Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer Enfeksiyonu mu?

AlperDeniz

Bordo Bereli
Merhaba arkadaşlar, dün büyük kaplumbağam yan yüzmeye başladı. Ama kuru alanda normal vakit geçiriyor ve yemlerini iştahla yiyor? Yarın için veterinerden randevu aldım. Götürmeden önce size de danışmak istedim. Sizce enfeksiyon mu?[video=youtube]http://m.youtube.com/index?client=mv-google&desktop_uri=%2F&gl=US&rdm=4pnix9jj3#/watch?v=cNpkksNjRBo[/video]

Cvp: Akciğer Enfeksiyonu mu?

Kapluş batırınca batıyor mu yoksa duba gibi hep suyun üstünde mi?

Batmıyor. Direk doğruluyor. Sadece yan yüzmesi var işte :) Yarin da veteriner amcasina gidicez. Ama niye boyle anlamadım.

Yani çok az battıktan sonra direk doğruluyor.

Her ihtimale karşı su sıcaklığını 31-32 dereceye çıkarın ve vitamin takviyesi yapın. Ağzını çok açıp kapıyor mu peki?

Yok hiç açmıyor :) Yarın da veteriner amcaya gidicez zaten. Sıcaklık kalsın şimdilik çünkü küçük olanı var :)

O sıcaklık küçüğe zarar vermez bence,yine de sen bilirsin.Veteriner amcası görünce arayacak mısın beni?
:)

Arayacağım direk :) Çıkar çıkmaz hem de... İnşallah iyileşir ya. Ama bu yan yüzme enfeksiyon dışında bir şey olamaz mı?

Meraktan çatlarım aramazsan zaten :) Maalesef başka bir hastalığa yoramıyorum.İnşallah iyileşir :)

O sıcaklık küçüğe zarar vermez. Bence siz dediğim sıcaklığa ayarlayın. İlk fırsatta da bir veterinere götürürsünüz.

İnşallah kötü bir şey yoktur. :)

Tamam yarın veterinere gösterdikten sonra son durumunu bize bildirirseniz seviniriz :) Geçmiş olsun.

Benim huysuzumda da aynı durum oluşmuştu sadece yan yüzüyordu iştahı gayet yerindeydi suyun sıcaklığını artırdım,akvaryum üzerine polar örttüm ve vitamin takviyesiyle ertesi gün düzeldi ^^ umarım sizin kapluşunuzda en kısa zamanda düzelir :)

Geçmiş olsun bana göre denge ile ilgili bir sıkıntısı var. Sadece yan yüzme belirtisi ile akciğer enfeksiyonuna yakalanmış olamaz. Kendinizi korkutmayın zaten veteriner randevunuzu da almışsınız. Büyük ihtimalle denge temelli bir sıkıntısı var.

İnşallah öyledir. Videoya dikkat ederseniz bir ayağını dengesiz oynatıyor. İnanır mısınız bana yakin 2 veteriner var. İlk aradığım veterinerde bir kadın çıktı dedi yan yüzmeye yapılacak bit şey yok :) Deli oldum telefonda resmen...

Cvp: RE: Akciğer Enfeksiyonu mu?

MurtaZa' Alıntı:
İnsallah oyledir. Videoya dikkat ederseniz bir ayagini dengesiz oynatiyor. İnanir misiniz? Bana yakin 2 veteriner var. İlk aradigim veterinerde bir kadin cikti dedi yan yuzmeye yapilcak bisey yok :) Deli oldum telefonda resmen

"Türkiye'ye hoşgeldin" deyimi tam buralık işte :) Burası Türkiye ne yazık ki çok adam var böyle atıp tutmayı seven. Yan yüzmeye yapacak bir şey yokmuş öyle mi :) Komik abi sadece :)

Ben zaten zor tuttum kendini bağırıcaktım kadına sen nasıl veterinersin diye ama kapattı yüzüme birde terbiyesiz.

Cvp: RE: Akciğer Enfeksiyonu mu?

Garubey' Alıntı:
MurtaZa' Alıntı:
İnsallah oyledir. Videoya dikkat ederseniz bir ayagini dengesiz oynatiyor. İnanir misiniz? Bana yakin 2 veteriner var. İlk aradigim veterinerde bir kadin cikti dedi yan yuzmeye yapilcak bisey yok :) Deli oldum telefonda resmen

"Türkiye'ye hoşgeldin" deyimi tam buralık işte :) Burası Türkiye ne yazık ki çok adam var böyle atıp tutmayı seven. Yan yüzmeye yapacak bir şey yokmuş öyle mi :) Komik abi sadece :)

İnsanlar bilmiyorum demekten neden gocunuyorlar acaba? Aynı şey malum benim başıma da geldi. 1 haftamı yedi o veteriner. Bilmiyorsan bilmiyorum de.

Haklısınız Derya Hanım. Böylelere vermiyceksin veterinerlik sertifikası.

Geri