Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfekiyonu mu

karbeyaz

Yeni Üye
 Kaplumbağam yaklaşık 1,5 yaşında. Akvaryumlarında her şeyi (dış filtre, ısıtıcı, uv lamba vb.) var. iştahı falan var. ne verirsek yiyiyor. davranışları da normal. Ama yaklaşık bir aydır yamuk yüzüyor. Suyun tabanında uyuduğunda bi tarafı havaya kalkık uyuyor. Tek hastalık belirtisi bu. arada bi de mango kökünden kopan küçük parçaları yerken gördüm. Hastalığı ne, ve ne yapabilirim hastalığnın geçmesi için?

Cvp: akciğer enfekiyonu mu

karbeyaz' Alıntı:
 Kaplumbağam yaklaşık 1,5 yaşında. Akvaryumlarında her şeyi (dış filtre, ısıtıcı, uv lamba vb.) var. iştahı falan var. ne verirsek yiyiyor. davranışları da normal. Ama yaklaşık bir aydır yamuk yüzüyor. Suyun tabanında uyuduğunda bi tarafı havaya kalkık uyuyor. Tek hastalık belirtisi bu. arada bi de mango kökünden kopan küçük parçaları yerken gördüm. Hastalığı ne, ve ne yapabilirim hastalığnın geçmesi için?

Düzensiz veyahut yamuk yüzme belirdiğinde,bu belirtinin nedeni genellikle akciğer enfeksiyonu oluyor.Akciğerlerde sıvı birikmesi yüzüşü etkiliyor olabilir.Bir hekim gözetiminden geçip teşhis koyulması en sağlıklı hareket olacaktır.

Su ve kuru alan ısısı nedir. Bulunduğu oda sıcaklığı nasıl ?

Belirti akciğer enfeksiyonu. Hayvan düşme yada çarpmaya bağlı darbe almadı değil mi ?

Bir de düzenli mineral yem veya vitamin damla veriyor musun. Kabukta yumuşama var mı ?

Ne versek yiyor demişsin verdiğin yiyecekler nedir ?

Mangonun liflerinde açılma varsa bunları maket bıçağı veya makas ile al. Yemesi sakıncalı.

Su ısısı 28-29° kara ısısını bilmiyorum.
Akvaryumdan hiç çıkartmıyorum. Darbe almamıştır.
Evet minaral yem veriyorum. Diğer kaplumbağama göre alt kabuğunda çok az bir yumuşaklık var.
Yemleri sera raffy p, gammarus, vital, mineral jbl agil.

Gerekli yemlerin hepsi var. Mineral yemi bu ve sonraki hafta iki kez ver. Su 28 dereceyi aşmasın. Kuru alanı 32 derece yap. Bunu hesaplamak içinsuda kullandığın dereceyi kuru alana kibrit kutusu koyup üzerine dereceyi yatır. Takriben 20-30 dakika sonra bak ona göre mesafeyi ayarlarsın. Evde kullanılan derecede olur.

Hangi şehirde ikamet ediyorsun.

Yem verirken tekrar baktım. Üst kabuğunda çok hafif bir yumuşama var.
Bursa

Bursada bildiğim hekim yok. Eczaneden genta damla al. Her gün bir damla yeme damlatıp ver. Minerali bu hafta iki gün yap. Kabuk boyu ne kadar ?

Sadece dediğinizi yapsam düzelir mi yoksa veterinere götürmem gerek mi? 8 cm kabuk boyu.

Bursada kaplumbağadan anlayan hekim varsa arkadaşlar yazsın. O sürede dediğimi uygula. 3 günde bir durumunu bildir. Üşümeye yönelik önlemleri al özellikle kuru alana çıkma aşamasında ısıtma lambası altına gidene kadar ki süreç üşümeye maruz kaldıkları durumdur. Kuru alan 32 dereceden aşağı düşmesin.

UvA+uvb'li ampulün faydasıda çoktur. Alabilirsen al.

Cvp: akciğer enfekiyonu mu

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi (Hayvan Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi)

Başhekim: Prof. Dr. Sezgin ŞENTÜRK

Tel : 0 224 2940805

Hayvan Hastanesi Tel : (+90 224) 294 08 01-02

Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Adres : Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi
16059 Görükle Kampüsü-BURSA

Ayrıntılı Bilgi İçin Tıklayınız

Öncelikle geçmiş olsun umarım en yakın zamanda normale döner.Yukarıda arkadaş başkehim Sezgin beyin bilgilerini vermiş.Uludağ üni hayvan hastanesinde egzotik hayvanlara bakan Hüseyin CİHAN bey ile görüşmenizi tavsiye ederim.Sezgin bey kadar kendiside oldukça ilgilidir.Ayrıca mail atarakta irtibata geçebilirsiniz.
Acil şifalar dilerim.

Ass. Prof. Dr. Huseyin CIHAN
Uludag University, Fac. of Veterinary Med.
Dept. of Internal Medicine, Animal Teaching
Hospital, Gorukle Campus, Gorukle - BURSA
Tel (Office): +90 224 2940813
Mail: [email protected]

Hayvan akciğer enfeksiyonu. Teşhis ve tedavi için arkadaşların önerdiği yere gidin. Kabuk yumuşamasına ciddi sorundur. Mineral yemi haftada iki kez verin.

Diğer hayvan hasta olandan büyük MÜ? Yem yerken yada başka zaman çırpınmalarda fazla darbe alıyor mu?

Hayvanların bulunduğu odada sigara içiliyor mu?

Geri