Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer Enfeksiyonu mu?

Masters

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar kaplumbağam akciğer enfeksiyonu mu oldu şimdi fark ettim. Alt karın kabuğunda pembeleşme olmuş ve çenesini gıcırdatıyor. Ama başka hiç bir belirtisi uymuyor. Çok iştahlı ne atsam anında yiyor. Sürekli yüzüyor , yüzmesinde problem yok. Akvaryuma koyduğumdan beri çok hareketli fakat pembeleşme korkuttu.

Bu Şekilde şuanda ;
mailto:/0L4ZlB.jpg

Gelişme sürecindeki hayvanlarda kılcal damarlar genleşir. Bu da pembelik verir. Ortam soğuk ise kılcal damarlar daralır. Bunda da kan devaranı yavaşladığı için griye dönük bir pembelik olur. Sendeki gelişme sürecinde.

Ağız gıcırdatma dikkat isteği ile olur. Ses telleri yoktur. Bazı hayvanlar bu tepki görülür.

Çok hareketli olması sağlıklı olduğuna işarettir diğer taraftan çok enerji harcaması da hastalıklara karşı özellikle üşümeye karşı direncini zayıflatır.

Su ısısı sabit ısıda olmalı. 27-28 gibi ısıtıcıyı bu şekilde ayarlarsın. Net ısıyı derece belirler. derece yoksa alırsın. Isıtıcıdan uzak bir yere konumlandıracaksın. Isıtıcının kalibresini ona göre yaparsın. Isıtıcı lamba 31-32 derece gibi olsun.

Cvp: Akciğer Enfeksiyonu mu?

cem' Alıntı:
Gelişme sürecindeki hayvanlarda kılcal damarlar genleşir. Bu da pembelik verir. Ortam soğuk ise kılcal damarlar daralır. Bunda da kan devaranı yavaşladığı için griye dönük bir pembelik olur. Sendeki gelişme sürecinde.

Ağız gıcırdatma dikkat isteği ile olur. Ses telleri yoktur. Bazı hayvanlar bu tepki görülür.

Çok hareketli olması sağlıklı olduğuna işarettir diğer taraftan çok enerji harcaması da hastalıklara karşı özellikle üşümeye karşı direncini zayıflatır.

Su ısısı sabit ısıda olmalı. 27-28 gibi ısıtıcıyı bu şekilde ayarlarsın. Net ısıyı derece belirler. derece yoksa alırsın. Isıtıcıdan uzak bir yere konumlandıracaksın. Isıtıcının kalibresini ona göre yaparsın. Isıtıcı lamba 31-32 derece gibi olsun.

Isıtıcı konusunda Pet Shop'tan kazık yedim ve 25 TL'lik dandik bir şey aldım , öve öve bitirememişti. Suyuna dokunuyorum soğuk , derece olmadığı için birşey bilmiyorum ama en azından 24 derecedir arada dokunuyorum. Şuanda pet shop'a da gidemiyorum. Cumartesi günü gideceğim. Farklı bir yerden almayı düşünüyorum Isıtıcı ve İç Filtre'de kazık yedim. İkisinide yenileyecem düzgün işe yarayan bir şey almayı düşünüyorum. UVB-UVA lambası henüz yok onuda Cumartesi günü alacağım kuru alanda aynı şekilde. Şuanlık akvaryumda dandik ısıtıcı ve dandik iç filtre ile düşük su seviyesinde beslemek zorundayım. Umarım bir şey olmaz. Isıtıcının etrafında dönüp dolaşıyor sürekli :)

Masters' Alıntı:
cem' Alıntı:

Isıtıcı konusunda Pet Shop'tan kazık yedim ve 25 TL'lik dandik bir şey aldım , öve öve bitirememişti. Suyuna dokunuyorum soğuk , derece olmadığı için birşey bilmiyorum ama en azından 24 derecedir arada dokunuyorum. Şuanda pet shop'a da gidemiyorum. Cumartesi günü gideceğim. Farklı bir yerden almayı düşünüyorum Isıtıcı ve İç Filtre'de kazık yedim. İkisinide yenileyecem düzgün işe yarayan bir şey almayı düşünüyorum. UVB-UVA lambası henüz yok onuda Cumartesi günü alacağım kuru alanda aynı şekilde. Şuanlık akvaryumda dandik ısıtıcı ve dandik iç filtre ile düşük su seviyesinde beslemek zorundayım. Umarım bir şey olmaz. Isıtıcının etrafında dönüp dolaşıyor sürekli :)

tavsiye edebileceğiniz fiyatı uygun bir ısıtıcı ve iç filtre var mıdır ?

Uv lambanın acelesi yok. Elzem olanlar su ısıtıcı ve kuru alan için ısıtıcı lambadır. Bunlar mutlaka olmalı. Tam batabilir bir ısıtıcı lazım. Atmanın BT modeli tam batar ama şu an piyasada her yerde yok. Roxin veya RS electrical markalarının çelik olanları var bunlarda tam batar.

Su seviyesi düşük olmasın ısıtıcı cam ise çalışırken hava teması camı patlatır. Tam batan cins mi onu da bilmek gerek. Değilse dik konumlandırılıp üst kısımdaki su çizgisine kadar su içinde olmalı. Evde normal derece varsa onu suya at. 20 dakika kadar sonra su ısısı belli olur yoksa bir tane derece alırsın. Ona göre kalibrasyon ayarını yükseltirsin.

Az suda filtrenin bir fonksiyonu olmaz.

Hayvan ısıtıcı dibinden ayrılmıyorsa su normalden soğuk. Ama sabit sakın sıcak su ekleme.

Geri