmı veriyor diye ..

Şöyle diyim eğer dış filtre alabilirsem gider tamamen kapanıcak silis kum alıcam eğer dış filtrenin temizliğine güvenebilirsem ve ipek bitki.. sürekli dipteki pislikleri çeksemde birikiyor umarım dışş filtre yardım eder..

Çok teşekkürler içim rahatladı :)

Abi altta kalan yorumunu şimdi gördüm ama şuan ipek bitki bile alamam kum alsam bile yeterli kalınlığı sağlamak için çok kum gerekli bazı yerlerde 1 metreyi geçiyor en boy desen en az 1 bucuk metre

Zor iş. Hayvan ısırdığına göre çok kaşıntısı var demekki.
Küçük bir kaba koyup kum döksen gezinirken 1 saat kadar sürtünse diyeceğim ama hayvan stres olur.
Böylede yara yapmasından korkuyorum.

Malesef zor abi ama yaza kadar herşey hallolucak umarım.. aslında abi bi kabın içine kum koysam jakuzinin içine bıraksam nasıl olur sence ? sonuçta oturan kum suya karışmaz ?

Derin olursa fazla dağılmaz ama 4-5 cm den daha az yükseklikte hayvan kumu dışarı atar. Birde akıl edip ona gitmecektir bence. Bir saklama kabın olsa ona kum koyup akvaryum suyu eklesen günde 1 saat kadar onda dursa belki işe yarayabilir. Deri atımı bitene kadar yapsan kafi olur bence.

Abi peki diğer dediğim planı nasıl buldun gideri kapatma işini ? Dış filtre yeterli olur mu dışkıları zaten temizliyorum onları çekebilir mi dış filtre 200 250 liralık ?

Dış filtre büyük oranda işini azaltır. Ama nadiren temizlik yapmak gerekir. Zaten dışkılarını yediklerinden pek birşey kalmaz.

Ağustos hiç yemiyor sanırım hep ben topluyorum :) tamam abi param olduğu zaman bu konuyu tekrar danışıcam

Yasarcan bir turgay boranin sitesinden A vitamini eksikligi bak istersen bu hastalgin bir belirtiside kolunu isirmaktir tabi diger belirtiler yoksa en basta neslihanin dedigi durum

Vitamin A eksikliği
Nedeni: Henüz bilinmiyor
Belirtisi: Gözlerin şişmesi, mukozal kızarıklık ve gözlerde beyaz sekresyonlar (salgılar).

Bunların hiçbiri yok Alisarp ama bende hatırladım sen yazınca yinede dikkatli olacağım

yem çeşitlerinde eser miktarda olmakla birlikte verdiğimiz mineral yemi de düşünürsek A vitamin azlığı söz konusu olmaz ama vitamin fazlasından söz edilebilir. bu deri değişimi etkisi.

yaşarcan bir tane dikdörtgen leğen alıp içine silis kum koysan ve jakuzinin bir köşesinde içine koysan bu leğeni, komple su içinde olacak üstünde de 10 cm'yi geçkin su. hayvan ihtiyaç gördüğü taktirde yüzerek içine girip kumlansın. bu şekilde jakuziye de kum dökülme derdi olmaz. belki leğenden çıkarken üstündeki az miktar dökülür. suyu yüksek tutacaksın zaten.

Abi şuan derinin büyük bir kısmını atmış durumda ama yineden yap derseniz kaç kilo kum almalıyım ?

kum yemesi içinde gerekli. dikdörtgen bulaşık leğenlerinden alıp içine koyacaksın. 20 cm kadar boyları olanlardan. 15 cm kadar kum koyarsın üzerinden yüzerek içine girer. 40*40 veya 40*30 gibi bir leğen.

o boylarda var abi zaten ama kaç kilo kum lazım ?

yukarıdan 5 cm olacak şekilde boşluk bırak. ona görede en*boy* yükseklik/1000 hesabından kiloyu bulursun. hayvan kumdan kalktığında üzerine kum bulaşmışsa leğene dökülür.

Tamam abi ortalama 2 kilo kadar alıcam ben

2 kg az olur gibi kap çok mu küçük

40*40 ise 16 kg kadar kum al o zaman.

Geri