Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ağzını açtı

Cvp: Ağzını açtı

Çok teşekkürler sizlerin yardımları sayesinde Pıtırım yaşıyor

Şimdi diğer kaplumbağamın ağzından su gibi birşey geldi

Tekrarı halinde değerlendirmeye almalı. Ağızdan akıntı olacak bir durum genelde olmaz. Yemlerde sindirim güçlüğü çekecek bir seçenek var mı?

Omuydu bilmiyorum ama biri zor çiğneniyor. Belki sindirimide zordur. JBL, Sera, Tetra üçlüsünden şaşmamalı. Kurutulmuş canlılarda tropicalde alternatif olabilir.

evet ama elimde var diye kullanıyorum bir iki gün vermedim diğer yemlerden 1 tane yediler :honk:

O yüzden azar azar veriyorum pets family den

Diğer kaplumbağam sudan çıkıp sürekli ağzını açıp kapıyor ağzına elini sokuyor acaba kusmak mı istiyor :ff:

Acaba bir şey yutmaya çalışıyor yada takılı kalmış olabilir mi? Ağzını açınca bakmaya çalış Seda. Yemi kısa süre öncemi yedi? Başka bir deorla taşla oynadı mı? Ağız açma kapama sebebi üşütme değilse bunlarda olabilir. Ancak el ısırma genelde deri değişiminde olur. Bu ayrı değerlendirilmeli. Kendini kusturaması mümkün değil.

Hayır taşlarla oynamayı çok sever ama palmiyeli fanuslardan palmiyesini almıştım onu ısırdı ama parça kopması olmadı ucunda ufak parçalar vardı kemire kemire acaba onlar mı ama onlarda boğaza takılacak bir şey değil

Açıp baktım(Zaten elime alınca direk ısırmak için ağzını açıyor) bir şey gözükmüyor

Benimkisi de bir keresinde yapmıştı onu ve hatta ses eşliğinde. Hiç bu kadar korkmamıştım sesi duyunca. Boğazına yem takıldığını düşündüm 3 yemi arka arkaya tek lokmada yutunca. Yeni yemi yedirdim belki yutar diye tahmin yürüterek ve oldu da sanırım. Eğer geçmediyse yem yemesini sağla. Bir şey takıldıysa yemle birlikte gider.

Yem yedirdim kesildi Özgecim içimi çok rahatladım sen kapluşunu hangi veterinere götürdün :ff:

Sen de izmirdesin sanırım seda :) ben bornovada asya veteriner kliniğine götürdüm ve iyileşti bizimkisi çok şükür. eğer hastalık başındaysa seninki de çabucak iyileşir. ilerlediyse de ona göre bir ilaçla iyileşir bence kaplumbağan :) sanırım seninki de akciğer enfeksiyonuydu yanlış hatırlamıyorsam ?

Yok biraz gözledim deri değiştiriyor ağız kenarlarındaki derileri koparmak için yapıyormuş peki boğazına bir şey takıldıysa nasıl dışkılayabilir ki :ff: Veteriner için de sağol ^^

eğer yuttuysa takılan şeyi (takılan şey taş vb şeyler değilse) normal yemi ile beslendiyse dışkısında bir sorun olmaz bence. gözlemlemeye devam et için rahatlasın :)

çok küçük plastik parçası olabilir peki çıkmazsa devam ederse veteriner ne yapabilir ki :ff:

Ufak bir şeyse ki zaten sen yapay ürünü kontrol etmişsin onu atar.
Seda, silis kumun var mıydı? Bu deri değişiminde faydalı olur.

Hayır yok ama almayı düşünüyorum sürtünmeleri için yer var

Kabuk değişimine diğer mango kökü gibi malzemeler faydalı olabilir ama deri değişmine destek sağlayan tek ürün silis kum Seda. Aklında bulunsun, ince doğal sarı olan en uygunu.

Peki zaten bakıyordum uygun olduğum an alacağım ama öncelik uvb lambam şöyle en fazla 60 tllik var mı :ff:

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13212&ad=jbl-solar-reptil-jungle-uv-190-kompakt-surungen-terraryum-lambasi-15-w
Malesef bundan başka ampul pet shoplarda dahi göremedim. Geçenlerde aynısına bir yer 150 tl etiket koymuştu.

Kum içinde aşağıdaki link bulunsun.
http://vitasand.com/tr/urun/detail/2/70.html

Geri