Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ağzından çıkan ses

Kaplumbağacibasi

Bronz 4 Üye
Kaplumbağam sürekli tükürük sesi benzeri bir ses çıkarıyor. Çok neşeli mutlu ama bu neden? Çiftide var.

Cvp: Ağzından çıkan ses

ya da su altından çıkarken mi yapıyor.

Su altinda evet. Yok hastalık değil ya eeminim dünyanın en hareketli ve en iştahlı kaplumbağası :)

Yok suyun yüzeyinde dolaşırken böyle suyu ağzına alıp tekrar tükürürmus gibi. Hani bizde denizde yapardık küçükken eğlenmek için ses çıkararak. Su içtiğini sanmıyorum o kadar uzun sürmemesi lazım bana dişisine kur yapıyormus gibi geldi.

Cvp: Ağzından çıkan ses

buna benimkilerden birinde birkaç defa denk gelmiştim hava alırken bir parça su ağzına girdiğinde onu çıkarmak için böyle bir şey yapıyor. ben bunu heyecanlı olmalarına bağlıyorum. sebebi de beni görünce yem vereceğimi sanması, eli ayağına dolaşmak gibi bir durum.normalde ses çıkarmazlar. 10 sene üstü yaşlarda nadiren ses olayı olduğunu belirtenler var. kurlar ya da diğer davranışlar sadece hareketlerle yapılır.

Geri