Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
merhaba üç kaplumbağamdan birini sokaktan bulup sahiplenmiştim uzun süredir düzelecek diye bekledim artık size sormak istiyorum kabuğunun alt tabakalrında değişecekmiş gibi boşluklar var ama hiç değişmiyor suyun içindeyken yaldız yaldız gözüküyor dikkatli baktığında boşluklar gözüküyor sanki uğraşsam çıkacakmış gibi ama biraz derin o yüzden elle yardımcı olmayı denemedim şimdi de suyun içindeki mercanları yemeye çalışıyor ağzının ucu eridi halen şansını zorluyor bu mercandaki şey onun kabuğuna yararlı gelir mi acaba diye düşündüm ama bunu farkedeli 3. gün oldu ve ağzı için endişelenmeye başladım bu iş çözüm olmayacak gibi bana kabuğundaki ve ağzındaki problemle ilgili tavsiyelerde bulunursanız sevinirim ( not: kabuğundaki problem en az bir yıldır var )
Mercan derken?Ne oldgunu tam anlayamadim.Mango koku koyun akvaryumunuza kasinip plakalari atabilmesi icin.Mercan kirigi ise dediginiz bence bunlari cikartin bunun yerine forumda onerilen kumlardan koyun.Kirec tasi veya murekkep baligi kemigi alin kaplumbaganiza bunu kemirecektir.Kuru alan,uvb lamba,yemleriniz isiticiniz tam mi?
kabuktaki izler o bölgelerin kalkıp içinin hava dolduğunun göstergesi zamanla ısıtma lambası altında durarak kuruyup gerilip açılacaktır. şu an plaka kenarları açık değilse birşey yapmana gerek yok. kenarlar açıldıkça plaka yeriyle çıkacaktır. plakalar bazı hayvanlarda birkaç ayda çıkarken bazılarında katmanlaşıp sonradan atılır bu seneyi geçkin olabilir.
bunun için mango kökü alıp kullanabilirsin. yalnız hayvan 7-8 cm kabuk boylarına gelince veya daha büyükse alacaksın. daha küçükler altında kalıp çıkamayabilir. alacağın mangoyu seçerken eni 10 cm uzunluğu 25-35 cm gibi olup orta noktasından hafif V harfi gibi olsun hayvan altına girip rahat kaşınabilsin. daha büyük hayvanlar için biraz daha büyüğü lazım olacak aksi halde hafif kalacağı için üstünden düşecek ve hayvan randıman alamayacaktır.
tabanda mercan olmaz. bu hayvanlar hazımsızlığa ve bağırsaktaki olası parazitlere karşı kum yerler. mercan kenarları keskin olduğu için iç organları yaralayabilir. hayvan res ise silis kum kullanılmalıdır.
mailto:/Product/vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm-/JPM013104
akvaryumun ölçüsünü yazarsan ne kadar kum alman gerektiğini yazarım.
çok teşekkür ederim gerçekten çok yararlı bilgiler mercanları çektim şimdi kum koyacağım kabuğundaki sorun çözülüyor gibi son olarak az önce görüp dehşete düştüğüm bir olay oldu o konu hakkında yardımınızı isteyeceğim kaplumbağalarım birlerini deri değiştirirken sallanan ölü derilerinden bazen de kazara etlerinden ısırabiliyorlardı ama bir süredir bacaklarının kabukla birleştği koltuk altı diye adlandırabileceğim yumuşak derili nispeten daha açık renkli bölgede yara kabukları gbii bir şeyler görüyrdum deri değişiminden zannetmiştiim az önce biri diğerini oradan çok çok sert ısırırken gördüm öyle ki o bahsettiğim bölgede küçük bir yara yapıp kanattı demekki önceden oralarında gördüğüm şeyler de ısırmadan olmuş şu an şoktayım ne yapacağım bilmiyorum ama tahminimce değişirken salınan deriler bunlarda ısırma isteği uyandırdı sanırım kumu koyup derilerinin değişmesine yardımcı olursam o isteği de ortadan kaldırmış olabilirm yanlış da düşünüyor olabilirim yorumlarınızı bekliyorum...
Hafif surtusmeler olabilir is asiriya kacmadigi surece sorun yok. Ipek yaprakli bitki bu derilere daha cok yardimci olur almanizda yarar var. Birde UV ampul var mi varsa gunde ne kadar sure acik ?
Sarkan derileri kendileri ısırarak söker. Kuma sürterek atar. Özellikle boyundaki derileri çok dallı bitkilere veya iç filtre kablolarına sürterek atmaya çalışırlar. Diğeri ısırdıysa bu deriden değil. Hakimiyet veya kafasına estiğinde dalabilir. Özellikle birbirlerinin zayıf anlarını kollarlar genelde arkadan veya üstten saldırı olur. Çok ciddi bir yaralanma yoksa hafif kızarıklık morartı ve bereler olağandır iyileşir. Yalnız bu hallerde suyuna metilen mavisi damlatırsın. Mikrobik bir durum oluşmaz. 10 litre üstünde iki damla yeterli olur. Dış filtre varsa gerek yok.
Bu boşluklardaki kırmızılıklar bir daha ısırılmama kaydıyla 1 hafta 10 günde geçmez ise haber ver ve resim at.
alisarp bey uv lambası var ama yazın çok açmıyorum direk kaplumbağaların üstüne gelmiyor olsa da bulundukları bölge güneş alıyor ama haftada bir 2 saatlik direk küneş veya lamba altında güneşlendiriyorum akvaryumun sadece su olan bölgesi boy 80 genişlik 40 yükseklik 42 ama bir de kuru alan var dış filtre jbl cristal profi e 701 hatta yanlış hatırlamıyorsam sizin ve cem beyin tavsiyeleriyle almıştım (gayet memnunum tekrardan teşekkür etmiş olayım ) pek bir süs veya kum yoktu sadece mercanlar vardı onları da çıkardım şimdi sadece iki küçük dekor duruyor kum şart kesin alacağım bu arada cem bey ölcülere göre kum miktarını yazarsanız çok sevinirim ve onun dışında ipek yapraklı dediğiniz bitkiler yapma bitki mi gerçek bitkiyse benimkilerin onu yaşatacağını zannetmiyorum kendileri dahil önlerine çıkan her şeyi ısırıp yemeğe çalışıyorlar bir de şu anda saklanma ihtiyaçlarını kerşılayacak bir yer yok bahsettiğiniz ipek yapraklı bitkiler bu işi görmeye yeter mi son olarak bir hafta on gün içinde tamamen geçmiş olması mı gerkiyor çünkü uzun aşşağı yukarı bir iki aydır dikkatimi çekiyor o yaralar iyileşip kabuk bağlıyor sonra tekrar ısırıyorlar ve böyle sürüp gidiyor bir haftada kabuk bağlamış olması yeter mi yoksa tamamen iyileşmediği taktirde fotoları yollayayım mı ?
Isırmaya bağlı kızarıklık varsa sorun değil normalde kendiliğinden oluşan kızarıklıkla beraber baldır bölgesinde şişlik olması böbrek yetmezliğine delalettir. Dediğin gibi ise böyle bir durum yok. Resme gerek yok şimdilik.
16 kg kum al. Bu tabanda 5 cm yükselti yapar ama 4 cm yükselti de yeterli olur. Gerisi yedek dursun.
İpek bitki yaprakları beze benzeyen dalları telden dışı plastik kaplı suni bitkilerdir. Bunların aralarına girip derilerini atmaya çalışır ve en üst dalına basıp burun dışarda dik vaziyette uyurlar.
Akvaryum tanıtım bölümündeki akvaryumlarda bu bitkilerden var. Bilgisayar iptal cepten link atamıyorum onlara bakıp görebilirsin. Şu an piyasada su seviyesine yakın ipek bitki pek bulunmuyor. Getirmiyorlar
Silis kumu www.juenpetmarket.com dan alırsan 800 gramlık poşetlerde satılıyor. 20 paket alacaksın. Bunu yıkarken küçük leğende 3-4 poşet halinde yıkarsan daha randımanlı temizlenir. Silis sıkı ve ağır kumdur çok koyarsan karıştırman ve mıncıklaman zor olur. Kir ve toz tortusu iyi çıkmaz. Gerçi ne kadar temizlesen de bir miktar olacaktır.
Juene kaliteli bitkiler gelmis gecen gun almistim ancak alti tas seklinde enli ve uzun bitkilerden bulamiyoruz artik ne yazikki.
Eger gunes isigi cam arkasindan geliyorsa cam gunesin yararli isinlarini absorbe eder yani yinede UV ampul kullanmalisiniz 10:00-14:00 arasi acik kalabilir ampul ancak guneslendirme yaptiginiz gun ampule gerek yok.
Ben gündüzleri perdeyi kapıyorum bir süredir. Tabi komple karanlık değil yanlardan odaya ışık geliyor. Perde beyaz jaluzi model. Dış filtre hortumlarında alg oluşumu yok şimdilik güneş ışığı coşturuyor.