Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer enfeksiyonu mu ?

Vitamin damla aldınız mı?

Kuru alanı geniş demişsiniz lamba her bölgesini yeterince ısıtıyor mu? Soğuk taraf var ise oraya kutu gibi birşey koyup daraltın o tarafa geçmesin.

Geceleri kuru alanda duruyor mu?
 
Vitamin damlayı bugün aldım ve akşam uyguladım.
Kuru alanın ortasına denk gelecek şekilde ve her yere olabildiğince yayılacak şekilde koydum lambayı.
Geceleri kuru alanda uyumaya başladı son dönemde.
 
Gece de kuru alanda ise lamba açık olmalı. Gece için 40 W mavi kırmızı yada yeşil renk armut ampul kullanıyoruz. Bu loş ışık verdiği için rahatsız etmiyor.

Vitamin damlayı yarın 2 damla verin sonraki günler 1 damla devam edin.

Gentayı 2 gün vermeyip durumuna bakalım halsizlik bundan kaynaklı mı görelim. Olumlu bir gelişme olmadı.

Yapabilirseniz stick yemi çay kaşığında bulamaç yapıp hayvanı 45 derece açıyla tutup ağzına boşaltmaya çalışın gün içi olabildiğince deneyebilirsiniz. Tüküremezler ama suda ağızlarını açıp çalkalayabilirler. Onun için hemen suya bırakmayın. Biraz gıda girsin.
 
Ağzını hiç açmıyor nasıl açabilirim onu belirtirseniz sevinirim.

Diğer dediklerinizi de aynen uygulayacağım
 
Kaşığın ucunu çok yüklenmeden ağız çizgisi hizasında aşağı yukarı sürtün ve ağzını hafif araladığında kaşığın ucunu ağzına sokun o aralıktan azar azar boca edin. Yalnız çok zorlamayın gagada hasar oluşmasın.

Açmaz ve kafasını kabuk içine doğru çeker ise hayvanı dik tutup bir miktarını dökün biraz bekleyin, ağzını o esnada biraz açabilir. Yalnız burnuna bulaştırmayın yüzünüze hapşurur.

Yem bulamaç gibi olmasın hafif sulu olsun rahat aksın. Tükürük bezleri olmadığı için su dışında katı gıda yiyemezler.
 
Bir dönem prodac'ın suya katılan sıvı gıdası vardı onu bir kapta az suya katıp karıştırıp eritiyorduk hayvan su içerken gıdayı alıyordu ama artık gelmiyor yada üretimi durdu.
 
Tamamdır sabahtan itibaren dediğiniz şekilde yapmaya çalışacağım. Vitamini yeme ilave edip yedirsem olur mu acaba onu merak ettim açıkçası.

Birde dediğiniz prodac için bir araştırma yapayım belki zula yapan falan vardır. İyileşsin de başka bişey istemiyorum şu sıralar. İnsan da huzursuz oluyo durum böyleyken.
 
Yemi yemezse vitamini tam doz almayabilir. Bu durumunu net belirleyemediğim ikinci hayvan. Vitamin takviyesi ile canlandıralım biraz. Siz gözlemleyip herşeyi yazın.

Hayvan uzun süre kuru alanda durursa suya bırakın su içsin. Lamba altında çok durduğunda su kaybı yaşar.
 
Merhabalar. Kaplumbağanın hapşırması bitti. Ama kuru alanda çok duruyor ben arada indirip akvaryumda dolaşmasını sağlıyorum.

1-2 kere yem yedirebildim daha sonra ağzını açmamaya başladı. Çenesiyle yutkunurmuş gibi bir hareket yapıyor o nedir anlamadım.

Suya girince çok dibe inmiyor, yüzeyde dolanıp 1-2 dakika sonra kuru alana çıkıyor. Gözler ve kulak kısmı size ilk foto attığım gibi bir değişim yok. Kabukta pembeleşme, üst kabukta yumuşama yok. Halsizlik gentayı kullandığımda var, ama kullanmaz ve sadece vitamin verirsem çok hareketli.

Gelişmeler bu yönde.
 
Bu çene hareketi her nefes alışta başını ileri atıp esner gibi mi? Yoksa sadece sizi gördüğünde mi yapıyor?

Vitamine pazar gününe kadar devam edelim. Gün içi yem denemeleri yapın öğün sayısını artırın, olabildiğince yesin. Vitamini yeme damlatıp verebilirsiniz.
 
Yok hayır bildiğiniz insan yutkunurken kursağında oluşan yutkunma hareketi gibi esneme durumu yok.

Egzotik hayvanlarla ilgilenen bir veterinere götürdüm bugün muayene etti. Kaplumbağanız çok hareketli, sağlıklı görünüyor şuan dedi. Su değişimlerini sık yaptığım dönemde klima da çok çalışıyordu dediğimde belki kış uykusuna hazırlığa geçmiş olabilir dedi. Suyun sıcaklığına çok dikkat etmemiştim o zamanlar havalar zaten sıcak diye. 10 gün sonra yeniden gelin kontrol edelim dedi.

Siz ve veteriner kontrolünde sürece devam ediyorum şuanda. Bakalım ne olacak.

Dediğiniz gibi öğünleri arttırsın bugün itibariyle. Tavsiyelerinize uyucam bilgilendirmeye de devam edeceğim.
 
Bulunduğu ortamda klimada dahil hiçbir esintiye maruz kalmamalı. Oda havalandırması hayvan su içindeyken yapılmalı.

Su değişiminde ise emsal sıcaklıkta su değişimi yapıyoruz. Olduğunda sıcak yada soğuk sular. Adaptasyon zorluğu yaşamasına sebep olduğu için bünyesini yıpratır.

Hayvan normal yem yeme düzenine geçene kadar fiziken hareketli olsa da sağlıklı diyemeyiz.

Boğazında birşey kaldıysa temizlemek için yapar. Tükürük bezleri olmadığı için su dışında katı gıda yiyemezler.

Çene altını oynatıyorsa bu sürüngenlerde radyatör görevi görür. Orada bulunan kılcal damarlarla dışarıdan aldığı ısıyı vücuda yayar. Tersine sıcaklanmışsa sıcak kanı oraya taşıyıp soğutur.

Dediğim durum yoksa sorun yok.
 
Geri
Üst