Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu mu? Ne yapmalıyım?

Kapluşe Şirine

Yeni Üye
Merhaba 4 cm boyunda su kaplumbağam var, bir hafta kadar önce çok kısa hapşuruk veya baloncuk gibi sesler duymaya başladım fakat anlam veremedim, kaplumbağaya döndüğümde bir şey göremedim. Dün tesadüfen kuru alanda ışık altında ağzını açıp kapattığını gördüm, korktum. Ağzı kurumuştur diye düşündüm fakat bugün kuru alanda birkaç defa hapşurduğunu gözlemledim, gözlerini kapatıp açıyordu, birkaç defa ağzını uzun uzun kapatıp açtı. Yemini normal yiyor. Isıtıcısı mevcut 28-29 derece. Nesi var, ne yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına ikişer damla damlatın. Yem yiyor ise öğünün ilk stick yemine damlatıp verin. 1 hafta uygulayın sonra bakalım.

Hayvan yem yiyor oradan vitamin alır. Birden yüklenmeyelim. Siz takip edin olumlu olumsuz gelişmeleri bildirin.

Merhaba dün sabah gentaguta başladım sabah akşam ikişer damlalı yedi ancak bu sabah itibarıyla yememeye başladı,
stick yemi hiç yiyemiyor karidesi kırıp verdim minik minik 3-4 parça yedi. Ne yapılabilir?

Yemden ilacın tadını farketti. Siz direk ağzına damlatın. Bir iki gün sonra stick yeme başlayın. Yemin kendi kokusunu alınca yemeye başlar.

peki egzotik hayvan veterinerine götürmek, bitkisel ilaç destekleri daha iyi çare olur mu? kaplumbağa daha minik 4 cm. Veteriner görüşlerinizi merak ediyorum

Dik tutup ağız çevresine 15-20 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi sürün. O vaziyette bir kaç dakika bekletin ağız aralığından girsin.

uyumaya bırakmıştım, beş dk geçti geçmedi geldiğimde suda ters dönmüştü ve çevirdiğimde ağzından kan geldi, nedeni ne olabilir?
ağzını ileri atıp açma kapatma hareketini artırdı, yorulunca kafasını kuru alanda zemine koyuyor.

en son üç saat önce ağız açıp kapatma hareketini yaptı, karın masajı, nefes üfleme yaptım fayda etmedi. bacaklarında tepki yok. öldü mü kapluşhanım?

Kuru yere alıp 24 saat bekletin. Tepki yoksa. Kendini salma yada sertleşme varsa gözler içeri çekilmiş ve göz çukuru belli ise gözleri aralık ve hala o halde duruyorsa hayvan ölmüştür.

Hayvan uzun süre su içinde durmuş olmalı. Akciğerler işlevini yitirince ciğerler kan dolar.

Cem Bey yavruların bu enfeksiyondan kurtulma şansı neydi, egzotik veterinere de götürdüm ama maalesef kaybettim yavrumu, çok çok üzgünüm.

Yavrular son safhaya girerse kurtulma ihtimali çok az. Birkaç tane kurtardığımız oldu. Bünyeleri zayıf olduğu için üşüttüklerinde akciğer enfeksiyonuna çevirmesi çabuk oluyor.

Hekim iğne yaptı mı? Doz iyi ayarlanmazsa bu sebeple de ölüyorlar.

Akciğer enfeksiyonu kaynaklı hastalıktan %90 gibi bir oranı halsizliğe bağlı boğulmadan ölüyor.

Anladım Cem Bey, hekim iğne yapmıştı evet a ve d vitamini. hatta bugün tekrar dozuna gidecektik olmadı... güzel büyüyordu hareketliydi, yaramazdı, geldiğinde 7-8gr idi. iki ayda 16 grama çıkmıştı. yavrucağızım toparlayamadı

Geri