Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer Enfeksiyonu mu yoksa kaplumbağam?

zeynep09

Bronz 4 Üye
Kaplumbağamın alt kabuğu pembeleşti ama suyun dibinde durmuyor, yüzüyor ve kuru alana çok az çıkıyor? Acaba akciğer enfeksiyonu ya da başlangıcı olabilir mi? Çok korkuyorum lütfen cevap verin.

Cvp: Akciğer Enfeksiyonu mu yoksa kaplumbağam?

sadece pembeleşme ile akciğer enfeksiyonu denilemez diğer belirtileryoksa kormayın büyüdükleri için altta renk değişimleri oluyor merak etmeyim petshopta dikkat ederseniz aşağı yukarı tüm kaplumbağaların altında oluyor imkan varsa veterinere götürerek içinizi rahatlatabilirsiniz

yem yemede felan sıkıntı yok değilmi , yan yüzme felan da yoksa bir şey yoktur inşaallah :)

Yem yiyor, hiç naza çekmiyor. Şu sıralar kabuk değiştiriyor ondan olabilir mi acaba?

ısıtıcınız var sanıyorum. uv lamba alın. belkide su dışarıdan sıcak geliyorsa çıkmayabilir. o pembelik her hayvanda var. arkadaşlar hastalık belirtisi diyorlar ama benim biri akciğerden gitti onda pembelik olmadı. diğerlerinin hepsi sağlıklı ve pembelik var. bana kalsa bu hastalıktan ziyade sağlığa işaret gibi kanlı canlı manasında. çünkü çok iştahlılar ve hareketliler. hani insanın yüzüne renk gelir ya aynı o hesap.

Geri