Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sammy 7 cm , Shelly 6 cm, Ray 9 bucuk cm
Eskisi kadar korkmuyorlar ama yanlarına çok yaklaşınca atlıyorlar
Çok teşekkür ederim Bu arada sabah kalktığımda sazlardan eser yoktu. Sadece eledoa ve anubiaslar kalmış.
Valla şaşırmadım hiç
Hayır bide böyle bir yeme şekli olamaz, sazların kökleri duruyo hepsini dibinden kemirmişler sadece kök kalmış yapraklar su yüzeyinde. Ebe arkadaş yaprakları üstünden yesene yaa
Hem Ray, hem akvaryum hem de bitkileriniz muhteşem görünüyor Böyle doğal görünümlü kaplumbağa akvaryumlarını bulmak çok güç. Benim de bu boyutlarda boş bir akvaryumum var. Hele bir akvaryum dolabım gelsin kuracağım 1-2 haftaya. Yalnız bu kemirme olaylarının devamı gelecek. Kimse değinmemiş ama bitkili bir kaplumbağa akvaryumunu yaşatmak olduça zordur. Bitkilere ısındıkça daha çok yemeye başlayacaklar. Anubiaslar dışında(tatları ekşimsi olduğu için bir kere denedikten sonra bırakacaklarını tahmin ediyorum) oradaki bütün bitkileri yiyeceklerdir. Hatta yetişkin kaplumbağalar bambudan bile güç bela becerebilseler de ısırık alabiliyorlar. O yüzden diğer bitkileriniz de haşat olursa yeni bitki olarak su mercimeği ve bambudan şaşmayın derim. Özellikle de su mercimeği kolay büyür ve kaplumbağaların da çok severek yediği ve yararını gördüğü bir bitkidir.
Emre bey yorumlarınız için teşekkür ederim Yaşatmak zordan öte mümkün değil bitkileri. Zaten şuanda saz ve nilüferden eser yok. Eledoalarında %80 ini yediler. Su mercimeklerini yemeleri için almıştım zaten. Ama sizinde dediğiniz gibi anubiastan en fazla 1 tane ısırık aldılar. Şuan çiçekte bir ısırık var ama daha dokunmadılar bile acı geldi demekki
Bitkilerden eser yok Burak bey Deneyin derim ama direk yediler Bende şuanda bir bitki bile kalmadı. Güzelim anubiasın üstü ısırıklar içinde kaldı Semender akvaryumuna aldım yaşatmaya çalışıyorum