Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer Enfeksiyonu mu?

Cvp: Akciğer Enfeksiyonu mu?

Akciğer enfeksyonu olabilir.
Benimkilerden biri de geçen pazar yan yüzmeye başladı. Önceki bir hafta da normalden fazla nefes alıyordu. Salı günü veterinere götürdüm. Bunun için her gün olacak şekilde antibiyotik verdi. Kabuğunda benim farkedemediğim az bir miktarda yumuşama olduğunu söyledi. Bunun için de devit-3 verdi. Bir damla yeme, bir damla alt kabuğa, bir damla üst kabuğa. Bir hafta da yem yemedi, hep uzak durdu. İki gündür yem yiyor. Bugün veterinere götürdüm. Kabuğu çabuk toparlamış yem yemesi iyi ve sağlıklı gözüküyor dedi. İki gün daha antibiyotiğe devam edip diğerinin yanına koyacağım, 15 gün daha devit-3 uygulayacağım.Bu esnada kötüleşmezse 15 gün sonra getir son kontrol yapalım dedi. Şu an için düzeliyor gibi. Umarım yarın bir şey kalmayacak. Mikrobik duruma karşıda akvaryumu hafta sonu dezenfekte ettim.

Geri