65 cm lik akvaryumda 2 kaplumbağa (kum ve çakıl yaklaşık 4-5 cm civarındalar) ve bir tane leopar vatozum var. ısıtıcı ve filtre mevcut. herşey iyi giderken çakıl (normalde hiç bir yeme hayır demez tek lokmada yutar) yem yememeye ve suya inmemeye başladı. araştırmalarım sonucunda akciğer enfeksiyonu olduğunu düşünüyorum.akciğer enfeksiyonu dememin sebebi anlattığım gibi sudan çıkmayan çakıl suya hiç inmiyor ve yem yemiyor. gözlerinde problem yok, sümüksü sıvı da görmedim. ara sıra esneme-hapşırık benzeri ses çıkarıyor ve suya attığımda ağzından baloncuk çıkarıyor ve suya batmıyor. problem başlamadan önce akvaryumun kapağını açık bırakmıştım hava da soğuyunca akciğer enfeksiyonu olabileceği kanısına vardım. eczaneden doksisiklin kapsül aldım. ısıtıcıyı 33 dereceye çıkardım. yarım kapsülü bir bardak kadar suda eritip vitamin ekliyorum. her gün 12 saat çakılı içine bırakıyorum. tedaviye başlayalı 2 gün oldu hala yem yemiyor çok zayıfladı. tavsiyelerinizi bekliyorum iyileştirmek için ne yapabilirim.