cem' Alıntı:
Gelişme sürecindeki hayvanlarda kılcal damarlar genleşir. Bu da pembelik verir. Ortam soğuk ise kılcal damarlar daralır. Bunda da kan devaranı yavaşladığı için griye dönük bir pembelik olur. Sendeki gelişme sürecinde.
Ağız gıcırdatma dikkat isteği ile olur. Ses telleri yoktur. Bazı hayvanlar bu tepki görülür.
Çok hareketli olması sağlıklı olduğuna işarettir diğer taraftan çok enerji harcaması da hastalıklara karşı özellikle üşümeye karşı direncini zayıflatır.
Su ısısı sabit ısıda olmalı. 27-28 gibi ısıtıcıyı bu şekilde ayarlarsın. Net ısıyı derece belirler. derece yoksa alırsın. Isıtıcıdan uzak bir yere konumlandıracaksın. Isıtıcının kalibresini ona göre yaparsın. Isıtıcı lamba 31-32 derece gibi olsun.
Isıtıcı konusunda Pet Shop'tan kazık yedim ve 25 TL'lik dandik bir şey aldım , öve öve bitirememişti. Suyuna dokunuyorum soğuk , derece olmadığı için birşey bilmiyorum ama en azından 24 derecedir arada dokunuyorum. Şuanda pet shop'a da gidemiyorum. Cumartesi günü gideceğim. Farklı bir yerden almayı düşünüyorum Isıtıcı ve İç Filtre'de kazık yedim. İkisinide yenileyecem düzgün işe yarayan bir şey almayı düşünüyorum. UVB-UVA lambası henüz yok onuda Cumartesi günü alacağım kuru alanda aynı şekilde. Şuanlık akvaryumda dandik ısıtıcı ve dandik iç filtre ile düşük su seviyesinde beslemek zorundayım. Umarım bir şey olmaz. Isıtıcının etrafında dönüp dolaşıyor sürekli