Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar bugün akşam saat 17.30 da her günkü gibi alabalığı küçük parçalar halinde verdim kaplumbağama. Fakat bir tanesi sanırım biraz büyük gelmiş olacak ki ilk defa yemeğini yedikten sonra ağzını açıp kapatmaya ağzından su çıkarmaya suda ses çıkartmaya başladı. Baya bi gözlemledim bu sürede normal davrandı yüzdü, uyudu. Ve saat 22.30 da tekrar alabalık vereceğim zaman yemeye çalıştı yani normal gibiydi ama yemedi. 10 dakika sonra birden suyun içinde deli gibi yüzmeye başladı ve sanki bi ses çıkardı gibi geldi ilk defa duydum böyle bi ses. Ve kafasını bi kaç kere sudan çıkartıp ağzını kocaman açıp kapatıyor. 1aydır bakıyorum ve ilk defa böyle bir şey olduğu için anlayamadım. Size danışmak istedim. Kaplumbağam tek yaşıyor ve 4-5cm boyunda. Bu arada ben kapta besliyorum biliyorum yanlış ama yaz bitince akvaryum almayı düşünüyorum. Her gün suyunu dinlenmiş su ile değiştirip kabını temizliyorum ve günde 4 saat güneşlendiriyorum. Kabında kuru alanı var ama hiç kullanmıyor. Yem olarak da alabalık,tetra reptomin ve karides veriyorum. Yardım ederseniz sevinirim. Neden böyle anlamadım
saat 23.00 ve şu an mışıl mışıl uyuyor sallana sallana benimki uyurken eli ayağını oynatıyor çok şirin. Ama bugün ağız açıp kapatma kusacak gibi davranması beni çok endişelendirdi. Şu an her şey normal gibi fakat bu olay kötü bir şeye sebep olur mu ne yapmam lazım ?
RE: Ağzından bir şey çıkaracak gibi ama çıkarmıyor(YARDIM)
Yemi yutamamis olabilir. Ama suyun soguklugundanda olabilir. Kuru alani tabi kullanmaz kuru alani isitma lambasi yok.
Su an sorun gozukmuyorsa sorun yoktur bence. Ama yarinda gozlemle onu.
Cvp: Ağzından bir şey çıkaracak gibi ama çıkarmıyor(YARDIM)
Biliyorum haklısınız yaz sonu hepsini halledicem. Sanırım yemini yutamadı. Verdiğim parçayı tek lokmada yuttu çünkü. İlk başta parçalamaya çalıştı ama başaramayınca hepsini yuttu. Çoğu kez tek lokmada yutmuştu ama bu seferki biraz büyük geldi sanırım. Şu an 23.15 tekrar baktım uyuyor hala burnu dışarda bi şekilde. Endişem bunun başka bi soruna yol açması.
RE: Ağzından bir şey çıkaracak gibi ama çıkarmıyor(YARDIM)
Yaz sonuna daha 2 ay var. Buyuk plastik kapta bir surre bakilabilir. Ben de 20 litrelik plastik kapta bakiyorum kaplumbagalarimi. İcine isitici da alirsiniz. Guzel de kuru alan yaparsiniz. Yaz sonunu cikartir. Tabi her gun guneslendiriceksiniz. İmkqn varsa filtre ve isitma lambasi da alinmali. Bu onun iyigili icin ;-)
Tabii ki burda hepimiz onların iyiliği içn birlikteyiz. Her gün 4-5 saat güneşlendiriyorum hiç aksatmadan. Kabına ısıtıcı filtre takabileceğim kadar büyük değil. 10 litrelik çünkü. Yaz sonu dediğime bakmayın akvaryumunu sanırım 1 aya kadar alıcam onu aldıktan sonra diğerlerini de halledicem. Yaz olduğu için ve İzmirde yaşadığım için pek soğukluk çekmiyor. Suyunun sıcaklığını kontrol ediyorum 25-28 arası oluyor hep. Ama yaşam alanı40cmlik bi alan ve yüksek değil pek bu da beni üzüyor tabi.
verdiğin alabalıkta ufak kılçık kalmış ve hayvanın ağzına batmış olabilir. bu arada alabalığı haftada bir veya iki haftada bir verebilirsin. çünkü alabalık vücuttan kalsiyumu çeker. fazlası zararlıdır. kabuk yumuşaması yapar.
izmirin suyu berbattır aşırı kireç yoğunluğu olan bir su. kabın 10 litre su alıyorsa en ucuzundan damacana su alman daha iyi olur. akvaryum ölçülerini netleştir. alabileceğin en iyi olanı al. sonra ekipmanları tamamlarsın.
akvaryumu 100 litrelik almayı düşünüyorum. Tek başına yaşayacağı için Allah ömür verirse onu 10 yıl kadar götürür herhalde. 10 yılda ne kadar büyür tam olarak bilemiyorum. Evet İzmirin suyu çok kireçli ben zaten damacana kullanıyorum. Dinlenmiş sudan kastım yumurtanın kabuklarının bekletildiği suydu. Kabuğu için iyi geleceği için er gün ondan koymaya çalışıyorum. Ama musluk suyu kullandığım zamanlar da oluyor tabii
Alabalıkta kılçık yoktu ona çok dikkat ediyorum. Ve bir de alabalığı günde 2 kere veriyordum diğer yemleri ile birlikte. Fakat önceden bayıla bayıla yediği karidesi artık hiç yemiyor reptomine de bir iki didikliyor. Alabalıktan başka bi şey yemeyince ben de ondan verdim hep. O zaman onu yarından itibaren azaltıyım. Zaten tek çeşit yemeye alışması beni de rahatsız etmişti. Teşekkür ederim
Ve bir de mürekkep balığı kemiğini kullanıyorum fakat nasıl kullanılacağını tam olarak bilmiyorum. Toz halinde suyuna bir miktar atıyorum. Böyle faydası olur mu sizce. Bunu nasıl ve ne sıklıkla uygulamalıyım ?
karides ve et türevleri reptomine olan ilgiyi yok eder. alacağın yemler sera raffy P ve carnivor bunlar karidese ve reptomine geçişi sağlar.
yumurta kabuğunu suya koymanın faydası yok tersine koku yapmaktan başka işe yaramaz. bunun yerine hayvan 6 cm ise calcil veya raffy mineral yem alınabilir. veya mürekkep balığı kemiğini un şeklinde öğütüp ıslanmış yeme bulayarak verebilirsin ama ağız yollu yerse yoksa suya girdiğinde ayrışır ve etkisi olmaz.
alacağın akvaryum 80*50*50h veya 80*40*50h ölçülerinde en az 8mm cam kalınlığı olursa iyi olur evladiyelik için minimum 100 lt su olmalı. kuru alan için indirilecek payı hesap edersen uygun yaklaşım bu ölçüler olur. bu sayede bir defada ekipmanlarıda alıp uzun vadede hesaplıya getirebilirsin. bu hayvanların ömrü iyi bakıldığında 25 senedir. erkekler 25 cm dişiler 30 cm boya ulaşabilir.
Yorumlarınız için teşekkür ederim Dediğiniz yemleri pazartesi alıcam. Sera yem de alıcaktım fakat gittiğim yerde olmadığı için tetra alabildim sadece. Ona tekrar bakıcam. Evet iyi bakarsak onlara ömürleri uzun. 100litre onu 10 yıl idare eder sanırım tek başına
Yumurta kabuklarının bekletildiği suyun faydalı oldugunu okuyunca forumlarda ben de uzun zamandır öyle yapıyordum. Faydası yoksa yapmanın bi manası yok. Bir de haftada 1 kere yumurtanın beyazından minik bi parça veriyorum. Bir iki ısırık alıyor anlaşılıyo yumurtadan. Bunun bi yararı veya zararı var mıdır yapmaya devam ediyim mi ?
haftada bir uygun. ayrıca içinde az su bulunan başka bir kapta yumurtanın sarısını ufak biçimde top haline getirip verirsen faydası daha fazladır. bu çabuk dağıldığı için suyu kirletir. kabın içindeki az suda yutkunmasına yardımcı olur.
100 litre idare eder yalnız en kısmı minimum 40 cm olursa hayvan büyüyeceği için manevra yapması rahat olur. ve yükseklikte kuru alan boşluğunu hesap etmelisin bu açıdan en azından 120 litrelik bir akvaryum uygun olur.
Cvp: Ağzından bir şey çıkaracak gibi ama çıkarmıyor
Teşekkür ederim Bu sabah suyunu değiştirirken ağzından baloncuk çıkarttı tekrar. Kaplumbağayı her gün nerdeyse 10-12 saat gözlemliyorum evde olduğumda. Böyle bi şey yapmıyordu önceden. Ama diğer davranışları normal. Şu kabarcık çıkarması beni rahatsız etti. Akciğer enfeksiyonu belirtileri yok.
Bugün alabalık vermedim sabah. Tetra reptomin verdim 2 saattir dokunmadı bile ama alışması lazım eninde sonunca yiyecek
yukarıda dediğim yemleri bulabilirsen yem yeme olasılığı kuvvetlenir. balon çıkarma hadisesi aynı zamanda tedirgin olduğu zaman o panikle verdiği nefes sonucuda çıkabilir.
Evet yarın dışarı çıktığımda o yemleri alıcam Sanırım sizin dediğiniz nedenden dolayı. Bi rahatsızlığı olsaydı normal davranmazdı sanırım. Gözlemlemeye devam edicem. İlginiz için çok teşekkür ederim
Bir de kaplumbağam son 1 haftadır ellerini ayaklarını uzatmış germiş bir şekilde duruyor genellikle. Böyle uyuduğu da çok oluyor. Bazen elleri içerde ayaklarını uzatmış duruyor. Bazen de tek ayağını sokup diğerlerini çıkartıyor. Bunda bi sorun var midir ?
bu dediğin sanırım kuru alanda oluyor. buna balerin duruşu diyoruz. hayvan ısıdan maksimum faydalanmak için bu hareketi yapar. bu en rahat oldukları zamandır. ayak sokup çıkarma hadisesi ise ya fazla ısınmadan kaynaklı soğutmak için veya lambaya doğru kendini meyil vermek için yapar.
Özellikle güneşlenirken çok yapıyor bunu Sanırım ısıdan o zaman. Endişelenicek bi şey olmadığına sevindim. Suyu sıcak değil 25-28 derece arasında bu da normal sanırım.
hayvan küçük olduğu için farklılıkları tolere etmesi yetişkinlere göre zor oluyor. yetişkinler yemi sabit oranda verildiğini varsayarsak bir miktar depolar ve bu gücünü korumasını sağlar. lakin küçükler gerek büyüme için harcadığı enerji gerek yaptığı hareketler sebebiyle yediğini harcadığı için zayıf bünyeli olurlar.