Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonu, Çakılı kurtarabilir miyiz?

Cvp: akciğer enfeksiyonu, Çakılı kurtarabilir miyiz? lütfen yardım!!!

Vitamin antibiyotiğin etkisini azaltmaz. Ayrıca kaplumbağalar için kullanabileceğiniz bir ağrı kesici yok. İnsanlar için olan antibiyotikleri de kullanmayın. Oturduğunuz şehirde veterinerlik fakültesi varsa oraya götürün. Yoksa da bir veterinere danışın. Bunları yapma şansınız yoksa tedaviye devam etmelisiniz.

Cvp: akciğer enfeksiyonu, Çakılı kurtarabilir miyiz?

az önce bir veterinerle konuştum. tedaviye bir süre daha devam etmemi daha sonra ısıtıcıyı çıkarmamı söyledi. gerekçesiyse hayvan sıcak nedeniyle kış uykusuna yatmadığı için doğal dengesi bozulmuş olabilir dedi. kaplumbağanın kış uykusuna yatması zorunlu mudur var mıdır böyle bir şey ısıtıcıyı çıkarayım mı?

Kaplumbağalar doğal hayatta zorunluluktan kış uykusuna yatarlar ve bizim beslediğimiz reslerin doğal yaşam alanları sıcak yerler olduğu için kış uykusuna yatma gibi bir zorunlulukları yoktur. Aksine akciğer enfeksiyonuna sebep olan tek şey soğuk su ve havadır. Çoğu veterinerler sürüngenler hakkında bilgisiz. Siz sıcaklığı akvaryumda 30 derecede sabit tutun. Tedaviye de bildiğiniz şekilde devam edin.

arkadaşlar çakıl hala iyileşmedi. 5 gün arkadaşım baktı (ilaç tedavisine devam) şehir dışındaydım kumla çakıl aynı boydayken şimdi kum çakıldan bariz şekilde büyümüş 5 günde ayrıca vatozu da yemişler. doksisiklini tam kapsül kullanmaya başladım. sizce ne yapabilirim??

Tedaviye önceki kürde uyguladığınız gibi ancak tam kapsül olacak şekilde tekrar başlayın. Tamamen düzelmeden ilacı kesmek hastalığın daha şiddetli nüks etmesine ve hatta aynı doz ilaca daha az yanıt vermesine neden olur. Kapluşunuz hiç birşey yemiyorsa kıyma tutun ağzına eğer yerse üzerine vitamin damlatıp verin. Ne kadar iyi beslenirse o kadar çabuk iyileşme şansı artar. Beyaz et, kıyma, karides kutusunda bekletilmiş ana yemler hepsini deneyin yemesi için. Geçmiş olsun :(

tedavi 2 haftadır sürüyor hiç kesmedim. 3-4 güne bir yem yiyor bazen tek parça, bazen bir haftada yiyeceği yemin hepsini yiyor. vitamin damlatıyorum yem yiyecek gibi yaptığında ağzına alıp tükürüyor sanırım vitaminini sevmiyor..

Geçmiş olsun. Bu arada akvaryuma vatoz tekrar almayın. Onun eti kaplumbağa için zararlı diye hatırlıyorum.
Tedavi iki haftadır sürüyor ve cevap vermiyorsa veterinere gitmenizi öneriyorum. Uzman kişi daha iyi yardımcı olur.

vatoz almamak için çok geç :) bugün gittim daha büyük bir vatoz ve bir tane daha kapluş aldım. hatta 4 e tamamlamayı düşünüyorum kapluşları. vatoz almadığım zaman akvaryumun camı ve içerisindeki taşlar bir hafta içinde görünmez oluyor. vatoz eti zararlı mıdır bilmem ama vatoz ortadan kaybolduktan sonra kum çakıla göre neredeyse yarım cm büyümüş 1 hafta içerisinde :) akvaryumcularda satılan küçük kaplumbağaların cinsiyetini anlamak mümkün mü? 2 erkek 2 dişi olsun istiyorum. alt kabuğundaki desenler küçük olanlar dişi büyük ve sık olanlar erkek olabilir mi?

Desenlere güvenmeyin. Küçükken doğru anlaşılmaz.

Alt kabuktaki desenlerden cinsiyet tahmini yapanlar oluyor ama doğru olduğunu zannetmiyorum. Cinsiyet tahmini için kapluşun en az bir yılını doldurması gerekir.

peki kurduğum mantık doğru mu 1 yaşındaki kaplumbağa için? 65 cmlik akvaryuma 4 kapluş çok gelir mi? bir de bu vatoz da gidici duruyor ben bu yosundan nasıl kurtulabilirim :))

kum az önce yeni aldığım kaplumbağanın kolunu ısırdı neredeyse koparıyordu normal bir davranış değil sanırım ne yapabilirim zarar verir mi yeni aldığım kapluşlara?

65 cmlik akvaryumda 4 kaplumbağa en minik halleri ile bakılabilir ama büyüdükçe akvaryumu büyütmeniz gerekir. Hatta hepsi dişi olursa belki 2 ayrı akvaryuma ayırmanız da gerekebilir. Dişiler daha büyük oluyorlar yetişkinliklerinde. Eğer aralarında kavga olduysa mecburen ayırmanız gerekiyor şimdiden. Birbirlerine ölüme varabilen ciddi zararlar verebilirler anlaşamadılarsa.

Yosunla ilgili sorunun kaynağına inmeli. Akvaryum direk güneş alan bir yerde mi? Fazla ışık mı alıyor?
Ayrıca bundan sonraki ilk yapmanız gereken bana göre kaplumbağaları almadan önce elinizdekileri ayıracak yeni bir sistem kurmak olmalı. Ciddi yaralanmalar meydana gelebilir.

arkadaşlar anlaşmazlıklar ilerde artarsa söylediklerinizi uygularım. ancak herşey üst üste geldi şimdi de ısıtıcı 35 dereceye ayarlı olmasına rağmen 26 dereceyi geçmiyor akvaryum. iyileşme aşamasında problem yaratır mı?

Süreci sekteye uğratır bu sıcaklık, yeni bir ısıtıcı almalısınız.

arkadaşlar her şeyi söylediğiniz gibi yapıyorum ama hiç düzelme belirtisi yok hatta kötüye gidiyor. bugün ilaçlı sudan aldığımdan beri suya batamıyor. daha dün yüzebiliyordu bugün odun parçası gibi suyun üstünde suya batamıyor ne yapabiliriz??

Onur bey, maalesef yapabileceğiniz şeyler sınırlı. Ya sürüngenler konusunda bilgili bir veteriner bulacaksınız ona tedaviye gidecekseniz ya da evde kendi uyguladığınız tedavinin cevap vermesini bekleyeceksiniz. Akciğer hastalığı tedavisi zor bir hastalıktır. Forumda onlarca üyemiz bu illet hastalık yüzünden kaplumbağalarını kaybettiler.

Malesef Umut Beyin söylediği gibi tedaviye yanıtı beklemekten başka elimizden birşey gelmiyor :( İsterseniz bir yandan da veteriner araştırmaları yapın ya da bulunduğunuz ilde veterinerlik fakultesi varsa oraya da götürebilirsiniz :(

Acil şifa dilerim. Bayağı ilerlemiş hastalık. Bence de uzman görmeli. Su sıcaklığı çok önemli. Su soğuk kalmasın.

veteriner hekim araştıracağım. peki bana önerebileceğiniz alternatif tedavi yöntemi ve ilacı var mı doksisiklin haricinde?

Geri