Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

akciğer enfeksiyonu mu oldu?

minikedi_hande

Bronz 5 Üye
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
25
merhaba bn yeni üyeyim.adım hande.kapluşumda bazı değişiklikler oldu.akciğer enfeksiyonu belirtilerinden göz kapanması,burundan baloncuk çıkması ve kuru alanda çok durma gibi belirtiler var.2 gün sonra akvaryuma geçibilicem.sizce akciğer enfeksiyonu mu?
 
öncelıkle hoşgeldiniz.. kaplumbağanızın alt kabuğunda pembeleşme varmı?
 
Alt kabukta pembeleşme, yemek yememe, garip sesler çıkartma givi şeyler de var mı? Derhal kaplumbağadan anlayan bir veterinere götürün...Götüremeyecekseniz eczaneden monodoks alın biz size nasıl kullanacağınızı tarif ederiz... Ama monodoks ile kesin bir şey söyleyemem iyileşme konusunda iyileşenler var ama kurtarılamayabilir de bu nedenle en garantisi veteriner...
 
forumda akciğer enfeksiyonu konusunu okursanız size yararı olcaktır hastalık hakkında hem bilgi edinirsiniz hemde neler yapmanız gerektiğinizi bilmiş olursunuz (bu arada hoşgeldiniz...)
 
bu belirtilerin dışında birşey yok(kabukta pembeleşme vb.) bu hafta içinde akvaryuma geçicem.yani gerçekten akciğer enfeksiyonu mu?
 
Hafif bir üşütme de olabilir. Akvaryuma geçtiğinizde de sorunlar devam ederse durum kötü demektir.
 
biran önce akvaryuma geçmelisiniz ve ıstıcı da olmalı akciğer enfeksiyonu ısıdan kaynaklanır yani su soğukluğu
yemek yemiyorsa durum ciddi...
 
hasta olduğu için şuanlık 28 olun ama hastalık geçince dışarı sıcaklığınıda katarsak 26 d kalması iyi benim öle şuan siz şuan 28 yapın :)
 
Merhaba hoşgeldiniz.İnşallah düzelir en kısa zamanda benimde kaplumbağımda gözde kapanmalar vardı krem kullanıyorum

Sorum şu olucak;
Kremi kullanıyorum bir gözü acılıyor yavaş yavaş da öteki gözü acılırken beyaz birşey var gibi nedir sizce ?
 
İltihaplanma olabilir muhtemelen. Tedaviye devam edin. Ayrıc A vitamini eksikliği de gözlerde sorunlara neden olabilir. Vitamin takviyesi de yapın eğer verdiğiniz yemler kaliteli değilse.
 
Tropical yemini kullanıyorum , biyoteknigin sürüngenler için tortvit vitamini var onu kullanıyorum bu ihtihal gecer mi?
 
Vitamin güzel, o faydalı olur fakat o yem kaliteli değil. Sadece o yemi kullanıyorsanız hele daha vahim durum. İmkanınız varsa sera ve tetranın yemlerinden mutlaka 2-3 çeşit almanızı tavsiye ederim.
 
+ olarak karides kullanıyorum kıyma ,marul vb.şeyler teşkkür ederim .
 
Kıymayı vermeyin. Yağlı olduğu için pek tavsiye edilmez. Sera ve tetra marka yemlerden kesinlikle alın. Karides de kullanmanız güzel.
 
1.Büyük marketlerde karidesleri dondurulmuş olarak satıyorlar onlar daha mı faydalı

2.Karidesi balıkcılardan alsak kendimiz yiyeceği yeri ayıklayıp dondursak daha faydalı olmaz mı ?
 
Hazır satılanları tercih edin. Onlar şoklama işleminden geçirilip üzerlerindeki canlı organizmalardan arındırılır ve kurutulurak paketlenip satılır hazır yem halinde. Dondurulmuş olan karidesdeki enzimler ya da parazitler kaplumbağanızda zararlı etki oluşturabilir.
 
Geri
Üst