Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Ağzıyla Kabarcık Çıkarma

Erik

Bronz 4 Üye
Katılım
31 Tem 2012
Mesajlar
54
Burda suyun üzerindeki kabarcıklardan bahsetmeyeceğim.. birkaç gündür ses geliyordu kaplumbağamdan ama nedir anlayamamıştım dün izlerken farkettim..bizimki sürekli suyun üzerine çıkıp nefes alıyor ve suya geri girdiğinde aldığı tüm nefesi bırakarak kabarcık çıkarıyor..ve bunu cidden sürekli yapıyor bi nefes alıyor indiriyor kafasını tekrar çıkarıyor nefes alıyor indiriyor..ve ben bu kaplumbağamın hareketlerinden biraz endişeleniyorum..sürekli yan bir şekilde duruyo yan şekilde yüzüyo iyice işkillendim..daha önce videosunu çekip göndermiştim..o konu da aşağıda :

mailto:/forum/Konu-sizce-akciger-enfeksiyonu-kapmis-olabilir-mi.html

bu kabarcık olayının da videosunu çektim isterseniz onu da koyabilirim
 
Cvp: Ağzıyla Kabarcık Çıkarma

Yan yüzmesi akciğer enfeksiyonu göstergesi sanırım. Yan yüzüyor demeseydiniz, oynuyordur normaldir diyecektim ama bir veterinere danışmakta fayda var bence..
 
Evet akciğer enfeksiyonu olmuş. Yan yüzmesinin yanında aldığı tüm oksijenide tutamıyor demekki. Sık nefes almasıda bu sebepten kaynaklı. Hemen veterinere görürüp tedaviye başlamanızı öneririm.
Geçmiş olsun.
 
Cvp: Ağzıyla Kabarcık Çıkarma

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kAhOV8tosJU&feature=youtu.be[/video]

bu da baloncuk hareketinin videosu..oyun olarak mı yapıyor yoksa hasta mı gerçekten çözebilmiş değilim hasta değilse de boş yere ilaç yüklemek de içime sinmiyor.. bir konuda akciğer enfeksiyonunun belirtileri sayılmış

-Eğri eğri yüzmek.
-Alt kabukta pembeleşmek.
-Suya koyulduğunda dibe çökmesi ve suyun dibinde hiç hareket etmemesi.
-Burundan veya da ağızdan salya gelmesi.
-Çift gözün kapanması.
-Nefes alırken hırıltılı sesler çıkarmak.
-İştahsızlık.
-Gözlerde çapak veya da şişme.
-Zor nefes almak.
-Hapşırmak.
-Kuru alanda normalden çok daha fazla vakit geçirmek.


diye...
eğri eğri yüzmek var evet..alt kabukta pembeleşmek bana göre yok..suya koyulduğunda bazen direk dibe çöküyor bazende hemen hareket ediyor..sürekli suyun içinde olduğu için salya varsada ben farkedemiyorum..iki gözü de fellik fellik açık :D özellikle nefes alırken hırıltı çıkarıyor mu diye elime alıyor ve dinliyorum ama hiçbir sese daha şahit olamadım..iştahsızlık hiç yok 24 saat yemek versem yer sorun değil onun için..gözlerde bir problemi yok..hapşırdığına rastlamadım hiç..kuru alanda fazla vakit geçiriyor mu bilmiyorum çünkü gün içinde evde olmadığım için pek göremiyorum ama akşamları hiç kuru alana çıktığını görmüyorm..

ne yapacağımı gerçekten şaşırdım..rahatsızsa biran önce iyileştirmeliyim ama rahatsız değilse de boş yere ilaca boğmak da içime sinmiyor :S
 
Cvp: Ağzıyla Kabarcık Çıkarma

uva lamba kullanın 10 saat kadar açık kalsın kemiklerini ısıtsın metabolizması hareketlensin ve hergün 1 adet raffy p yeme veya aynı ölçüde başka bir yeme bir damla vitamin damlatın. ve ağzına tutarak verin. suda ayrışmasın. bir hafta takip edin. sonra ne olacak bakalım. bu arada suyu 28-30 arası bir ısıya getirin. sağ kısmında yatıklık var ve sağ ayakları ayakları sanki diğeri göre yavaş kalıyor gibi. videoda başka belirti gözükmüyor.
 
Cvp: Ağzıyla Kabarcık Çıkarma

cem' Alıntı:
uva lamba kullanın 10 saat kadar açık kalsın kemiklerini ısıtsın metabolizması hareketlensin ve hergün 1 adet raffy p yeme veya aynı ölçüde başka bir yeme bir damla vitamin damlatın. ve ağzına tutarak verin. suda ayrışmasın. bir hafta takip edin. sonra ne olacak bakalım. bu arada suyu 28-30 arası bir ısıya getirin. sağ kısmında yatıklık var ve sağ ayakları ayakları sanki diğeri göre yavaş kalıyor gibi. videoda başka belirti gözükmüyor.

suyun sıcaklığı eğer termometrem yanlış değilse sürekli 28-29 derecede sabit..uva lambam yok fakat kullandığımız ısı lambası sabah 6 aksam 7 arası açık sadece 1 saat kapanıyor sonra tekrar geri açılıyor..sürekli raffy p yem yiyorlar zaten..fakat hiçbi şekilde vitamin vermedim tospalara..vitamin nedir nasıldır bilmiyorum tavsiye edeceğiniz birşey varsa anında alırım problem değil..tospa aşırı hareketli..biz odada değilken ne yapıyordur bilmiyoruz ama biz odaya girmeyelim camı kıracaklar nerdeyse o derece çıldırıyorlar yem istemek için


Biraz önce konuları okurken AEK arkadaşımızın başına gelen birşeyi okudum..küçük kaplumbağaaya büyük kaplumbağa tarafından zarar verilmesi özellikle yem yerken..bizde 2 kapluş var iikisini de aynı anda aldık fakat biri yan yatan ufak kaplumbağaya oranla cidden iri kaçtı artık beslenmesinden midir bilemiyorum..ufak kapluşum 8 cm civarında diğeri ise 10 cm civarıında ve bu boyutlara yaklaşık aldıktan 8 ay sonra ulaştılar..yada ben yanlış ölçüyorum :D büyük olanın küçk olanın ağzından yemi alıp yediğini de yem kapma savaşında kolundan ısırtığını da biliyorum..yem verirken özellikle birbirlerinden uzak tutmaya çalışıyorz ama bu bzen olmuyor..AEK arkadaşımızın yorumunda da yan yüzmenin büyük kaplumbağa tarafından zarar verildiği için olabildiği yazıyor..acaba öyle bir durum olabilir mi bizimkinde de..çünkü yan yüzme haricinde gerçtekten diğer belirtilerin çoğu yok
 
Cvp: Ağzıyla Kabarcık Çıkarma

vitamin olarak petshopta damla şekilde satılan ürünlerden alın. ben eczaneden sanasol almıştım ama çok şekerli bir şurup vazgeçtim kullanmayı. sera veya deep fix'in damla vitamini var toz vitaminler kullanışlı değil. sera raffy mineralde alabilirsiniz. hem yem hem vitamin, yem çeşitlerinize artırın. raffy p ile olmaz sadece. belki herhangi bir vitamin eksikliğinden de olabilir bu durum. uva lamba uvb gibi pahalı değil ama normal ampul kadar ucuzda değil fakat bu hastalık durumlarında şart. ısıtıcı lamba dışardan ısıtırken uva ampul içine de işliyor ısı verme özelliğide var o zaman diğerinide kullanmaya gerek olmaz. internetten uygun fiyata bulabilirsiniz.
 
Cvp: Ağzıyla Kabarcık Çıkarma

Sera reptilin vitamini alabilirsiniz. Cem' in dediği gibi yeme damlatarak vermek gerekir.

Benim kaplumbağalarımda boy farkı 4 cm idi ve biri 4 diğeri 8 cm boydaydı. Yani aradaki orantı fazlaydı ve ufak çok çelimsizdi. Bence sizde bu tarz yıpratıcı durum olması zor. Genede bir ihtimal öylemidir diye 5-6 gün Cem' in bahsettiği gibi gözlemleyin. Bunu yaparken ya komple ayırın yada yeriniz yoksa birini dışarıda bir kapta yemleyin. Böylece darbe ihtimalleri azalır. Eğer aynı durum bu süre sonunda devam ederse yada yan yüzmede artış, diğer belirtiler oluşursa kesinlikle tedavi aşamasına geçin.

Şimdiden geçmiş olsun.
 
Cvp: Ağzıyla Kabarcık Çıkarma

cem' Alıntı:
uva lamba uvb gibi pahalı değil ama normal ampul kadar ucuzda değil fakat bu hastalık durumlarında şart. ısıtıcı lamba dışardan ısıtırken uva ampul içine de işliyor ısı verme özelliğide var o zaman diğerinide kullanmaya gerek olmaz. internetten uygun fiyata bulabilirsiniz.

kullandığım ısıtıcı lamba budur...

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=13209

uva lambaya gerek varmıdır bilemiyorum yada bu uva lambamıdır aslında :D gerçi açıklamasında canlılarn aktivitesini ve iştahlarını artıran uv-aışınımı yayar diyor ama :D
 
Cvp: Ağzıyla Kabarcık Çıkarma

Bu lamba uygundur. UVA ışını ve gerekli ısıyı verir.
 
Cvp: Ağzıyla Kabarcık Çıkarma

bu akşam itibariyle tedavi süreci başlıyor :) ufaklığı diğer akvaryuma alıyorum..çok fazla derin olmamakla beraber yüzebileceği kadar bir su olacak..tabi ısısını 30derece civarına çıkaracağım..kuru alanı zaten mevcut..ayrıyetten mevcut yemlerime ek olarak jbl agil, serra raffy p ve serra reptil aldım..ayrıca bir tane de serra mineral olduğunu düşündüğüm bir yem aldım..adam büyük kutu almış o şekilde satamayınca poşetleyip poşetleyip satıyor..gerçi kutusunun üzerinde serra raffy mineral yazmıyordu ama kullanan arkadaşlar belki yardımcı olur diyerek fotoğrafını çekiyorum..ayrıca vitamin de aldım onların da fotoğrafını ekliyorum..uygulmam ve yemlerim hakkında görüş belirtirseniz sevinirim :)

mailto:/1snnnq.jpg
mailto:/vdp8x2.jpg
 
Cvp: Ağzıyla Kabarcık Çıkarma

Poşet içindeki mineral yem değil. Herbivor. Bitkisel içerikli bir yem.
Vitamin olarak daha çok sera reptilin yada jbl aqua önerirdim.
Sera raffy p ve reptil carnivor direk ana yem. Poşet içerisindeki bitkisel ek yem. Agilde ana yeme yakındır.

Hasta kaplumbağa için su ısısı uygun. Su yüksekliğide şu aşamada derin olmayabilir. Rahatça içinde yüzebilmesi iyi.
 
Cvp: Ağzıyla Kabarcık Çıkarma

herbivor kara kaplumbağası için otçul bitki benimkiler hiç yemedi. carnivor deneyimlerime bakarak yemlerin havyarı diyebilirim. en zevkle yedikleri yem. suyu az ve ısıtıcı kullanıcam diyorsunuz. dikkat edin ısıtıcı hava temasında patlar. sudan çıkmayacak ve üzerine konduğunda camını kırmayacak birşeyle sabitle.
 
Geri
Üst